Skocz do zawartości

HUMVEE 1/72 Dragon SRPW -12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na wstępie witam wszystkich!

Od kilku dni śledzę sobie projekcik Humvee i chyba się troszkę zaraziłem...

Stąd przymiarka do budowy SRPW -12,

i już na wstępie potrzebuję pomocy kolegów. Ambitny plan jest taki by zrobić przyzwoicie odwzorowane wnętrze ale... jedyne zdjęcia jakie udało mi się namierzyć to te z WZU

http://www.wzu.pl/?p=239

a nie wszystko da się na nich podejrzeć....

Jeżeli ktoś dysponuje szerszą dokumentacją będę wdzięczny.

Napisano

Witaj w projekcie

Wybrałeś bardzo ciekawą wersję. Lepszych zdjęć wnętrza raczej nigdzie nie znajdziesz. Podeślij mi swojego maila przez PW, dostaniesz trochę materiałów.

Napisano

Witaj

Przez Ciebie muszę zmienić plany na 3 kwartał 2017 roku - staram się nie robić takich samych modeli jak inni na forum.

POWODZENIA

Napisano

Witam Ponownie!

Dzięki za gorące powitanie

Już pojawiły się problemy i pytania... :(

1. Co to za cudeńko na, które zaznaczyłem na fotce czerwoną rameczką? (mam wrazenie, ze jakis generator) ale może ktoś z kolegów wie co to dokłanie i jaki model - brakuje mi całego obrazu "Tego" a może uda się jakieś fotki wyszperać...

2. Drugie zdjęcie (jak mi się wydaje) przedstawia przednią część kabiny... co znaczyło by, że te monitorki są obok kierowcy - czy mam rację?

03.jpg

04.jpg

z góry dzięki za pomoc

Napisano

Według mnie, drugie zdjęcie to SRPW-13. W tym przypadku, Twoje wnętrze powinno wyglądać tak jak na pierwszej fotce. Jak widać, nie ma tam urządzeń z obrazka nr 2.

To coś, o co się pytasz, to raczej na pewno agregat.

Napisano

Też stawiam na agregat. Wpisałem w googla po prostu "agregat", ale wyskoczyło tyle, że hej (co było do przewidzenia) i nie bardzo mam czas na poszukiwanie identycznego. Ale Tobie życzę powodzenia

Przejrzyj też stronę WZU, może tam coś napisali o tym.

Uważaj na te zdjęcia wnętrza. Wg moich informacji (choć pobieżnie zebranych) istniały prototypy SRPW-11, SRPW-12 i SRPW-13.

Napisano

To Twój szczęśliwy dzień Jakoś tak mi się udało. Pozostaje Ci tylko wybrać odpowiedni model, bo zdjęcia są bardzo podobne. Poszukaj w Google po tych frazach:

-Honda EC5000

-Honda EC3600

-Honda EC2000

-Honda EC6000

Wygląd podobny, różnią się parametrami:

EC6000.jpg

Przykładowo EC6000

Napisano
T....

Wygląd podobny, różnią się parametrami:

A jest to bardzo ważne w 1:72 bo może Ci coś z elektroniki nie działać

Napisano

Wbrew pozorom jeden typ ma inny tył. Nie ma tych gniazdek u góry

agregaty-pradotworcze-honda-ec4000-p30697.jpg

A jest to bardzo ważne w 1:72 bo może Ci coś z elektroniki nie działać Twisted Evil

No właśnie. A wyobrażasz sobie, że na wojnie jedzie czołg przeciwnika, a tu brak prądu

Napisano

Jeszcze mnie troche podraznijcie a przerzuce sie na 1:144... wtyczki są ważne!