Kacperek315 Napisano 27 Maja 2010 Share Napisano 27 Maja 2010 Witam. Ostatnimi czasu, kiedy to na forum pojawiło się wiele ciekawych modeli Tygrysa Królewskiego sam miałem ochotę, na zabranie się za taki model. Padło na model Dragona z wieżą Porsche i Zimmerit-em, który zakupiłem już jakiś czas temu. Jak na razie składam powoli całość do kupy. Tak to wygląda, przepraszam za słabe zdjęcie, ale robione było telefonem. Następne będą już robione lepszym aparatem: Do modelu będzie dokupiony zestaw trawionek firmy PART: http://www.jadarhobby.pl/part-p72137-king-tiger-wieza-porsche-elfot-p-6966.html Szukam jak na razie instrukcji tego zestawu trawionek, bo chciałbym wiedzieć, co mogę dodać do modelu. Z góry dziękuję za skan lub zdjęcie takiej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 27 Maja 2010 Share Napisano 27 Maja 2010 Czekam na dalszy postęp prac Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 27 Maja 2010 Share Napisano 27 Maja 2010 No więc amputować możesz: - osłony peryskopów kierowcy i strzelca - same patrzałki do dorobienia - osłonę peryskopu na wieży - pierścień wokół wieży dowódcy - osłonę wentylatora wieży - wszystkie wystające haczyki i inne pierdułki na płycie nad przedziałem kierowania i nad silnikiem - narzędzia, na blaszce są zarówno mocowania jak i same narzędzia ale ja młotek i siekierkę dorobiłbym raczej z kawałka ramki tu masz co można przykleić na wieżę: a tu co na kadłub (błotniki z innego zestawu): musisz sobie wyłowić detale z blaszki, jak pisałem instrukcję wywaliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 27 Maja 2010 Autor Share Napisano 27 Maja 2010 Dużo pomogły mi te zdjęcia, ale mam mały problem. Ogólnie zamierzam wykonać to samo malowanie co Ty w swoim modelu, ale mam mały mankament: Chodzi o te wystające. U mnie w zestawie nie ma takiej części. Czy też muszę ją dorobić, aby model był poprawny historycznie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 27 Maja 2010 Share Napisano 27 Maja 2010 Chodzi o te wystające. U mnie w zestawie nie ma takiej części. Czy też muszę ją dorobić, aby model był poprawny historycznie? Jeśli ma być zgodny z tym co widać na fotce z epoki, to wypadało by dorobić, nie tylko osłonę kominka (ten biały cycek) ale i wydechy a'la Tiger I wraz z osłonami. Jak Ci się nie chce dorabiać a mimo wszystko wolałbyś być w zgodzie z prawdą historyczną to pozostaje znaleść inne malowanie, zgodne z konfiguracją jaką posiadasz Dziwny ten dragon mimo wszystko jest. Z tego co pamiętam to w starszej wersji tego modelu był kominek, co prawda przypominał stożek ale był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2010 Witam, długo się nie odzywałem, ale non stop pracy szukam więc i mniej czasu na model. Dalej nie posiadam dobrego aparatu, został mi tylko telefon, ale nim nie zamierzam robić zdjęć do relacji, ponieważ strasznie modyfikują kolor (chodzi tu o błotko jakie wykonałem na podwoziu, mam nadzieję, że szybko trafi mi się jakiś w ręce. Dzisiaj byłem w Jadarze, chwilę przed zamknięciem i zakupiłem do modelu zestaw blach firmy PART: (fotka pochodzenia guglowego) Kolejne dodatki będę dokupywał z czasem. Gdy miałem w rękach blachy i instrukcję trochę się przeraziłem, ponieważ tylko raz miałem styczność z trawionkami i była to próba nieudana. No czuję respekt przed nimi. Co do malowania, po dłuższych przemyśleniach zrezygnowałem z planowanego i wykonam te na samym dole: (kolejna fotka pochodzenia guglowego) I tu mam prośbę o wszelkie zdjęcia, plany malowania z każdej strony (to mi bardzo pomoże podczas malowania), linków do takiego samego modelu, ogólnie wszelką dokumentację. Z góry dziękuję, a teraz sam ide do wujka gugla zapytać go o parę rzeczy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 nie jestem pewien, ale zwróć uwagę, czy kół napędowych nie będziesz musiał podmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi