Skinn3r Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 (edytowane) Lista modeli w 1:72 które można użyć do budowy pojazdów z OIF lub OEF. Dragon: HMMWV M1114 w/Improved Air-Conditioner AAV 7A-1 MICLIC M6 Bradley Linebacker Air-Defence Vehicle M2A3 BRADLEY AAV-7A1 AAV-7 RAM/RS M2A2 ODS BRADLEY M3A2 Bradley Infantry Fighting Vehicle (IFV) wERA M3A2 ODS BRADLEY AAVR-7A1 Assault Amphibian Vehicle, Recovery M2A2 w/ERA Revell: HMMWV M966 TOW Missile Carrier and M997 Maxi Ambulance HMMWV M998 M1025 Leopard 2 A4 Leopard 2 A5 Scout car Fennek Panzerhaubitze PzH 2000 Bridge-Laying Tank Beaver Tank transporter SLT50-3 "ELEFANT" & SaAnh. 52t. Academy: U.S. M35 2.5ton CARGO TRUCK GROUND VEHICLE SERIES9 M1126 STRYKER Trumpeter: M1A1 Abrams MBT M1A1 with Mine Clearing Blade System M1A1 with Mine Roller Set M1A2 Abrams MBT M2A2 Bradley Fighting Vehicle M2A2 ODS/ODS-E Bradley Fighting Vehicle Italian C1 Ariete MBT Challenger II MBT Iraq War USMC LAV-AT USMC LAV-C2 USMC Light Armored Vehicle-Recovery (LAV-R) US M113A3 Armored Car T-55 with BTU-55 T-55 with KMT-5 Italeri: M1 Abrams Heller: VAB 4x4 VAB 4x4 Transporter Opancerzony ACE: LAV-VAT Light Armored Vehicle Anti-Tank ICM: BTR-60PB Armored Personal Carrier [/b] Wszelkie braki będą uzupełnione w kolejnych dniach. Trochę jest to męczące Edytowane 22 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 A Btr-70 uaz to nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Dingo, Fuchs, Marder Leoparda 2A4 usuń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Dlaczego? Duńczycy mają w Afganistanie na wyposażeniu 10 sztuk Leopardów 2A4 (takich samych jakimi dysponuje WP). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 22 Maja 2010 Autor Share Napisano 22 Maja 2010 A Btr-70 uaz to nie? Wszelkie braki będą uzupełnione w kolejnych dniach. Czytanie ze zrozumieniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Jakieś zdjęcie można? Mi się wydawało ze wysłali tylko A5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 22 Maja 2010 Share Napisano 22 Maja 2010 Oj, przykro mi, ale nie mam takiego zdjęcia. Niemniej jednak, przynajmniej wegług mojej wiedzy, w Afganistanie stacjonują dwa plutony Lepoardów - jeden wyposażony w A5 ( 9 sztuk, jeden wyleciał na minie), drugi w A4 (10 sztuk). Wszystkie są zaopatrzone w pustynne siatki maskujace. Kontygent duński od 2001 stacjonuje w prowincji Helmand, a podlega dowództwu brytyjskiemu. W skład tego kontygentu (części zmechanizowanej) wchodzą jeszcze Piranie oraz M113. Razem jest to ok. 700 żołnierzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Skinn3r - chyba nie dawałeś modeli żywicznych w swoim spisie (na razie?), ale znalazłem taką ciekawostkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 24 Maja 2010 Autor Share Napisano 24 Maja 2010 Leoparda 2A4 usuń Kanadyjczycy wysyłają je w miejsce C2 więc zostają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Maja 2010 Share Napisano 24 Maja 2010 Łoczywiscie PS. Nie zapomnij o rośku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 25 Maja 2010 Share Napisano 25 Maja 2010 jakoś "druga opcja polityczna" się kolegom omsknęła - dlatego: "właściwa strona używająca niewłasciwego sprzętu" mały gotowiec http://kr.blog.yahoo.com/shinecommerce/14730 i składniki ....i aż sie ciśnie że w "jedynej właściwej" skali ale pewnie by mnie pobito więc nic nie napisałem ps /dopisane/ tu tez jest trochę ładnych "kamo" - i bez rasizmu - w kilku skalach http://kr.blog.yahoo.com/shinecommerce/13772 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 ....i aż sie ciśnie że w "jedynej właściwej" skali ale pewnie by mnie pobito więc nic nie napisałem ps /dopisane/ tu tez jest trochę ładnych "kamo" - i bez rasizmu - w kilku skalach http://kr.blog.yahoo.com/shinecommerce/13772 Gdzie to działko dorwać? Szukałem w jadarze,martoli ,mojehobby i niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 Gdzie to działko dorwać? Szukałem w jadarze,martoli ,mojehobby i niema Jest jeszcze kilka innych sklepów modelarskich. I kilka innych miejsc, gdzie można kupić modele. Sprawdź więcej niż 3 sklepy i dopiero potem pisz, że czegoś NIE(spacja)MA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi