dr.Watson Napisano 9 Czerwca 2010 Share Napisano 9 Czerwca 2010 A ja jestem na etapie sklejania takiego Wypasa Kolega z forum Stroju też takiego już wcześniej zrobił, dlatego mnie też zmotywował i zainspirował do zakupu, bo jemu wyszedł cudownie. I tak jak pisał Stroju, zero piłowania i szpachli... to prawda. elementy są doskonale spasowane, żadnych nadlewek itp. Wszystko dosłownie się samo składa.. Miód malina Model naprawdę wart swojej ceny. naprawdę pilnik to tylko kilka razy użyłem, ale to dlatego bo źle z ramki wyciąłem części. Szpachli w ogóle. Kolejne foty i relacja będą lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2010 Jestem Ponownie, oto kilka lepszych fotek. Przypomnę tylko że jeszcze mam trochę części do przyklejenia, opony nie są obrobione, założyłem je tylko tak by na fotach ładnie wyglądał model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzywa Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Piękny model . Jeśli można wiedzieć - gdzie go nabyłeś ? Czekam na dalszy postęp prac . Dzięki Twojej pracy coś czuję, że być może jedną z moich następnych prac będzie coś współczesnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Ciekawy projekt, czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2010 Witam model kupiłem na allegro za 150 zł + wysyłka, widziałem też taki w martola.pl ale tam jest za 181 + wysyłka. Model naprawdę, robi wrażenie. W martoli, są także inne Straykery tej firmy, tańsze bo w innej wersji. Bardzo polecam tą firmę, jak pisałem wyżej, nie trzeba używac nawet pilnika. Model składa się jak klocki Polecam wam obejrzenie warsztatu i galerii owej po prostu Stroju wymiata. Jeśli chodzi o malowanie itp, to chcę coś zrobić podobnie jak kolega niżej. viewtopic.php?t=17492 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 naprawdę pilnik to tylko kilka razy użyłem, ale to dlatego bo źle z ramki wyciąłem części. Tzn. ze nie obrabiasz części po ich wycięciu? Póki co ładnie sklejony, tylko nie wiem co to są za kawałki taśmy na wieży, bo jeśli jakieś pasy czy uchwytu to wg. mnie są za grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 tylko nie wiem co to są za kawałki taśmy na wieży, bo jeśli jakieś pasy czy uchwytu to wg. mnie są za grube. To kawałki blaszki, dali to w zestawie, są odpowiednio cienkie, tylko powinien je trochę spłaszczyć by nie sterczały. Polecam wam obejrzenie warsztatu i galerii owej po prostu Stroju wymiata. Hehe, dzięki, ale tego mojego na prawdę wymiatającego Strykera jeszcze nie widzieliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2010 Nie obrabiam bo nie trzeba. (no prawie ) Naprawdę jest Idealnie odlany. Kilka razy użyłem pilnika, ponieważ źle wyciąłem z ramki. Te "paski" na wieży to blaszki foto. Na zdjęciu może tak wyglądają że są za grube ale są ok. W instrukcji jest nawet zdjęcie prawdziwego pojazdu, jak te paski mają leżeć w realu, i wyglądają identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2010 Ja widziałem to te linki co mi podesłałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 No Ty tak, ale nie szanowna 'Reszta'. Ale cśiii, niech poczekają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2010 Nie ma sprawy.... Nic nie widziałem ... Nic nie słyszałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 No jeśli takie mają być, to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 1 Lipca 2010 Autor Share Napisano 1 Lipca 2010 To fota (wiem że nie najlepsza) ale wstawiam żeby pokazać że prace trwają Model pomalowany bazowym kolorem, położony na biały podkład. Opony pomalowane na czarny mat. Czekam teraz, by położyć lakier z połyskiem i zacząć zabawę z washem, malowaniem detali itp. Dokupiłem też plecaki z Legenda, mam zamiar je doczepić po bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Masz błąd w tytule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 2 Lipca 2010 Autor Share Napisano 2 Lipca 2010 Mianowicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Się peter "czepłeś" W tytule masz 1228 a powinno być 1128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Też chyba sobie sprawie ten modelik. Zaglądam tu od czasu do czasu, jestem ciekawy jak Ci wyjdzie. Na razie jest ciekawie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 3 Lipca 2010 Autor Share Napisano 3 Lipca 2010 Będę wstawiał regularnie foty jak coś zrobię przy nim, prace idą wolno bo równocześnie robię także Merkavę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 26 Lipca 2010 Autor Share Napisano 26 Lipca 2010 Witam, prace idą powolutku. dziś skończyłem robić wash, malować, detale i położyłem kalki. Niedługo kurzenie i lakier matowy. Oto foty jak wygląda obecnie Muszę jeszcze pomalować wizjery, specjalną farbą tego typu oraz światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi