koksik750 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 (edytowane) Na prośbę wstawiam małego in-boxa nowości Tamiyi: Karoseria - poza szwami na karoserii, żadnych dodatkowych prac nie wymaga: Jak to na Tamiye przystało, wykonanie na wysokim poziomie. Zastanawiam się czy w ogóle szpachla do karoserii będzie potrzebna. Deska rozdzielcza wykonana szczegółowo, tarcze hamulcowe z oddzielnymi zaciskami ( co wchodzi w standard ), plusem są blaszki w zestawie ( minusem jest ich ilość, bo poza siatkami i nakładkami na pedały nie ma nic ... ), brakuje mi znaczków na maskę, wykonane są wgłębienia, w które można wkleić kalki... Tak czy siak, model oceniam na bardzo dobry i już mam zamiar go wziąć na warsztat pomimo już kilku aktualnie, które czekają na dokończenie. Edytowane 21 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Nie jestem dobry w te klocki , cywilne , to już w ogóle , ale kusi mnie na ten model - kocham Bonda , kocham Astona Ile ta przyjemność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Wszystko zależy gdzie, itp jakieś 35-40 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Czyli 150-200 trzeba mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 W Lucky Model jest za 44,42$ z wysyłką pocztą lotniczą - czyli za około 148 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Moim zdaniem to najpiękniejszy współczesny samochód (z oldtimerami nie porównuję, bo to inna liga). Uwielbiam go i muszę go mieć, choćbym miał zbierać na niego przez długi czas. Malowanie oczywiście Quantum Silver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 W Lucky Model jest za 44,42$ z wysyłką pocztą lotniczą - czyli za około 148 zł... Nie jestem dobry w zakupach miedzynarodowych ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi-232 Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Genialny aston mam nadzieje że któraś firma zrobi dbr 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Robi go Model Factory Hiro, ale jest piekielnie drogi: http://www.1999.co.jp/eng/10050126 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 No to będę miał drugiego cywila, po Audi R8. Malowanie będzie - przepiękna butelkowa zieleń. Oczywiście metalik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Malowanie będzie - przepiękna butelkowa zieleń. Oczywiście metalik. A myślałem, że tylko ja wpadłem na ten pomysł... Trudno - będą 2 podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 Na szczęście na mój kolor nikt nie wpadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 wuen - spoko, nikt przecież nie ma wyłączności na dany kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Ciekawe czy Tamiya pokusi się o DBS Volante albo DB 9. W gruncie rzeczy nie byłby to dla nich wielki problem. Tutaj znalazłem takiego w pięknym kolorze: http://moto.pl/MotoPL/1,88389,6315931,Aston_Martin_DBS_Volante___nowe_cabrio_dla_Jamesa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Dla tamiy żadne problem. Ale pomyśl samemu takie coś zrobić, to jest efekt i nie trzeba czekać na producenta, a będzie model niepowtarzalny. O ile można by tak przerobić, czy bryła tego jest taka sama jak Volante. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Nie obyłoby się bez kombinejszynu w okolicy składanego dachu. No ale na razie zrobimy zwykłego i poczekamy czy Tamiya da nam jeszcze do kolekcji Volante. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 No na pewno. było by kombinowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Te oponki coś licho wyglądają, jakby nie tamiya. Chyba że fotki dają efekt takiego taniego plastiku zamiast porządnej gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi