KosteK Napisano 7 Lutego 2007 Napisano 7 Lutego 2007 Witam. Czy orientuje sie ktoś czym rozcienczyc PACTRE ?? i w jakiej proporcji ? Cytuj
Ari Napisano 7 Lutego 2007 Napisano 7 Lutego 2007 Ja kiedys rozcieńczałem........99.9% METANOLEM Efekt -rewelacja!!! A rozcieńczałem w proporcjach takich jakie były potrzebne. Sprawdzanie organoleptyczne byle nie językiem! Cytuj
KosteK Napisano 7 Lutego 2007 Autor Napisano 7 Lutego 2007 A czy mogę czymś co mam w domu, typu benzyna, rozpuszczalnik, spirytus salicylowy kosmetyczny ?? Cytuj
Tomek Napisano 7 Lutego 2007 Napisano 7 Lutego 2007 Ja rozcieńczam wodą destylowaną i też działa. Ale zdałoby się coś lepszego. Czytałem dobre opinie o rozcieńczalniku Model Mastera do akryli i myślę o tym, by kiedyś go sobie kupić. A co do proporcji rozcieńczania, to każdy kolor trzeba traktować indywidualnie, bo różnie z ich gęstościami bywa. Cytuj
Krzysiek Napisano 7 Lutego 2007 Napisano 7 Lutego 2007 Ja rozcieńczam rozcieńczalnikiem Model Mastera. Efekt dla mnie bardzo dobry. Można też rozcieńczać wodą (najlepiej destylowaną), wódką, spirytusem. Musisz poeksperymentować żeby wyczuć różnice i właściwości. Rozcieńczalnik MM jest dla mnie o tyle wygodny, że zakraplam z jednej buteleczki Cytuj
Paweł_12 Napisano 7 Lutego 2007 Napisano 7 Lutego 2007 No chyba najlepszy jest Model Mastersa.Pactra i MM tworzy testors. Cytuj
Paweł_12 Napisano 7 Lutego 2007 Napisano 7 Lutego 2007 Przepraszam Pactrę i MM tworzy firma Testors. Cytuj
gulus Napisano 7 Lutego 2007 Napisano 7 Lutego 2007 Paweł, zwróć uwagę na istnienie opcji Zmień. Cytuj
Praetorian Napisano 7 Lutego 2007 Napisano 7 Lutego 2007 Ja pewnie będę malował pactrami jak kupię aerkę, bo mniej syfu się robi.[/code] Cytuj
KosteK Napisano 8 Lutego 2007 Autor Napisano 8 Lutego 2007 Dzięki panowie . Rozmieszałem z wodą descylowaną i jest super. Pozdrawiam Cytuj
Paweł_12 Napisano 8 Lutego 2007 Napisano 8 Lutego 2007 Mam pytanie czy da sie wogole malowac pendzelkiem tak zeby nie bylo smug? Chce zrobic Panzera IV F2 mojego ulubionego z seri panzerow ale boje sie go tknac zeby nie zrobic smug.Wiem ze nie jest to zabardzo zwiazane z tematem, ale sadze ze robienie do tego oddzielnego tematu jest bez sensu. Cytuj
gulus Napisano 8 Lutego 2007 Napisano 8 Lutego 2007 Tak, naj najbardziej jest możliwe pomalowanie pędzlem modelu i nie zostawienie smug. Tylko, że na pewno (no dobra na 90%) nie uda się to na pierwszym modelu (pewnie na piątym też nie). Swoją drogą aerografem pierwszy model też może wyglądać nie tak, jakbyśmy się spodziewali. Cytuj
Praetorian Napisano 8 Lutego 2007 Napisano 8 Lutego 2007 Mam pytanie czy da sie wogole malowac pendzelkiem tak zeby nie bylo smug? http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=504 Tak się składa, że się da Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi