KosteK Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 Witam. Czy orientuje sie ktoś czym rozcienczyc PACTRE ?? i w jakiej proporcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ari Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 Ja kiedys rozcieńczałem........99.9% METANOLEM Efekt -rewelacja!!! A rozcieńczałem w proporcjach takich jakie były potrzebne. Sprawdzanie organoleptyczne byle nie językiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteK Napisano 7 Lutego 2007 Autor Share Napisano 7 Lutego 2007 A czy mogę czymś co mam w domu, typu benzyna, rozpuszczalnik, spirytus salicylowy kosmetyczny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 Ja rozcieńczam wodą destylowaną i też działa. Ale zdałoby się coś lepszego. Czytałem dobre opinie o rozcieńczalniku Model Mastera do akryli i myślę o tym, by kiedyś go sobie kupić. A co do proporcji rozcieńczania, to każdy kolor trzeba traktować indywidualnie, bo różnie z ich gęstościami bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 Ja rozcieńczam rozcieńczalnikiem Model Mastera. Efekt dla mnie bardzo dobry. Można też rozcieńczać wodą (najlepiej destylowaną), wódką, spirytusem. Musisz poeksperymentować żeby wyczuć różnice i właściwości. Rozcieńczalnik MM jest dla mnie o tyle wygodny, że zakraplam z jednej buteleczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 Wodą , "na oko" , efekty w mojej galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_12 Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 No chyba najlepszy jest Model Mastersa.Pactra i MM tworzy testors. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_12 Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 Przepraszam Pactrę i MM tworzy firma Testors. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 Paweł, zwróć uwagę na istnienie opcji Zmień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Lutego 2007 Share Napisano 7 Lutego 2007 Ja pewnie będę malował pactrami jak kupię aerkę, bo mniej syfu się robi.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteK Napisano 8 Lutego 2007 Autor Share Napisano 8 Lutego 2007 Dzięki panowie . Rozmieszałem z wodą descylowaną i jest super. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_12 Napisano 8 Lutego 2007 Share Napisano 8 Lutego 2007 Mam pytanie czy da sie wogole malowac pendzelkiem tak zeby nie bylo smug? Chce zrobic Panzera IV F2 mojego ulubionego z seri panzerow ale boje sie go tknac zeby nie zrobic smug.Wiem ze nie jest to zabardzo zwiazane z tematem, ale sadze ze robienie do tego oddzielnego tematu jest bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 8 Lutego 2007 Share Napisano 8 Lutego 2007 Tak, naj najbardziej jest możliwe pomalowanie pędzlem modelu i nie zostawienie smug. Tylko, że na pewno (no dobra na 90%) nie uda się to na pierwszym modelu (pewnie na piątym też nie). Swoją drogą aerografem pierwszy model też może wyglądać nie tak, jakbyśmy się spodziewali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Lutego 2007 Share Napisano 8 Lutego 2007 Mam pytanie czy da sie wogole malowac pendzelkiem tak zeby nie bylo smug? http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=504 Tak się składa, że się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi