Tomek Mroczkowski Posted May 29, 2010 Share Posted May 29, 2010 (edited) Link do albumu w zdjęciu. Mam nadzieję ze się przydadzą, uwaga są w dużej rozdzielczości! Czołg 5 Kompanii Czołgów, 2 Batalionu Czołgów z 9 Brygady Kawalerii Pancernej w Braniewie. Edited July 4, 2017 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted September 17, 2010 Author Share Posted September 17, 2010 (edited) Te zdjęcia można uznać za patch-a. Uzupełnienie o WKM oraz nowy płaszcz na dziale Czołg 5 Kompanii Czołgów, 2 Batalionu Czołgów z 9 Brygady Kawalerii Pancernej w Braniewie. Link w zdjęciu Edited July 4, 2017 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted September 30, 2011 Author Share Posted September 30, 2011 (edited) Kolejne fotki naszych Te siedem dwójek Już ich się trochę nazbierało. Niestety było fatalne światło, czołg błyszczał jak psu jaja. Nowością są beczki z tyłu. Czołg bezimienny (brak numeru), prawdopodobnie 1 batalion czołgów. Link do albumu w zdjęciu Edited July 4, 2017 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted October 5, 2012 Author Share Posted October 5, 2012 (edited) 4 część zdjęć Link w zdjęciu I taki bonusik Edited July 4, 2017 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted October 4, 2013 Author Share Posted October 4, 2013 https://picasaweb.google.com/mroczkowski.tomek/T72M104102013?authuser=0&feat=directlink Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted October 4, 2013 Author Share Posted October 4, 2013 To wszystko z około 1500 zdjęć Na koniec jeszcze zabawa HDR-em Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
babcia131 Posted November 28, 2013 Share Posted November 28, 2013 http://army.lv/ru/t-72/shemi/631/17#info Znalazłem przypadkowo -może się przyda Miłośnikom broni pancernej-schematy, przekroje , rysunki [ chyba z instrukcji ] ponad 1000 zdjęć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted June 22, 2014 Author Share Posted June 22, 2014 Cóż dodać? A no warto pozdrowić uczestników Festiwalu w Elblągu! Zdjęcia T-72M1 z 9 BBKPanc jak zawsze! Łącznie w temacie jest już 405 zdjęć mojego autorstwa, a we wrześniu dojdzie kolejna partia! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcintosh Posted June 25, 2014 Share Posted June 25, 2014 Wielkie dzieki. Zdjecia pierwsza klasa. Co to za malowanie? Brazowy jest teraz khaki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted July 13, 2014 Author Share Posted July 13, 2014 Najwidoczniej Ale dalej panuje zasada: "maluj tym co masz pod ręką", w jednostce dalej stało sporo T-72 z różnymi barwami. Niestety prawdopodobnie nie będzie już więcej zdjęć T-72M1, do Braniewa zjechały pierwsze PT-91 więc teraz oczekujcie wysypu zdjęć naszego Twardego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcintosh Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Jak bedzie potrzeba to beda W sierplniu mamy dostac polskiego T72 w zamian za Chieftaina Mk11 ktory idzie do Polski. Mam nadzieje, ze dadza nam noofke - nie smigana ;-) A propos, wiesz cos na temat oleju do hydrauliki (przekladni) w T-72? Podobno jest jakis super specjalny i nie ma go w katalogu NATO... wiec... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted July 17, 2014 Author Share Posted July 17, 2014 Nie mam pojecia, ja go tylko fotografuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corporal_PL Posted July 21, 2014 Share Posted July 21, 2014 Olej w przekładni nie jest niczym specjalnym. Nazywał się bodajże Odys. W silniku jest Dragon. A w katalogach NATO go nie ma bo to ruski czołg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corporal_PL Posted July 21, 2014 Share Posted July 21, 2014 Braniewa zjechały pierwsze PT-91 więc teraz oczekujcie wysypu zdjęć naszego Twardego Może zobaczę tam gdzieś jednego z moich byłych PT-ków UBC 2590, UBC 5636 albo UBC 2507:) Dla Braniewa to przesiadka pokoleniowa. Póki co wracam do mojego A5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted July 21, 2014 Author Share Posted July 21, 2014 UBC 2590, UBC 5636 albo UBC 2507:) Będę wypatrywać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcintosh Posted July 28, 2014 Share Posted July 28, 2014 Olej w przekładni nie jest niczym specjalnym. Nazywał się bodajże Odys. W silniku jest Dragon. A w katalogach NATO go nie ma bo to ruski czołg Dzieki za odpowiedz Corporal_PL :-) Sorry za ignorancje. Mam nastepujace pytania: 1. Olej silnikowy. Ruski: MT-16p, my lejemy 15W40... jakie parametry ma Dragon? 2. Przekladnia. Ruski: MT-8p (TSZ-8), jakie parametry ma Odys i czy jest zastepnik? Teraz najwazniejsze: 3. Stabilizator. Ruski to AMG-10 - co lejecie w Polsce? Ponoc to jest ten sam olej co do sprzegla i hamulcow w BRDM-2 i BTR-60. To jest olej o ktory mi chodzilo w poprzednim poscie, tylko musialem sie doedukowac troche ;-) Dzieki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corporal_PL Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 Jeśli mnie pamięć nie myli to w stabilce był płyn o nazwie STEOL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted September 20, 2014 Author Share Posted September 20, 2014 Festyn 16PDZ, czołg najprawdopodobniej wystawiony przez 9BBKPanc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
farciarz Posted September 21, 2014 Share Posted September 21, 2014 Zaczyna się... - Tomku, czekamy na identyfikację "beżu" z konkretną farbką - także w kontekście "Leosiów". A ten "teciak" świeżo po malunku? - bo taki goły, bez numerów, godła, oznaczeń taktycznych? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted September 21, 2014 Author Share Posted September 21, 2014 Farby 10 października porównam, czekam na jakieś fundusze żeby kupić kilka farb Czy ten czołg świeżo po malowaniu? Nie wyglądał, a to że nie ma oznaczeń może wskazywać na to że to czołg zakonserwowany. Przynajmniej tak dedukuje po rozmowie w 9BKPanc gdzie opisany mi został pojazd zakonserwowany. Ten się różni tylko tym że wszelkie oszklenia, liny i inne rzeczy podatne na rdzewienie nie są osłonięte, ale to zakładam że zostało zdjęte na potrzeby festynu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted October 11, 2014 Author Share Posted October 11, 2014 Na śmierć zapomniałem o kolorach, jednak po pewnej rozmowie wiem, że to nie będzie potrzebne Miało być hucznie, no i było, tylko szkoda, że sprzętu tak mało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rabotnik Posted June 13, 2015 Share Posted June 13, 2015 teraz czekam tylko na 1:16 z trumpetera i wio !! :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rabotnik Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 Farciarz- to jest zapewne standardowe malowanie Amerykańskie a więc : Pozdrówka :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corporal_PL Posted June 27, 2015 Share Posted June 27, 2015 Marzę o chwili gdy 72 będzie można oglądać już tylko na cokołach pomników. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted June 27, 2015 Author Share Posted June 27, 2015 Wypluj te słowa! Najpiękniejszy czołg naszej armii! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts