skala72 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Hiszpania: Repliki BA-20 Źródło: reibert.info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Replikami bym się zbytnio nie sugerował, różne rzeczy się na nich trafiają. Stawiam jednak na biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Czy ja wiem. W końcu te repliki tworzono na podstawie dokumentacji i opisach, a nie na tzw. "oko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Ale równocześnie repliki są tworzone w ramach pewnego budżetu. Często trzeba iść na pewne kompromisy przy takich budowach. Różnie to bywa z replikami, tak samo jak różnie malowane są eksponaty w muzeach :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 I w replice wnętrze jest jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Czy ja wiem. W końcu te repliki tworzono na podstawie dokumentacji i opisach, a nie na tzw. "oko". Szczególnie drewnopodobne linoleum na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Czy ja wiem. W końcu te repliki tworzono na podstawie dokumentacji i opisach, a nie na tzw. "oko". Szczególnie drewnopodobne linoleum na podłodze Nie czepiaj się, może są z nią związani emocjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 25 Maja 2010 Autor Share Napisano 25 Maja 2010 Kolor wnętrza zostaje taki jaki jest. Odrobinę powgniatałem błotniki. Druga ścianka gotowa, niedługo zamykam pudło: Przez otwarte drzwiczki za wiele widać nie będzie ale zawsze coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2010 W relacji Jurka z budowy Ba-20, którą podrzucił nam kolega mae na 1 str. miał On drobne problemy z tylnym zawieszeniem, które wychodziło za bardzo do przodu przez co koło nie mieściło by się w błotniku, ja na szczęście takiego problemu nie miałem i koła jakoś wyszły równo po środku błotników. Odrobinę skręciłem przednią oś by nie było zbyt "linijkowo" Rama nie jest wklejona, teraz zabieram się za silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Bardzo fajnie prezentuje się model. Wnętrze robi duże wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Koledzy. Wnętrza pojazdów wojskowych maluje się na biało ewent. na jasno kremowy , ale to bardzo jasny,celem rozjaśnienia wnętrza . Do dzisiaj się to stosuje. Nie patrzcie na wewnętrzne powierzchnie drzwi i klapy włazów bo one zawsze są zielone Chociaż w naszej armii niektórzy przełożeni z uporem godnym lepszej sprawy kazali malować klapy od wewnątrz na biało , gdy przepisy mówiły wyraźnie ;kolorem podstawowym kamuflażu. Mialem okazje sprawdzić to naocznie w terenie - taki otwarty biały właz odznaczał się wyraziście i dekonspirował pojazd na tle zieleni Pozdrawiam M.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi