Tomek Mroczkowski Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 (edytowane) Link do albumu w zdjęciu. Mam nadzieję ze się przydadzą, uwaga są w dużej rozdzielczości! Czołg 5 Kompanii Czołgów, 2 Batalionu Czołgów z 9 Brygady Kawalerii Pancernej w Braniewie. Edytowane 4 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Września 2010 Autor Share Napisano 17 Września 2010 (edytowane) Te zdjęcia można uznać za patch-a. Uzupełnienie o WKM oraz nowy płaszcz na dziale Czołg 5 Kompanii Czołgów, 2 Batalionu Czołgów z 9 Brygady Kawalerii Pancernej w Braniewie. Link w zdjęciu Edytowane 4 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Września 2011 Autor Share Napisano 30 Września 2011 (edytowane) Kolejne fotki naszych Te siedem dwójek Już ich się trochę nazbierało. Niestety było fatalne światło, czołg błyszczał jak psu jaja. Nowością są beczki z tyłu. Czołg bezimienny (brak numeru), prawdopodobnie 1 batalion czołgów. Link do albumu w zdjęciu Edytowane 4 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 5 Października 2012 Autor Share Napisano 5 Października 2012 (edytowane) 4 część zdjęć Link w zdjęciu I taki bonusik Edytowane 4 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Października 2013 Autor Share Napisano 4 Października 2013 https://picasaweb.google.com/mroczkowski.tomek/T72M104102013?authuser=0&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Października 2013 Autor Share Napisano 4 Października 2013 To wszystko z około 1500 zdjęć Na koniec jeszcze zabawa HDR-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 http://army.lv/ru/t-72/shemi/631/17#info Znalazłem przypadkowo -może się przyda Miłośnikom broni pancernej-schematy, przekroje , rysunki [ chyba z instrukcji ] ponad 1000 zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2014 Cóż dodać? A no warto pozdrowić uczestników Festiwalu w Elblągu! Zdjęcia T-72M1 z 9 BBKPanc jak zawsze! Łącznie w temacie jest już 405 zdjęć mojego autorstwa, a we wrześniu dojdzie kolejna partia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Wielkie dzieki. Zdjecia pierwsza klasa. Co to za malowanie? Brazowy jest teraz khaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 Najwidoczniej Ale dalej panuje zasada: "maluj tym co masz pod ręką", w jednostce dalej stało sporo T-72 z różnymi barwami. Niestety prawdopodobnie nie będzie już więcej zdjęć T-72M1, do Braniewa zjechały pierwsze PT-91 więc teraz oczekujcie wysypu zdjęć naszego Twardego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 17 Lipca 2014 Share Napisano 17 Lipca 2014 Jak bedzie potrzeba to beda W sierplniu mamy dostac polskiego T72 w zamian za Chieftaina Mk11 ktory idzie do Polski. Mam nadzieje, ze dadza nam noofke - nie smigana ;-) A propos, wiesz cos na temat oleju do hydrauliki (przekladni) w T-72? Podobno jest jakis super specjalny i nie ma go w katalogu NATO... wiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Lipca 2014 Autor Share Napisano 17 Lipca 2014 Nie mam pojecia, ja go tylko fotografuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Olej w przekładni nie jest niczym specjalnym. Nazywał się bodajże Odys. W silniku jest Dragon. A w katalogach NATO go nie ma bo to ruski czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Braniewa zjechały pierwsze PT-91 więc teraz oczekujcie wysypu zdjęć naszego Twardego Może zobaczę tam gdzieś jednego z moich byłych PT-ków UBC 2590, UBC 5636 albo UBC 2507:) Dla Braniewa to przesiadka pokoleniowa. Póki co wracam do mojego A5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Lipca 2014 Autor Share Napisano 21 Lipca 2014 UBC 2590, UBC 5636 albo UBC 2507:) Będę wypatrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Olej w przekładni nie jest niczym specjalnym. Nazywał się bodajże Odys. W silniku jest Dragon. A w katalogach NATO go nie ma bo to ruski czołg Dzieki za odpowiedz Corporal_PL :-) Sorry za ignorancje. Mam nastepujace pytania: 1. Olej silnikowy. Ruski: MT-16p, my lejemy 15W40... jakie parametry ma Dragon? 2. Przekladnia. Ruski: MT-8p (TSZ-8), jakie parametry ma Odys i czy jest zastepnik? Teraz najwazniejsze: 3. Stabilizator. Ruski to AMG-10 - co lejecie w Polsce? Ponoc to jest ten sam olej co do sprzegla i hamulcow w BRDM-2 i BTR-60. To jest olej o ktory mi chodzilo w poprzednim poscie, tylko musialem sie doedukowac troche ;-) Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Jeśli mnie pamięć nie myli to w stabilce był płyn o nazwie STEOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Września 2014 Autor Share Napisano 20 Września 2014 Festyn 16PDZ, czołg najprawdopodobniej wystawiony przez 9BBKPanc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farciarz Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Zaczyna się... - Tomku, czekamy na identyfikację "beżu" z konkretną farbką - także w kontekście "Leosiów". A ten "teciak" świeżo po malunku? - bo taki goły, bez numerów, godła, oznaczeń taktycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Września 2014 Autor Share Napisano 21 Września 2014 Farby 10 października porównam, czekam na jakieś fundusze żeby kupić kilka farb Czy ten czołg świeżo po malowaniu? Nie wyglądał, a to że nie ma oznaczeń może wskazywać na to że to czołg zakonserwowany. Przynajmniej tak dedukuje po rozmowie w 9BKPanc gdzie opisany mi został pojazd zakonserwowany. Ten się różni tylko tym że wszelkie oszklenia, liny i inne rzeczy podatne na rdzewienie nie są osłonięte, ale to zakładam że zostało zdjęte na potrzeby festynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Października 2014 Autor Share Napisano 11 Października 2014 Na śmierć zapomniałem o kolorach, jednak po pewnej rozmowie wiem, że to nie będzie potrzebne Miało być hucznie, no i było, tylko szkoda, że sprzętu tak mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 teraz czekam tylko na 1:16 z trumpetera i wio !! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 Farciarz- to jest zapewne standardowe malowanie Amerykańskie a więc : Pozdrówka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 27 Czerwca 2015 Share Napisano 27 Czerwca 2015 Marzę o chwili gdy 72 będzie można oglądać już tylko na cokołach pomników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2015 Wypluj te słowa! Najpiękniejszy czołg naszej armii! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi