kornik_69 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Trochę za bardzo poszalałeś z tymi zadrapaniami. Technicznie wyglądają ładnie, ale jest ich stanowczo zbyt wiele jak na taki mały samolot i nie wszędzie powinny się były znaleźć. Najładniej wyglądają te na kadłubie, pomimo, że tam również są zbyt liczne. Wiem, że pewnie już Ci się nie chce, ale może warto spróbować jeszcze raz tą samą metodą, ale z mniejszą ilością i zagęszczeniem? Kalki mogą nie pokryć wszystkiego co wygląda na przesadzone... Przestudiuj zdjęcia A6M5, a zobaczysz gdzie i z jakim natężeniem odrapywały się najbardziej. Gdy malowanie będziesz miał już za sobą pokryj go Sidoluxem i odstaw na jakieś 2 godziny. Połóż kalki, a po nich nałóż kolejną warstwę połysku. Na nią dopiero zapuszczaj wash. Naprawdę wygląda to coraz lepiej i warto przysiąść jeszcze trochę nad tym Zero, żeby je bardziej dopracować. Może z tego wyjść całkiem ciekawy okaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 6 Października 2010 Autor Share Napisano 6 Października 2010 Wiem, że pewnie już Ci się nie chce, ale może warto spróbować jeszcze raz tą samą metodą, Witam Łaski nie robię , chcę mieć piękne Zero. Tak wygląda na chwilę obecną; Prawie wszystko to jedna wielka partyzantka, próby i błędy na przemian, ale odważnie walę do przodu. Chcę go jeszcze podrasować olejnymi i potem wash. Proszę o komentarze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 Wygląda znacznie lepiej niż ostatnio. Może nie jest idealnie, ale myślę, że możesz przejść dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 kornik_69 za rączkę, za rączkę i do przodu Ale to się chwali Dzięki temu i ja się czegoś nauczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Ważne, że Zero wygląda coraz ciekawiej i kolega ma bazę umiejętnościową do następnych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 a ja zapytam o znaki były malowane czy nakładane?.wiem głupie pytanie bo widzę jak było. pytam bo jest pewna niekonsekwencja w odpadaniu farby wszędzie odpadała tylko nie na znakach , a już szczególnie boczne mi się absolutnie nie podobają i spieszę zbesztać za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 8 Października 2010 Share Napisano 8 Października 2010 Farba powinna odpadać razem ze znakami... Ale widać japońcy mieli dużo czerwonej farby i często je poprawiali:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 8 Października 2010 Share Napisano 8 Października 2010 a ja obstaje przy swoim : trzecie prosto z fabryki dla porównania z pozostałymi i chyba pierwsze mówi samo za siebie.to ja spadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 10 Października 2010 Share Napisano 10 Października 2010 crustian zauważ że oprócz 3 foty reszta to foty sprzętu zdobycznego. Jest sporo fotek Japońskich samolotów w linii z odpadającą farbą płatami ze znaków ale również takich co maja resztki farby kamo a znaki jak najbardziej bez ubytków-wiec zasady nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 10 Października 2010 Share Napisano 10 Października 2010 ja bym jednak poprawił ot moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 14 Października 2010 Autor Share Napisano 14 Października 2010 Witam. Co do hinomaru to na różnych forumach, przeprowadzano długie dyskursy i w większości wychodziło na to, że cesarstwo nie wiadomo skąd, ale miało mnóstwo czerwonej farby i jej nie żałowało. To po pierwsze, a po drugie na moim modelu znaki owe są w trakcie obróbki i nie posiadają jeszcze ostatecznego wyglądu, tak że pod uwagę mogę brać ew. sugestie. Ale do rzeczy; model dostał oryginalne japońskie rury wydechowe i udało mi się uzyskać antracyt na osłonie silnika, tudzież zabudować onego. Oczywiście osłona będzie jeszcze waloryzowana i kołpak też. CDN pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 15 Października 2010 Share Napisano 15 Października 2010 Pracuj pracuj! Jesteś już coraz bliżej końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 2 Listopada 2010 Autor Share Napisano 2 Listopada 2010 Witam. Oto kolejne kroczki do przodu: . Niestety zdjęcia mało oddają wygląd rzeczywisty. Słabo widać przeświecające aluminium, szczególnie od spodu robi wrażenie brudnych plam, a na górnych powierzchniach jest słabo widoczne. Model jest po washach, olejnych sienowo-czarnym i aluminiowym, oraz po olejnym białym przebarwieniu (od spodu).Idę walczyć dalej, może następnym razem zdjęcia wyjdą prawdziwiej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 24 Listopada 2010 Autor Share Napisano 24 Listopada 2010 Witam. Powiem Wam, im bliżej końca tym odpowiedzialność większa i strach patrzy w oczy. Oto co udało mi się zdziałać ostatnio. Najpierw troszkę o robocie przy podwoziu: i kółko ogonowe od podstaw Reszta modelu na chwilę obecną wygląda mniej więcej tak: Do poprawy pójdą jeszcze smugi wydechowe, coś jeszcze przyczernimy dorobimy antenę i z grubsza będziemy kończyć. Sugestie mile widziane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 24 Listopada 2010 Share Napisano 24 Listopada 2010 No proszę jak ładnie wyglądają podrapane słońca te na bokach trochę mało jak na mój gust,ale modelik jak na tą chwilę wygląda ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 2 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2010 Witajcie. Oto ostatnie zdjęcia mikro w celu wychwycenia niedoróbek i baboli. Model praktycznie skończony po prawie pół roku intensywnych prac. Mam nadzieję, że tak mniej więcej wyglądały te zerówki. Pozostał jeszcze drobny retusz i galeria. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 23 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2010 To już jest koniec ...... zapraszam do galerii viewtopic.php?t=24457 Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi