abik81 Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Na wstępie witam wszystkich! Od kilku dni śledzę sobie projekcik Humvee i chyba się troszkę zaraziłem... Stąd przymiarka do budowy SRPW -12, i już na wstępie potrzebuję pomocy kolegów. Ambitny plan jest taki by zrobić przyzwoicie odwzorowane wnętrze ale... jedyne zdjęcia jakie udało mi się namierzyć to te z WZU http://www.wzu.pl/?p=239 a nie wszystko da się na nich podejrzeć.... Jeżeli ktoś dysponuje szerszą dokumentacją będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Witaj w projekcie Wybrałeś bardzo ciekawą wersję. Lepszych zdjęć wnętrza raczej nigdzie nie znajdziesz. Podeślij mi swojego maila przez PW, dostaniesz trochę materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam również Bardzo się cieszę nie tylko z nowego użytkownika, ale przede wszystkim z tego, że zdecydowałeś się na polskie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Witaj Super,że przybywa osób Bardzo ciekawy projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Witaj Przez Ciebie muszę zmienić plany na 3 kwartał 2017 roku - staram się nie robić takich samych modeli jak inni na forum. POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexxer_monster_machine Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 ambitne, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Cześć. To trudny model, zwłaszcza jeżeli zrobisz wnętrze. Życzę powodzenia i wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Witaj Co do systemu rozpoznawania walki to możesz trochę zapożyczyć z zestawu Dragona nr 7245. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Powitać i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abik81 Napisano 4 Maja 2010 Autor Share Napisano 4 Maja 2010 Witam Ponownie! Dzięki za gorące powitanie Już pojawiły się problemy i pytania... :( 1. Co to za cudeńko na, które zaznaczyłem na fotce czerwoną rameczką? (mam wrazenie, ze jakis generator) ale może ktoś z kolegów wie co to dokłanie i jaki model - brakuje mi całego obrazu "Tego" a może uda się jakieś fotki wyszperać... 2. Drugie zdjęcie (jak mi się wydaje) przedstawia przednią część kabiny... co znaczyło by, że te monitorki są obok kierowcy - czy mam rację? z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Według mnie, drugie zdjęcie to SRPW-13. W tym przypadku, Twoje wnętrze powinno wyglądać tak jak na pierwszej fotce. Jak widać, nie ma tam urządzeń z obrazka nr 2. To coś, o co się pytasz, to raczej na pewno agregat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Też stawiam na agregat. Wpisałem w googla po prostu "agregat", ale wyskoczyło tyle, że hej (co było do przewidzenia) i nie bardzo mam czas na poszukiwanie identycznego. Ale Tobie życzę powodzenia Przejrzyj też stronę WZU, może tam coś napisali o tym. Uważaj na te zdjęcia wnętrza. Wg moich informacji (choć pobieżnie zebranych) istniały prototypy SRPW-11, SRPW-12 i SRPW-13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Ale nie wiem jaki typ. Mam tylko fotkę, chyba ten sam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abik81 Napisano 4 Maja 2010 Autor Share Napisano 4 Maja 2010 Wygląda idento! Dzięki śliczne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 To Twój szczęśliwy dzień Jakoś tak mi się udało. Pozostaje Ci tylko wybrać odpowiedni model, bo zdjęcia są bardzo podobne. Poszukaj w Google po tych frazach: -Honda EC5000 -Honda EC3600 -Honda EC2000 -Honda EC6000 Wygląd podobny, różnią się parametrami: Przykładowo EC6000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 T....Wygląd podobny, różnią się parametrami: A jest to bardzo ważne w 1:72 bo może Ci coś z elektroniki nie działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Wbrew pozorom jeden typ ma inny tył. Nie ma tych gniazdek u góry A jest to bardzo ważne w 1:72 bo może Ci coś z elektroniki nie działać Twisted Evil No właśnie. A wyobrażasz sobie, że na wojnie jedzie czołg przeciwnika, a tu brak prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abik81 Napisano 4 Maja 2010 Autor Share Napisano 4 Maja 2010 Jeszcze mnie troche podraznijcie a przerzuce sie na 1:144... wtyczki są ważne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi