Maniek1990 Napisano 9 Lutego 2007 Share Napisano 9 Lutego 2007 Maska gizma1986 też była taka ciemna,podobnie jak kabina, tylko jakoś po kilku warstwach farby i lakieru bezbarwnego jest jakaś jaśniejsza,zobaczymy jak to będzie wyglądało,oby tak samo.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 11 Lutego 2007 Autor Share Napisano 11 Lutego 2007 No właśnie o to się rozchodzi. Gizmo pytałem o podkład, bo mówiłeś, że prześwituje. Na kabinie jest ciemniejszy lakier niż masce, więc myślałem, że malowałeś czarnym podkładem. Możliwe, że nie uda Ci się uzyskać takiego samego odcienia, ale obym się mylił. Pozdrawiam, Przemek. Podkład jest ten sam! poprostu na masce juz byly wszystkie warstwy farby i lakier juz byl a na kabinie było mało warstw farby i dlatego to przebijało, ale juz jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 11 Lutego 2007 Share Napisano 11 Lutego 2007 No właśnie o to mi chodziło Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 11 Lutego 2007 Share Napisano 11 Lutego 2007 aha rozumie oki podkład jest okej pozdrowionka modelik super !!! ------------------------------------------------------------------ na warsztacie alaskan hauler peterbild z revella i tank trailer tez z revella nie mam zabardzo z czego zrobic fotek bo nie mam cyfrówki ale prace idą jak pomaśle pozdrowionka wojtek tul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Lutego 2007 Share Napisano 11 Lutego 2007 Brawo Mateusz !! Wielki model. Ale bedzie fajny. Tylo uważaj na chromowane elementy przy sklejaniu. A może w kamuflażyk pomalujesz co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 11 Lutego 2007 Autor Share Napisano 11 Lutego 2007 aha rozumie oki podkład jest okej pozdrowionka modelik super !!! ------------------------------------------------------------------ na warsztacie alaskan hauler peterbild z revella i tank trailer tez z revella nie mam zabardzo z czego zrobic fotek bo nie mam cyfrówki ale prace idą jak pomaśle pozdrowionka wojtek tulTo kombinuj aparat i fotki wstawiaj!ja tez aparatu niemam, ale pozyczam ty napewno tez masz od kogos pozyczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 12 Lutego 2007 Autor Share Napisano 12 Lutego 2007 Żeby niebyło że bąki zbijam przy modelu Mała przymiarka, mi sie podoba a zreszya ocencie sami, ide malowac lakierem kabine teraz.pzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynek Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 gizmo mam pytanie do czego jest ten humbrol clear fix jak sie nie myle to tak to sie pisze do czego to jest bo ja mam to tez ale nie wiem do czego to jest bo dostalem gratisowo ze sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 12 Lutego 2007 Autor Share Napisano 12 Lutego 2007 gizmo mam pytanie do czego jest ten humbrol clear fix jak sie nie myle to tak to sie pisze do czego to jest bo ja mam to tez ale nie wiem do czego to jest bo dostalem gratisowo ze sklepu Też bym chciał to gratis dostać Fuksiarz To jest dobre do przyklejania szyb, wklejania szybek rflektorów i np. jakichs przezroczystych elementów, można tym niby też robic ogolnie szybki itp. Pomocna rzecz naprawde,jak sie "zapaćka" szybe to sie jej nic niestanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 gizmo mam pytanie do czego jest ten humbrol clear fix jak sie nie myle to tak to sie pisze do czego to jest bo ja mam to tez ale nie wiem do czego to jest bo dostalem gratisowo ze sklepu Tak to jest jak nie czyta się innych działów Napewno nie zadawałbyś takich pytań gdybyś sobie pocztytał tematy w dziale "Modele - Jak to zrobić i pokazać ?" Ps. Model coraz lepiej wyglada jedynie co mi się nie podoba to kangur z Volva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 12 Lutego 2007 Autor Share Napisano 12 Lutego 2007 A skąd miałem wiedzieć że to z Volvo Ja nie truckomaniak Takie cos dali w zestawie a że to italeri, iże to ja sklejam to nic na to nieporadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 (...)Model coraz lepiej wyglada jedynie co mi się nie podoba to kangur z Volva. O czym Ty mówisz? Jeśli masz na myśli rury z przodu, to australijska typówka Macka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 No ale faktycznie zalatuje orurowaniem spraycana. Nareszcie coś widać gizmo Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 12 Lutego 2007 Autor Share Napisano 12 Lutego 2007 (...)Model coraz lepiej wyglada jedynie co mi się nie podoba to kangur z Volva. O czym Ty mówisz? Jeśli masz na myśli rury z przodu, to australijska typówka Macka. Ok, więc jeśli to australijska wersja to kierownica powinna być z prawej strony , a nie jak w modelu, z lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 HAHA jak Was wyrolował Żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 12 Lutego 2007 Autor Share Napisano 12 Lutego 2007 HAHA jak Was wyrolował Żart aha i utah(tak pisze na rejestracji) jest chyba w USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 Kierownica jest gdzie jest bo to jest model Italerki , a rura pozostała po tym jak robili australijskiego Superlinera, tera tylko dali inne kalki i instrukcję no i chyba kabinę sypialną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 12 Lutego 2007 Autor Share Napisano 12 Lutego 2007 Kierownica jest gdzie jest bo to jest model Italerki , a rura pozostała po tym jak robili australijskiego Superlinera, tera tylko dali inne kalki i instrukcję no i chyba kabinę sypialnąDokładnie, kocham ta firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 (...)Model coraz lepiej wyglada jedynie co mi się nie podoba to kangur z Volva. O czym Ty mówisz? Jeśli masz na myśli rury z przodu, to australijska typówka Macka. Kangur w modelu gizma jest z Volvo FH 12 "Spraycan Power" - foto nr.1. Natomiast kangur w Macku wygląda tak jak na foto nr.2 i 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 12 Lutego 2007 Autor Share Napisano 12 Lutego 2007 Andrzej ma racje, to bład italerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 te co Tornado zaprezentował to chyba są typowo dedykowane a przecież wiadomo że każdy może zrobić po swojemu :P np jeden założy z WS do macka a inny na odwrót zależy co komu bardziej leży. A tak moim zdaniem to to ramo troche niepasuje do tego macka ale to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 Tornado masz u mnie pywo Ale zaczynam się zatsanawiać co oni właściwie wsadzili do tego pudła ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 12 Lutego 2007 Share Napisano 12 Lutego 2007 Nic nie przeoczą nasze bystre oczy Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 13 Lutego 2007 Share Napisano 13 Lutego 2007 Kangur w modelu gizma jest z Volvo FH 12 "Spraycan Power"... Nie mogli do Superlinera włożyć kangura ze Spraycana bo Superliner wyszedł 2 lata temu a Spraycan niedawno ...co nie oznacza że jest on Mackowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 13 Lutego 2007 Autor Share Napisano 13 Lutego 2007 Ja juz nic niewiem, dzisiaj fotek niebedzie, dałem za duza warstwe lakieru i sie farba zluszczyla jak wytrzezwieje to cos porobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi