crustian Napisano 30 Kwietnia 2010 Share Napisano 30 Kwietnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 Model kopro jest dwa razy droższy od zts a te same ramki tylko inna kalka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diego Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 Model kopro jest dwa razy droższy od zts a te same ramki tylko inna kalka. ...a sama kalka KOPRO to w 60% piracka kopia kalki HDL (wszystko poza wersja czeska i sowiecka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 1 Listopada 2011 Autor Share Napisano 1 Listopada 2011 No w tej skali to najlepszy jest HB jak już tak rozmawiamy o czwórce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 Model kopro jest dwa razy droższy od zts a te same ramki tylko inna kalka. BZDURA kompletna!!! To zupełnie dwa inne modele. Jest dobra zasada: Nie wiesz - nie pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 Kopro ZTS Plastyk Zdjęcia, jak widać, zajumane z Mojehobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 Hmmm... zdaje się że należą się przeprosiny Piotrowi A co niniejszym czynię. Nie przewidziałem, że model ZTS może być rozwojowy. Wygląda na to, że ZTS zajumał wypraski z KP? Robiłem oba kilka lat temu Model Plastyka zakwalifikowałbym do zabawek do sklejania; mnóstwo uproszczeń i omijaków, z ciekawszych: - każda goleń podwozia przedniego odlana jako całość z kołami, - mocowanie wirnika głównego to po prostu otworek w kadłubie, - tylne drzwi boczne nie są oddzielne - brak wyposażenia przedziału desantowego, - głowica wirnika głównego niemalże symboliczna Było tak, że zdobyłem model ZTS i w trakcie jego robienia zdobyłem KP, po czym prace nad ZTS zarzuciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekM Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 No w tej skali to najlepszy jest HB jak już tak rozmawiamy o czwórce. HB jest atrakcyjny jako model, ma ładne detale ale po dokładniejszym przyjrzeniu się jest jakby mało poprawny. Bryłę ma lepszą KP, oszklenie też, tyle że to stary model, brak mu detali. Wg mnie żaden nie jest zadowalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi