paffko Napisano 1 Lutego 2007 Share Napisano 1 Lutego 2007 Witam wszystkich Startuje z nowa relacją tak w ramach odpoczynku i poszukiwania weny na MAN'a i Volvo. Jest to model Tamiya, skala 1:24 Pierwsze prace: kasta poszła pod podkład, musze ją wyszlifować, drugą warstwę podkładu dać i dopiero lakier: więcej prac przy podwoziu: tarcze hamulcowe, elementy zawieszenia, wały napędowe, jakieś stabilizatory i wydech a tak to się prezentuje poskładane do kupy: jeszcze gdzie niegdzie do zrobienia małe retusze ale to już drobiazgi Nie pozostaje mi teraz nic innego jak zaprosić do oglądania i oceniania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 1 Lutego 2007 Share Napisano 1 Lutego 2007 Super oby tak dalej czekam na kokpit i zasiadam w I rzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 1 Lutego 2007 Share Napisano 1 Lutego 2007 No podwozie coby tu dużo nie gadać... Wyczesane Pozdrox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 1 Lutego 2007 Share Napisano 1 Lutego 2007 Z chęcią będę śledził relację z budowy tego Peugota, ponieważ lubię samochody WRC. Jak narzazie jest wszystko ok, w niektórych miejscach widać że nie pousuwałeś nadlewek i nie poszpachlowałeś. Co do tarcz hamulcowych to raczej ok., mógłbyś nacięcia na tarczy lekko zapuścić czarną farbą wyglądałoby wiarygodniej, (tak mi się wydaje) W razie czego służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 1 Lutego 2007 Share Napisano 1 Lutego 2007 No wg mnie też dałeś czadu Jak narazie SUPER!!!! ...A w 2002 to w jakich barwach on jeździł??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 1 Lutego 2007 Share Napisano 1 Lutego 2007 Peugeoty w 2002 roku były w malowaniu Total Peugeot Sport z koncernu PSA. Czemu amortyzatory masz pomalowane na czarno skoro jest to Eibach?? Tak powiniy być pomalowane jak na zdjęciu poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Lutego 2007 Autor Share Napisano 3 Lutego 2007 Czemu amortyzatory masz pomalowane na czarno skoro jest to Eibach?? Tak powiniy być pomalowane jak na zdjęciu poniżej Miłosz czy to zdjęcie nie jest przypadkiem Forrda Focusa?? Bo jakoś na Peugeocie nie znalazłem zielonego koloru. Ale spoko, amortyzatory będą zrobione czerwone tylko chyba nie będę się już bawił w malowanie ich a zrobie z drutu. Co do tarcz hamulcowych to raczej ok., mógłbyś nacięcia na tarczy lekko zapuścić czarną farbą wyglądałoby wiarygodniej, (tak mi się wydaje) W razie czego służę pomocą. Szesnastak a ty zapuszczasz to farbą prosto z puszki czy ją lekko rozcieńczasz?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 3 Lutego 2007 Share Napisano 3 Lutego 2007 Szesnastak a ty zapuszczasz to farbą prosto z puszki czy ją lekko rozcieńczasz?? Lepiej ją rozcieńcz (ja bym proponował robić to akrylami, ale to jest tylko moje zdanie). Farba wtedy będzie rzadsza, co jej ułatwi ułożenie się w nacięciach na tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Lutego 2007 Autor Share Napisano 3 Lutego 2007 oka dzięki dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 Pafko zgadza sie jest to kolumna McPerson Eibach z forda Focusa WRc07. Ale chcałem poprostu przedstawić Ci malowanie samej kolumny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 23 Marca 2007 Autor Share Napisano 23 Marca 2007 W końcu znalazłem odrobine czasu na popracowanie nad Peugeotem. Nie za wiele zrobione, ale ważne, że po malutku do przodu. Foty: narazie tylko sklejona klatka, wymaga jeszcze oszlifowania i pomalowania felgi pryśnięte podkładem deska rozdzielcza już w docelowym kolorze, zostają "tylko" detale a także poprawione tarcze hamulcowe i wygląd kolumn zawieszenia Jak tylko znajde czas (chociaż na medycynie jest o niego szalenie trudno) to coś tam zrobie i wrzuce. Oceniajcie, krytykujcie, doradzajcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 Kurna, ale za hamulce z tarczami i amortyzatorami masz u mnie Świetna robota! Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 No mnie też się podoba tylko szkoda, że tak długo kazałeś nam czekać na wznowienie tematu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 Widzę, że coś się ruszyło. Wszystko jak na razie w porządku. Ale ma jedno ale , ta deska rozdzielcza wydaje mi się zbyt matowa (ale to tylko moje zdane). Czekam na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 23 Marca 2007 Autor Share Napisano 23 Marca 2007 ta deska rozdzielcza wydaje mi się zbyt matowa w rzeczywistości nie jest aż taka matowa, zdjęcie troche przekłamuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 szesnastak napisał:ta deska rozdzielcza wydaje mi się zbyt matowa w rzeczywistości nie jest aż taka matowa, zdjęcie troche przekłamuje To moze ja przemaluj na czarno bo mi tez tak sie wydaje ze zbyt matowa jest.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 23 Marca 2007 Autor Share Napisano 23 Marca 2007 To moze ja przemaluj na czarno bo mi tez tak sie wydaje ze zbyt matowa jest.pozdro Według instrukcji, a także na zdjęciach deski prawdziwego auta deska jest właśnie szara, tylko środkowy tunel jest czarny (zresztą on będzie jeszcze malowany). Kurcze tak się zastanawiam, może to w kreta wrzucić i jeszcze raz pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 23 Marca 2007 Share Napisano 23 Marca 2007 Niewiem jak jest w Peugocie ,ale w innych w mitsubishi jest czarna drska i w subaru tez ,a zreszta model jest poto aby go przerabiac.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 24 Marca 2007 Share Napisano 24 Marca 2007 Paffko niestety ale będziesz musiał przemalowac swoją deskę rozdzielczą na czarny mat i szary mat albo grafit. Wrzucam Ci kilka fotek z gazety WRC gdzie opisany był model 206 WRC w spec 2002 Niestety nie są to skany ale myśle że fotki zrobione przezemni i tak Ci pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 24 Marca 2007 Autor Share Napisano 24 Marca 2007 Miłosz właśnie tak sobie teraz szukałem w google tej deski i tam też były zdjęcia, że deska była czarna a panel z przyciskami szary. Dlatego też jutro deska laduje w krecie i będzie malowana od nowa. Niemniej jednak dzięki za skany fotek wnętrza bo przydadzą się do dokładniejszego odwzorowania środka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 24 Marca 2007 Share Napisano 24 Marca 2007 Czemu na zaciskach hamulcowych jest kalka z napisem Brombo? A nie Brembo samochodzik zapowiada sie obiecująco, tylko tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 24 Marca 2007 Autor Share Napisano 24 Marca 2007 kalka z napisem Brombo Gizmo takie kalki W realu na "kalce" bądź nadruku na zaciskach ta pozioma linia w literce "e" jest dośc cienka i po prostu chyba tak im to wyszło przy zmniejszaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 Paffko jak będzies potrzebował jakiś fotek wnetrza 206-ki daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 26 Marca 2007 Autor Share Napisano 26 Marca 2007 Miłosz nie omieszkam skorzystać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 Oj dawno się w tym temacie nic nie działo, głównie z braku wolnego czasu jaki funduje mi moja Alma Mater ale sesja zaliczona, więc dla relaksu można coś tam dłubnąć. Podwozie praktycznie poskładane do kupy, brakuje tylko jednej małej poprzeczki nad skrzynią biegów (wylądowała w Cleanluxie i będzie pryskana jeszcze raz) i dwóch stabilizatorów (??) przy tylnej osi (schną)... ...dopiero na tym zdjęciu zobaczyłem, że jeszcze raz muszę zapuścić nacięcia na tarczach, bo nie wszędzie się równo rozlało... ...tutaj mały rzut na przednie zawieszenie z silnikiem... ...i tylne zawieszenie z końcowym odcinkiem układu wydechowego... ...i założone osłony. Osłony zostawiam przeźroczyste (dla efektu, jakby ktoś chcial zobaczyć co jest pod spodem )... ...kasta po pomalowaniu podkładem została oszlifowana i pryśnięta pierwszą warstwą docelowego koloru. Niestety wyszło parę baboli, więc teraz papier 2500 w ruch i jedziemy...fura dostała również koła... ...groźne spojrzenie... ...i rzut na zamontowane na piaście koło... Mam nadzieję, że wam się podoba. Wszelkie komentarze (te złe jak i te dobre), dobre rady, spostrzeżenia i krytyka mile widziane Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi