skala72 Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Firma Modell Trans zapowiedziała ukazanie się nowych konwersji i modeli czołgów i samochodów pancernych w tym roku. Będą to pojazdy brytyjskie, francuskie, japońskie i niemieckie z okresu I i II Wojny Światowej i teraźniejsze w skali 1/72. I Wojna Światowa: - Mark V - St. Chamond (1 seria) - Mk. IV Tadpole II Wojna Światowa: - Type 1 Ho-Ha (japoński transporter kołowo-gąsienicowy) - Sd.Kfz. 251 A/B - kwiecień - Panther D wieża - konwersja dedykowany do modelu Revella - Panther II Obecne: - Magach 6 Early - Stryker - T-55 AM (Merida/Kladivo) - kwiecień - M1133 Stryker MEV - konwersja, kwiecień - M1128 Stryker MGS - konwersja, kwiecień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 A jakiś rodzimy dystrybutor Modell Transa sie znajdzie?W KOŃCU... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Mozesz bezposrednio (rozumiem po polsku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 I Wojna Światowa: - Mark V - St. Chamond (1 seria) - Mk. IV Tadpole Mark'i to nowe czy konwersje do Airfix'a tudzież Emhara? I liczę na in-boxy... Co do zamówień-jak się sumka uzbiera to złożę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Nowe modele, konwersje są opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Maja 2010 Autor Share Napisano 1 Maja 2010 W niedługim czasie ukażą się: - Panther II - wieża ded. dla modelu Revella Panther D - wieża i góra kadłuba + dodatki dla modelu E-75 z Revella Wszystkie wykonane są z masy żywicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Maja 2010 Autor Share Napisano 23 Maja 2010 Nowości 1/72: Jagdpanzer E-10 VK1602 "Leopard" Tiger II Ausf. C 105 mm (wieża dla mod. Dragon/Revell/Trumpete) E-100 Ausf. B (wieża dla mod. Dragon) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 A to żywice są? Bo nie spotkałem się jeszcze z modelami tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Maja 2010 Autor Share Napisano 23 Maja 2010 Tak, MT produkuje modele z żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Znowu jakieś barachło... :/ Wypuścili by cos ciekawego, a nie bzdetne SF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Maja 2010 Autor Share Napisano 23 Maja 2010 Znowu jakieś barachło... :/ Wypuścili by cos ciekawego, a nie bzdetne SF. A dlaczego zaraz mówisz wzdetne i na dodatek barachło. Pamiętaj, że są inni modelarze, im też powiesz, że są bzdetni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Znowu jakieś barachło... :/ Wypuścili by cos ciekawego, a nie bzdetne SF. Ależ Piotr wypuścił już sporo rzeczy real. Naprzykład konwersję na M901, którą widziałem u Milana na ostatnim Nachodzie (ale potem znikła w ogromnym kartonie i jej nie wziąłem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 A ja bym chciał, żeby jednak powstawały modele pojazdów, które istniały, bo takich są jeszcze setki. I to nie jakichś szczególnie dziwnych tylko takich, które walczyły w IIWŚ i po niej. Tak, tak, są inni modelarze. Ja też jestem inny i czekam latami na niektóre pojazdy i się nie doczekam być może w ogóle. Jak już się skończyły Pangrysy to teraz będzie moda na E-pochodne... :/ rtoipmodest - ja też tak miałem raz i teraz wiem, że jak jest to trzeba brać, a nie czekać, aż będzie później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Modell Trans jeszcze nie umiera, i duza prawdziwych jeszcze bedzie Staram sie zadowolic wszystkie szpalty modelarstwa w 1/72, a ze co niektorzy maja dosyc Pz.IV, Panther i Tygrysow tez trzeba ich zadowolic. To tego dochodza prawa rynku - robi sie to co sie sprzedaje. Bardzo prosty przyklad: 4TP sprzedal sie (pierwsza seria 30 sztuk) za trzy miesiace a E-10 za dwa tygodnie. Wyobraz sobie ze ja tez musze jesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Pioter a można jeszcze nabyć 4TP jak tak to daj znać jak i kiedy OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Maja 2010 Autor Share Napisano 24 Maja 2010 Wkrótce w sprzedaży T-55 AM (Kladivo & Merida) nr.kat.: 72132 Zdjęcia wersji roboczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 Nowe konwersje do modeli 1/72: MT72132 - T-55 AM (Kladivo & Merida) do Trumpetera MT72147 - M1133 MEV do Academy MT72148 M1128 MGS do Academy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 No, na tą konwersję Strykera (MGS) to się napaliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2010 Jeżeli ktoś z Was jest zainteresowany zakupem modeli i konwersji firmy Modell Trans, to proszę o kontakt na maila: sklep@tankmodels.pl lub na n/p. Cennik det. dostępny !! Można już zamawiać i kupować. Pozdrawiam Adam mail: adam@tankmodels.pl site: http://tankmodels.pl Tank Models Shop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Nie ! Oczom nie wierzę ! T-55 wygląda bardzo smakowo i zachęcająco. Oby tylko podział elementów wieży był znośny. Wracam do 1:72 przez tego klocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Właśnie dostałem dwie konwersje z Modell Transa - układ jezdny do Unica-a i koła do Lancii Lince/Dingo. No muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. Jest kilka rzeczy do poprawy/dołożenia, ale ogólnie odlew bardzo ładny i dokładny. Na razie zestawy wędrują do pudełek, ale na pewno zakupię kolejne "walorki" z tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 Mówisz o tych produktach ?? MT72041 Unic P-107 (f) Vollgepanzert mit 2 cm Flak 38. MT72342 Wheels for Dingo Mk.I / Lince ( ACE). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Tak, o tych właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2010 Nowość z Modell Trans!! Wkrótce w sprzedaży pojawi się nowy żywiczny model w skali 1/72. Będzie nim Panther'a II z dwoma lufami 75mm oraz 88mm i jarzmami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2010 Wieża do Panther'y D dedykowana dla modeli Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi