Paweł Czarnocki Napisano 10 Lutego 2007 Share Napisano 10 Lutego 2007 Cześć. Wyjąłem ze sterty modeli takie oto pudełko: Postaram się jego zawartosć skleić w coś co będzie przypominało czołg. Chociaż z grubsza. Pażywiom, uwidzim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawełg Napisano 10 Lutego 2007 Share Napisano 10 Lutego 2007 Fajnie, bedę kibicował. Ja na allegro kupiłem leoparda 2a5 (1:35), sklejonego. Jeżeli to prawda co było na zdjęcio to zabawa będzie świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 10 Lutego 2007 Share Napisano 10 Lutego 2007 Cześć.Wyjąłem ze sterty modeli takie oto pudełko: Postaram się jego zawartosć skleić w coś co będzie przypominało czołg. Chociaż z grubsza. Pażywiom, uwidzim. To się świetnie składa...mam kilka pytań wobec tego do Ciebie: - jak oceniasz model, może jakieś fotki z detalami? - w jakim malowaniu go zrobisz (tu mam nadzieję, że pytanie retoryczne ) ? - jak się ma Italerka do tego nowego Hobby Boss, może się orientujesz co lepsze? - czy wiesz może, czy ktoś już robi kalki na naszego Leo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Lutego 2007 Autor Share Napisano 11 Lutego 2007 - jak oceniasz model, może jakieś fotki z detalami?- w jakim malowaniu go zrobisz (tu mam nadzieję, że pytanie retoryczne ) ? - jak się ma Italerka do tego nowego Hobby Boss, może się orientujesz co lepsze? - czy wiesz może, czy ktoś już robi kalki na naszego Leo? Jak oceniam ten model ? Chmm, przyzwoita stara Italera bez wodotrysków. Jak na razie nikt nie robił tej wersji Leosia w 1\35 a jedynie przepakowywał Revell. Hobby Bossa nie macałem jeszcze. Ale widziałem w necie fotki wyprasek szwedzkiej wersji Leo i nie powalają dokładnością na kolana. Malowanie? Na 90% będzie fiński. Dekalsów do polskiego Leoparda jeszcze nie widziałem. Ciekawe czy ktoś robi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Lutego 2007 Share Napisano 11 Lutego 2007 a jedynie przepakowywał Revell. I kopiowal LEE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 11 Lutego 2007 Share Napisano 11 Lutego 2007 Cześć Paweł. Widzę że realizujesz pomysł Fińskiego Leo Dałeś się namówić . Mój Fiński Leoś poczeka jeszcze na lepsze czasy. Wczoraj dotarły do mnie farbki Vallejo do fińskiego kamuflarzu, tak wiec jak chcesz to nie problemu pożyczyć. A Paweł poprzerabiaj wszystkie uchyty w modelu na wykonane z drutu. Od razu będzie inny efekt. Co do jakości modelu Italeri to jedenym problem jaki mozna napotkac przy sklejaniu to są szpary które powstaja przy wklejeniu bocznych osłon układu jezdnego. Trudno jest je zaszpachlować. A tak cała reszta modelu jest bardzo ładna. Życzę udanych prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 12 Lutego 2007 Autor Share Napisano 12 Lutego 2007 Mam już farbki do Leosia: Trzecia będzie czarna. Wielkie dzięki Robert za farbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 13 Lutego 2007 Share Napisano 13 Lutego 2007 Trzeba go pomalować na jakiś ciemny czerwony czekam na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 jedenym problem jaki mozna napotkac przy sklejaniu to są szpary które powstaja przy wklejeniu bocznych osłon układu jezdnego. Trudno jest je zaszpachlować. A tak cała reszta modelu jest bardzo ładna. Jest kilka innych wad, nad którymi warto się zastanowić takich jak: - jamy skurczowe na bocznych powierzchniach wieży ( łatwe do usunięcia ) - lufa, a w zasadzie jej wylot ( za cieńkie ścianki - mój tak miał... ) - gąsienice ( najsłabszy element modelu ) - tylne fartuchy przeciwbłotne ( za grube - dużo za grube ) - oraz drobnica ( dosyć słaba ze śladami po wypychaczach ) Cały model wymaga w wielu miejscach szlifowania ale... WARTO!!! Pozdrawiam, Maciej P.S. Można też wieże zasłonić siatką maskującą jak to zrobił okonek w swoim Leopardzie - model nawet wtedy zyskuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 14 Lutego 2007 Share Napisano 14 Lutego 2007 Jest kilka innych wad, nad którymi warto się zastanowić takich jak: - jamy skurczowe na bocznych powierzchniach wieży ( łatwe do usunięcia ) - lufa, a w zasadzie jej wylot ( za cieńkie ścianki - mój tak miał... ) - gąsienice ( najsłabszy element modelu ) - tylne fartuchy przeciwbłotne ( za grube - dużo za grube ) - oraz drobnica ( dosyć słaba ze śladami po wypychaczach ) Cały model wymaga w wielu miejscach szlifowania ale... WARTO!!! Pozdrawiam, Maciej Cześć Widzę Macieju ze miałeś trochę pracy z leosiem. Ja ze swoim nie miałem aż tak wielu problemów. Chociaż mój Leo to był wypust z początku produkcji (pierwszy raz był sklejony w 1992 roku, drugi raz - w 1999 ). Do tej pory formy mogły sie już zestarzeć. Ale patrząc na te wszystkie niedociagnięcia to i tak nie są aż tak wielkie. W nowych modelach też zdarzają się wpadki - np. modele Trumpka). A co modeli Leo II to f-ma ESCI miała go w swojej ofercie pod nr kat.: 5023 - miał ogniwkowe gąsienice. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 19 Lutego 2007 Share Napisano 19 Lutego 2007 http://www.andreaslarka.net/ps273093/ps273093.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 20 Lutego 2007 Share Napisano 20 Lutego 2007 Paweł nieociągaj sie, gdzie fotki????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 3 Marca 2007 Autor Share Napisano 3 Marca 2007 Paweł nieociągaj sie, gdzie fotki????? Cześć. Leo się klei. Temat nie umarł. Poszpachlowany kadłubek trochę i wieża od spodu Zrobiłem kosz na plandekę. Imitacja w zestawie była kiepska. Zrobię ją z chusteczki albo z jakiegoś materiału Już niedługo Leoś stanie na kołach obok swojego kumpla Dobra. Lecę czytać książkę o T-34. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 3 Marca 2007 Share Napisano 3 Marca 2007 Witam, Gratulacje za fajny pomysł na malowanie modelu w barwach Armii Fińskiej. Co do modelu o się specjalnie nie ma co czepiać, gdyż tą "starą, dobrą" ITALERKĘ, która kosztowała ok. 60-70 pln przepakowywał REVELL i kosztowała...ok. 130-140 pln. Sam zapłaciłem 135 pln. Co do modeli, które ukazały się ostatnio (LEO z HOBBY BOSS) to są to wersje późniejsze, i szczerze mówiąc są dedykowane, pod konkretne kraje, które ich używają, a mianowicie Szwecję i Danię. Różnice, są dość znaczne i to w wyglądzie zewnętrznym. Co do ich jakości to są na dość dobrym poziomie. Do DML lub AFV to jeszcze droga daleka. Pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 10 Marca 2007 Autor Share Napisano 10 Marca 2007 Się powolutku klei. Blaszek troszkę dodałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 10 Marca 2007 Share Napisano 10 Marca 2007 Paweł cos mi się wydaje ze się obcyndalasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 10 Marca 2007 Autor Share Napisano 10 Marca 2007 Paweł cos mi się wydaje ze się obcyndalasz Ja ? Toż sklejam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 20 Marca 2007 Autor Share Napisano 20 Marca 2007 Witam. No i sobie posklejałem. Modelik jest już gotowy "pod pędzel". Ale najpierw Leosia muszę wykąpać w piance aby zmyć paprochy i kurz. A potem malowanie. Następne fotki będzą już po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 22 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2007 Kurde. Grafficiarze pomazali mi sprayami model. :( Muszę malować od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 22 Kwietnia 2007 Share Napisano 22 Kwietnia 2007 Kurde. Grafficiarze pomazali mi sprayami model. :( Dla mnie miodzio i to male z tylu tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 23 Kwietnia 2007 Share Napisano 23 Kwietnia 2007 Fajny T-34/85, a kamo letnie, czy wiosenne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 23 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2007 Fajny T-34/85, a kamo letnie, czy wiosenne ? Oooo i teciaczek z Hobbybossa w 1\48 się załapał na fotki. Oczywiscie będzie zieloniutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 25 Kwietnia 2007 Share Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam no leoś ładniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi