BALROG Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 ja wiem ale bede cicho dam innym szanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 23 Grudnia 2010 Share Napisano 23 Grudnia 2010 Tam w środku to chyba akumulatory są jak sie nie myle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 24 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2010 Brawo, akumulatory, ale ogólnie co to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 24 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2010 Panowie pytanie, co do NEGERków, jakie malowanie dla nich zastosować, osobiście preferuję nosiciela: Torpeda G7e: Czy może coś z tych modeli, ale żeby nie powtarzać schematów : Co Wy na to bracia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 24 Grudnia 2010 Share Napisano 24 Grudnia 2010 Co Wy na to bracia? ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 24 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2010 BALROG - ja Twoje zdanie znam hehe ale inni niech się wypowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 25 Grudnia 2010 Super Moderator Share Napisano 25 Grudnia 2010 Panowie pytanie, co do NEGERków, jakie malowanie dla nich zastosować, osobiście preferuję nosiciela: Ja osobiście proponuję to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 29 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2010 Po wizycie u Barloga naszła mnie modelarska wena ... I popełniłem jednego do końca Negerka, drugi dopiero jest malowany. Dzięki proszkom od w/w delikwenta udało się dosztukować zgubioną przez żonę kopułkę (plexi pokrywę włazu pilota) Negera. Jako że jest to kapsułka farmaceutyczna, nie toleruje wody - gnie się, trzeba uważać, posmarowałem 2x sidoluxem po zamontowaniu i jakoś się trzyma oceńcie sami efekt - ale to na samym dole. Wpierw pokażę radioustrojstwa: Oczywiście FuMO 30 i FuMB Wanze (często mylnie zwany Naxosem) Flak 43 po malowanku: Flakzwilling po malowanku: A oto negerki w trakcie malowania: I już sztuka zrobiona obiecana jak na początku posta: Ok, a teraz czas na pytania ... jaki zrobić weatherig uzbrojenia FLAK i NEGERÓW, są malowane akrylami, planuję wash olejny, ale czy kłaść sidolux ? Poradźcie koledzy drodzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 jakie śliczne te kapsułki Czasem warto chorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby0606 Napisano 31 Grudnia 2010 Share Napisano 31 Grudnia 2010 super to wygląda czekam na dlasza relacje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 No to powrót Kadłub po podkładzie czeka grzecznie pod strażą świnek morskich: A tutaj Flaczki z obiciami - i co z nimi teraz robić ? Wash ? Mniej więcej złożone, ale to nie efekt końcowy Peryskop robiony nocą Bojowy perySZKOP hehe: I zbliżenie głowicy: No to jak teraz z tymi Flak-ami robić ? Sidolux i wash, lakier, sam wash .. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 2 Stycznia 2011 No to jak teraz z tymi Flak-ami robić ? Sidolux i wash, lakier, sam wash .. ???Proponuję Sido + wash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 marcin - pędzlem sidolux nałożę, mam nadzieję że mi to obić nie skopie, a potem wash - white spirit i jakie kolorki proponowane ? mam renesansa raw umber i burnt sienna, ale też wygrzebałem z piwnicy sztalugi żonki mej i miała tam oleje ASTRA całą paletę - tylko że już z 15 lat tam leżały ... chcę by to było na fest, więc jak zrobić porządny wash ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 3 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2011 Pojutrze zabieram się za malowanko ... wszystko poklejone, teraz tylko farby i do przodu ... Coby Wam się nie nudziło - z serii co to kolejna fota: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Torpeda jaka czy ki diabeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2011 G7e szkoleniowa ;) dlatego tyle elektroniki ... wyłowiona przez trałowiec ORP Flaming koło główek portu w Gdyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 Dziś reszta części została pokryta podkładem, zaczynam kompletować ostatnie farby do modelu. Korzystając z podręcznej biblioteczki wykorzystam podane kolory farb dla w/w u-boota: poniżej linii wodnej: Schiffsbodenfarbe III Grau - RAL 7016 - Vallejo Air 71.016 pokłady, farba konserwująca drewno: Dunkelgrau - Vallejo 70.994 powyżej linii wodnej, pierwszy najjaśniejszy szary: Hellgrau 50 - Vallejo 70.990 powyżej linii wodnej, najciemniejszy szary: Dunkelgrau 52 - Vallejo 70.992 paski kamuflażu: Schlickgrau 58 - Vallejo 71.049 Oczywiście są to kolory zbliżone do podstawowych używanych na U-Bootach, ze względu na rok 1944 (styczeń-kwiecień) - deficyt farb. Pod koniec wojny używano lekko ciemniejszych odcieni szarości Pewnie dla niektórych wyda się to dziwne, ale tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 Poszedł wash na działka, dokupiłem farbę na kadłub, zabrałem się za malowanko reszty ... Zacząłem od preshadingu kadłuba czarną pactrą ... jakieś farfocle się porobiły w tym syfie i pozapychały dyszę - narzucałem kurev i wyyebałem są sookę Jutro idę po czarną air vallejo ... W międzyczasie dla ukojenia nerwów zabrałem się za kiosk, wnętrze przed sklejeniem (bo potem z dostępem matyzernoga będzie). Nowe obicia dałem na flaki... Miałem całe step by step washa i biedronki, ale dziś żonka mi sformatowała kartę do nikona bo jakieś tam łabędzie z AH14W15 ... fotografowała nad morzem. Tak więc biedrona i wash poczekają na kolejny SHOW - ale to tajemnica Będzie warsztacik kolejny. A teraz lecimy z fotkami jak się należy: Kiosk jeszcze w częściach: Wintergarten - przetarcia na farbie ochronnej odeskowania: Flak43 front: FlakArsch : Cwilisie: Negerki skończone czekają na platformę do zamocowania - pewnie będą zamocowane jak japońskie Kaiteny - dokumentacji wszędzie brak ... niestety: Jutro mam maraton służbowy, pewnie coś popełnię w środę i czwartek, a tak to dopiero sobota wolna Trzymajcie się i do kolejnego etapu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 10 Stycznia 2011 Elementy kiosku wyglądają smakowicie - jak i czym robiłeś te przetarcia bo wyglądają bardzo realistycznie... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 Puściłem figurki w 1:72 skali żeby pochodziły ;) A tak na serio to wacik na sucho przetarcie i aero na niskim ciśnieniu w miejscu gdzie zazwyczaj panował ruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 24 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2011 Model dostaje kolorków, pomalowane burty i kadłub, został pokład i kiosk - ale spokojnie, fotki są zbierane i niedługo wrzucę. Póki co na ten powrót zimy trochę ciepłych fotek dam, tzw. powrót do przeszłości mojego uboocika Warsztat polowy: Kierownik w akcji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2011 No niestety w znany sposób zniknęła fotka z modelu po preshadingu, ale zrobiłem fotkę przed malowaniem reszty kadłuba ... Oto ogólny rzut oka: Nie patrzcie na burdel na biurku Tutaj szczegół rufy - pomalowany powyżej linii wodnej z cieniami powstałymi w wyniku wcześniejszego położenia "pre": Prace trwają - kolejny step - malowanie poniżej linii wodnej, ale to będzie malowanie mieszanką, bo Vallejo dało du*y i to nie jest ten kolor RAL, tylko jaśniejszy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 27 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2011 Zaszła kolejna zmiana w stanie modelu - zrobiony został kadłub - pomalowane dno. Jak już wspomiałem, kolor vallejo RAL 7016 - Vallejo Air 71.016 nie zdał egzaminu, trzeba było zmieszać z Dunkelgrau - Vallejo 70.994 w proporcji 4:1 aby uzyskać kolor schiffsbdenfarbe danego odcienia. A oto fotki : to zdjęcie szczegółu: Póki co prace stanęły, zmogła mnie grypa:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 to ja już wiem kto mnie zaraził bo mnie dziś też poskręcało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 coście się całowali? czy opluwali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi