Grisza Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 (edytowane) Witam! Poniższy model to mój drugi czołg w życiu, więc proszę o wyrozumiałość. :P Niszczyciel czołgów M36B1 gdzieś na zachodnich rubieżach III Rzeszy (marzec - kwiecień 1945 r.), czyli „Walić Niemców w Ruhrę!”. Kolory (szczególnie kurzu) znacząco różnią się od rzeczywistych - przekłamanie aparatu. :/ Fotka z terenu: Edytowane 4 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Hmm jak na 1/35 to trochę słabo. Pojazd jest strasznie monotonny, przydałoby się trochę zróżnicować ten kurz. Błoto też dziwnie wygląda i nie jestem do końca przekonany do tej flagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grisza Napisano 4 Maja 2010 Autor Share Napisano 4 Maja 2010 Zróżnicować w jakim sensie? Liczę na jakieś rady bo to moje pierwsze brudzenie... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Jak na drugi model, to myślę , że nie najgorzej. Na początek dałbym mocniejszego washa, dopiero potem kilka odcieni błota,kurzu. Daj może trochę mokrego błota dla kontrastu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej56 Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Fajny przybrudzony choć dla mnie za mocno. Flaga USA jest wspaniała - tutaj duży plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grisza Napisano 4 Maja 2010 Autor Share Napisano 4 Maja 2010 Daj może trochę mokrego błota dla kontrastu. I tak chyba zrobię. Dzięki za radę! Flaga USA jest wspaniała - tutaj duży plus Flagę zrobiłem dla zabawy a, że fajnie kontrastowała to wcisnąłem ją do wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Zróżnicować w jakim sensie? Tak jak wspomniał Zekar, przydałoby się kilka odcieni kurzu oraz błota. Mocniejszy wash też by nie zaszkodził, może jakieś zacieki. Tego jakich kolorów i jakich technik masz użyć Ci nie powiem, bo to kwestia raczej indywidualna. Po prostu musisz poeksperymentować i wybrać to co Ci się podoba i odpowiada realiom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grisza Napisano 5 Maja 2010 Autor Share Napisano 5 Maja 2010 Generalnie błoto robiłem 3 farbami i pastelem, na zdjęciach wygląda ono jednolicie... Ale fakt faktem, że trzeba będzie jeszcze coś dodać. Wstępnie zastanawiam się nad drobinkami piasku i ciemniejszą farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit M-ce Napisano 6 Maja 2010 Share Napisano 6 Maja 2010 To brudzenie to aero czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grisza Napisano 6 Maja 2010 Autor Share Napisano 6 Maja 2010 Tak, aero i rozcieńczalnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Hej.Moim zdaniem model jak najbardziej OK. Moim zdaniem upodobnianie go do całej plejady innych przez "dodanie błota" w tym wypadku to bzdura.Modelarstwo ma też odzwierciedlac realia historyczne.Wystarczy obejrzec foty,aby zobaczyc jak wyglądały Shermany podczas walk w suchym klimacie.Przecież to najbrzydszy czołg II w.ś. Pewnie ,że moznaby lepiej rozłożyc ten kurz i piach,ale jak na drugi model jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grisza Napisano 29 Maja 2010 Autor Share Napisano 29 Maja 2010 Wielkie dzięki za sugestie i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 I dodaj więciej fotek w świetle dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi