kamit Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 Obserwując propozycje to co mnie nachodzi to propozycje 3 kategorii: 1. Pojazdy osobowe, 2. Pojazdy ciężarowe, 3. Pojazdy specjalne. Każdy może sobie wybrać kategorię... Inną propozycją jest: 1. "Motorsport" (rajdy, wyścigi, drift, motocykle, F1, StreetRacing, tuning wizualny i mechaniczny, JDM, itd, itp.) 2. "Waga Ciężka" (trucki wszelkiej maści - Tiry, pojazdy specjalne, budowlane, pożarnicze, dźwigi, pojazdy wojskowe, itd, itp.) Ja raczej przyłączam się to projektu grupowego "Subaru" jeśli taki już powstanie ... (pojazdy osobowe, motorsport) Cytuj
Sandi Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 Obserwując propozycje to co mnie nachodzi to propozycje 3 kategorii:1. Pojazdy osobowe, 2. Pojazdy ciężarowe, 3. Pojazdy specjalne. Każdy może sobie wybrać kategorię... Inną propozycją jest: 1. "Motorsport" (rajdy, wyścigi, drift, motocykle, F1, StreetRacing, tuning wizualny i mechaniczny, JDM, itd, itp.) 2. "Waga Ciężka" (trucki wszelkiej maści - Tiry, pojazdy specjalne, budowlane, pożarnicze, dźwigi, pojazdy wojskowe, itd, itp.) Ja raczej przyłączam się to projektu grupowego "Subaru" jeśli taki już powstanie ... (pojazdy osobowe, motorsport) Ale kolego nie chodzi o to, żeby przenieść tutaj cały dział cywilnych. Cytuj
kamit Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 Obserwując propozycje to co mnie nachodzi to propozycje 3 kategorii:1. Pojazdy osobowe, 2. Pojazdy ciężarowe, 3. Pojazdy specjalne. Każdy może sobie wybrać kategorię... Inną propozycją jest: 1. "Motorsport" (rajdy, wyścigi, drift, motocykle, F1, StreetRacing, tuning wizualny i mechaniczny, JDM, itd, itp.) 2. "Waga Ciężka" (trucki wszelkiej maści - Tiry, pojazdy specjalne, budowlane, pożarnicze, dźwigi, pojazdy wojskowe, itd, itp.) Ja raczej przyłączam się to projektu grupowego "Subaru" jeśli taki już powstanie ... (pojazdy osobowe, motorsport) Ale kolego nie chodzi o to, żeby przenieść tutaj cały dział cywilnych. Cóż, to tylko propozycje... w tym wypadku wszystko zależy od twórcy ankiety jakie propozycje tematów projektu grupowego pojawią się w ankiecie ... Cytuj
przemekgksw3 Napisano 2 Maja 2010 Autor Napisano 2 Maja 2010 (edytowane) To co jakieś zainteresowanie jest więc może ankietka.Przemekgksw3 niech ustali tematy i liczbe osób, która będzie wymagana do stworzenia projektu po ankiecie . Przecież to jego pomyśł, a jak by wszycy zaczęli zarządzać byłby syf.A może pomysł poprzednika, chyba jest najmądrzejszy. Ankieta będzie chyba najlepszym pomysłem w tej chwili, widać że w temacie coś ruszyło, podaje tematy które można by w niej umieścić: 1) "Subaru" 2) "Pojazdy budowlane i specjalne" 3) "Tuning" 4) "Polskie drogi" 5) "Motorsport" 6) "Muscle cars" Widać że w tych tematach jest najwięcej zainteresowania, poczekam jeszcze na ewentualne sugestie, i można będzie prośbę o ankietę do administracji zgłosić. Co do liczby osób, myślę że na początek ze 12 wystarczy, jak zacznie się coś dziać w temacie na pewno inni się przyłączą Nie ma wiec co za bardzo uszczególwiać tylko wsatwić dwa projekty:1-maszyny specjalne/użytkowe 2- osoboweczki Też mi się wydaje że to zbyt ogólny podział, to samo powstaje w warsztacie cywilnym, tutaj trzeba by się raczej skupić na dosyć ograniczonej grupie modeli. pozdrawiam Przemek Edytowane 2 Maja 2010 przez Gość Cytuj
Sandi Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 (edytowane) Tylko trucków mniej więc może połączymy budowlane i specjalne, bo to się troche łączy. Wkońcu budowlane nie są zwykłymi ciężarókami zazwyczaj. Edytowane 2 Maja 2010 przez Gość Cytuj
czarny1986tychy Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 No to czekamy na ankiete Potem bedziem coś kleić Cytuj
Krzychu126 Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 Ja najbardziej byłbym za "JDM" lub "Tuning". Co do ciężarówek to można zrobić temat "Tuning ciężarówek" czy coś, żeby nie były to zwykłe z pudła modele. Cytuj
lexxer_monster_machine Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 Jeżeli o mnie chodzi, to jestem w stanie skleić jak już pisałem pojazd specjalno-użytkowy rajdówka/tuning, na dobra sprawę były to ten sam model tak samo zbudowany, na pozostałe tematy jestem raczej za cienki ale kto wie . . . Ruch w temacie jest - to widać, ale ramy czasowe muszą być; wydaje mi się, że wstępnie rok powinien każdemu starczyć a w razie większego zainteresowania będzie można owy projekt przedłużyć. Nie ma też sensu wydziwiać niepotrzebnie, projekt z założenia musi być prosty w założeniach i konkretny. Pozdrawiam. Cytuj
przemekgksw3 Napisano 2 Maja 2010 Autor Napisano 2 Maja 2010 Tylko trucków mniej więc może połączymy budowlane i specjalne, bo to się troche łączy. W końcu budowlane nie są zwykłymi ciężarókami zazwyczaj. OK. Zrobione Dzięki za podpowiedź. Co do ciężarówek to można zrobić temat "Tuning ciężarówek" czy coś, żeby nie były to zwykłe z pudła modele. Pod projekt "Tuning" podchodziłyby zarówno samochody jak i ciężarówki, jak by się uprzeć traktor też można by było w nim zrobić Ogólnie wydaje mi się że najlepszy był by właśnie taki projekt gdzie mogły by startować i samochody i ciężarówki. A co do ram czasowych to może rzeczywiście na początek rok wystarczy, nie można przecież ciągnąć go w nieskończoność, w rok wszyscy powinni się wyrobić. Cytuj
Sandi Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 Tylko trucków mniej więc może połączymy budowlane i specjalne, bo to się troche łączy. Wkońcu budowlane nie są zwykłymi ciężarókami zazwyczaj. OK. Zrobione Dzięki za podpowiedź. I może zrobimy tak. Bo propozycji dużo. I np.Jeśli bęzie więcej tematów, gdzie zagłosuje powyżej 12 osób to poprostu znaczy że można robić więcej projektów. Tylko problem co jeśli ktoś chce budować więcej niż jeden model w więcej niż jednym projekcie. Może w tym temacie każdy napisze swóh głos/ głosy a nie ankiety a ty to zliczysz? Jak coś to ja jeden truck specjalny/ tuningowany. Chyba zrozumiałeś. Cytuj
przemekgksw3 Napisano 2 Maja 2010 Autor Napisano 2 Maja 2010 Może w tym temacie każdy napisze swóh głos/ głosy a nie ankiety a ty to zliczysz? Na pewno było by szybciej no i będzie można ocenić ilu chętnych będzie, może wcale nie był by to taki głupi pomysł, najprawdopodobniej i tak od razu będzie widać który temat byłby najpopularniejszy, ewentualnie w przypadku remisu by się tą ankietę zrobiło. A więc piszmy na co byśmy głosowali, propozycje są na poprzedniej stronie. Ja obstawiam "Tuning" Cytuj
Sandi Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 A potem można by pogadać z modami i załatwić po skończeniu takie tytuły jak ZKM Champ. Oczywiście dla zwycięsców i inne. Cytuj
Gość Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 Jeśli bęzie więcej tematów, gdzie zagłosuje powyżej 12 osób to poprostu znaczy że można robić więcej projektów. Nie, sama ankieta nie wystarczy. Muszą być jasne deklaracje, kto i w jakim projekcie grupowym wystartuje. Z doświadczenia wiem (inne fora), że wielu zagłosuje, a w rzeczywistości przyłączy się kilku. Razem z odpowiedzią w ankiecie, należałoby się deklarować i tylko na podstawie deklaracji podejmować dany temat. Pozdrowienia. Cytuj
przemekgksw3 Napisano 2 Maja 2010 Autor Napisano 2 Maja 2010 Nie, sama ankieta nie wystarczy. Muszą być jasne deklaracje, kto i w jakim projekcie grupowym wystartuje. Z doświadczenia wiem (inne fora), że wielu zagłosuje, a w rzeczywistości przyłączy się kilku. Razem z odpowiedzią w ankiecie, należałoby się deklarować i tylko na podstawie deklaracji podejmować dany temat.Pozdrowienia. W takim wypadku chyba nie ma sensu robienie ankiety podpiszemy się tu i przejdzie projekt z największą liczbą głosów. W ankiecie rzeczywiście, może ktoś po prostu z nudów zagłosować a nawet nie będzie miał zamiaru czegoś robić. Nie wiem tylko czy głosy zbierać tu czy oddzielny temat zakładać. pozdrawiam Przemek Cytuj
Sandi Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 Jeśli bęzie więcej tematów, gdzie zagłosuje powyżej 12 osób to poprostu znaczy że można robić więcej projektów. Nie, sama ankieta nie wystarczy. Muszą być jasne deklaracje, kto i w jakim projekcie grupowym wystartuje. Z doświadczenia wiem (inne fora), że wielu zagłosuje, a w rzeczywistości przyłączy się kilku. Razem z odpowiedzią w ankiecie, należałoby się deklarować i tylko na podstawie deklaracji podejmować dany temat. Pozdrowienia. No właśnie Jarku zostało to ustalone post wcześniej z Przemiem, dlatego zapraszamy cię jako weterana, ponieważ twój projekt też brany pod uwage, tylko połączony z moim. Cytuj
Gość Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 edit: przenoszę moja odpowiedź do odpowiedniego tematu - można to skasować. Cytuj
przemekgksw3 Napisano 2 Maja 2010 Autor Napisano 2 Maja 2010 Trzeba by pomyśleć jak dotrzeć do osób budujących cywile, tak jak pisał JarekS w głosowaniu ,do działu projektów grupowych mogą niezaglądać, stracilibyśmy kilku chętnych do projektu Macie może jakieś pomysły jak się "zareklamować" ? Cytuj
Sandi Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 Jest w warsztacie temat, tylko ktoś go musi podkleić. Cytuj
Qdłaty Napisano 2 Maja 2010 Napisano 2 Maja 2010 To ja po raz kolejny wspomnę, że projekt HUMVEE jest skierowany również do osób sklejających cywile. Jest sporo wersji hummerów cywilnych i mundurowych, ale nie wojskowych. Jako baza są dostępne przynajmniej 3 cywilne hummery, więc po raz kolejny zapraszam chętnych. Fajnie byłoby zobaczyć jakiegoś cywilnego hummera. Cytuj
Sandi Napisano 3 Maja 2010 Napisano 3 Maja 2010 Skwarciu21 też nie tu zagłosuj w temacie głosowanie. Cytuj
przemekgksw3 Napisano 3 Maja 2010 Autor Napisano 3 Maja 2010 OK wysłałem prośbę o założenie działu "tuning" w projektach grupowych do admina. Mam nadzieje że wkrótce się pojawi, no i będzie można zaczynać Cytuj
Majek Napisano 4 Maja 2010 Napisano 4 Maja 2010 Stworzyłem podforum dla projektu grupowego pt. TUNING. Miłej zabawy życzę. Cytuj
Sandi Napisano 4 Maja 2010 Napisano 4 Maja 2010 Stworzyłem podforum dla projektu grupowego pt. TUNING. Miłej zabawy życzę. Bardzo dziękujemy. Oby za niedługo powstało jeszcze jedno podforum specjalne. Ale z tym jest gorzej, bo zapułu dużo, ale czesto nie zakończone projekty. A tuning jest 100 razy prostszym i szybszym projektem, w którym każdy może wziąść udział. Cytuj
Rabbit666 Napisano 4 Maja 2010 Napisano 4 Maja 2010 A może znalazła by się osoba która nie ma problemu z zamówieniem czegoś na hobbyeasy? Chodzi o to, że trudno przeciętniakowi wejsć na tą stronę i chociazby poprzegladać asortyment. a tak, jakby wiedział ktoś czego chce, to można by pare osób zebrać i jedna z tym osób by pozamawiała części sobie i innym. Najlepiej żeby zamówienie było na jedna osoba, można zaoszczędzić na nietanim transporcie z Japonii. Następnie taka osoba porozsyłała by części do zainteresowanych. Oczywiście osoby musiałby się dokładnie określić, a co do zapłaty to można się zawsze z zamawiającym dogadać Chodzi mi o takie grupowe zakupy, bo na widok ich asortymentu ślinka cieknie, a na widok cen szczęka opada Czyli najważniejsze, czy znajdzie isę osoba która by to zorganizowała i osoby chętne na zakupy. Pięrwsza osoba jestem ja Warto przedyskutować Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi