subaroman Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Przedstawiam model jednego w moich ulubionych rajdowych samochodow, Fiata 131 Mirafiori. Modelik wykonany w skali 1/24, na rynek zostal wypuszczony przez wloskie Italerii. Fiat poczatkowo byl w barwach linii lotniczych Alitalia, ale poniewaz w mojej kolekcji ta wersja juz jest, dlatego zakupilem dodatkowy zestaw kalek Studio 27. Model wykonany bez wiekszych przerobek, jedyne co zmienilem, to przednie swiatla, migacze i halogeny. Ze wzgledu na wiek wyprasek, stoczylem boj z jakoscia plastikowych elementow. Pracy bylo sporo i mimo kilku niedociagniec lakierniczych (w obawie o uszkodzenie modelu postanowilem nie ingerowac zbytnio w lakier), efekt koncowy bardzo mnie zadowala. Modelik tego Fiata doskonale uzupelnia kolekcje rajdowych legend zeszlego wieku. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Piękny model pięknej rajdówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Model jest poprostu świetny, ale lepiej prezentował by się na podstaweczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Model jest poprostu świetny, ale lepiej prezentował by się na podstaweczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Stare, poczciwe Mirafiori Niezwykle rzadko widać takie klasyki na forach i konkursach.Fajnie, że się za niego zabrałeś. Duży browar za to dla Ciebie Poza nieco dziwnie wyglądającą lewą, tylną lampą (biała część klosza) i brakiem choćby delikatnego podkreślenia trójwymiarowości na felgach, nie dostrzegłem nic do czego można by się przyczepić. Podstawka jest w tym wypadku słuszną koncepcją. Marzy mi się takie Mirafiori, ale w wersji ulicznej. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Świetny model Należy ci się Podobają mi się stare rajdówki... szkoda że nie można dostać np 125p Monte Carlo lub Acropolis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2010 (edytowane) Stare, poczciwe Mirafiori Poza nieco dziwnie wyglądającą lewą, tylną lampą (biała część klosza) (...) Lampa jest ubrudzona od srebrnej farby, calkowite jej wyczyszczenie bylo niestety niemozliwe. Sam bylem niezwykle zdziwiony, ze taki stosunkowo duzy element, po wczesniejszym, trzykrotnym odbiciu sie od stolu, moze bez najmniejszego klopotu wpasc do humbrolowskiej puszeczki z farba, nie dotykajac jej brzegu... Na szczescie braki tej lampy widac tylko na zdjeciach w duzym powiekszeniu... Pozdro!! Edytowane 28 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Wyśmienicie wygląda dzięki zmianie malowania zyskał dużo na oryginalności. Z tą lampą to rzeczywiście trudna sprawa, całe szczęście że w ogóle udało Ci się ją wyciągnąć. Też mam w planach ten samochód, ale myślę nad jeszcze bardziej oryginalnym wykonaniem- w wersji cywilnej. Szkoda tylko że jak piszesz części są dosyć słabej jakości kornik_69 czy zmiana podpisu oznacza że w planach jest Trabant Fajnie by było jakby ktoś podjął ten temat, zobaczył bym jak prawidłowo powinien wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2010 (...)Trabant... Fajnie by było jakby ktoś podjął ten temat, zobaczył bym jak prawidłowo powinien wyglądać. Poczekaj chwilke, niebawem na forum zagosci kilka modeli poczciwego Trampka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Super model. Powiedział bym więcej ale nie wiem co mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 kornik_69 czy zmiana podpisu oznacza że w planach jest Trabant Fajnie by było jakby ktoś podjął ten temat, zobaczył bym jak prawidłowo powinien wyglądać. To już nawet nie są plany. Dostałem zlecenie od siostry i zaczynam go w przyszłym tygodniu. Będzie w jednym z kolorów pokazanych na tej fotce Ty skleiłeś go świetnie i nie zapuszczaj tu tekstów, o prawidłowym wykonaniu.Będę się wzorował na fotkach Twojego silnika i wnętrza. Twoja Limousine była klimatyczna z epoki, natomiast moja będzie nieco trąciła motoryzacyjną tandetą wczesnych lat 90-tych (szukam ciekawych naklejek do oklejenia go. Martini już mam ). Poczekaj chwilke, niebawem na forum zagosci kilka modeli poczciwego Trampka!! Może skusisz się na rajdowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek9666 Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam To chyba najładniejszy model na forum,po prostu nic dodać nic ująć pozdro wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 To już nawet nie są plany. Dostałem zlecenie od siostry i zaczynam go w przyszłym tygodniu. Będzie w jednym z kolorów pokazanych na tej fotce No to warsztat ma być obowiązkowo Jest kilka rzeczy których nie zrobiłem, a wiem że jeszcze brakuje. Sam pomysł bardzo dobry, ciekawy jestem jak Ci wyjdzie. Poczekaj chwilke, niebawem na forum zagosci kilka modeli poczciwego Trampka!! Już się nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi