Dumo Napisano 29 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2010 Niestety nie mogę końcówki rur są tragiczne a nie można ich wyszlifować bo wszystko się rozpada. I tak to jest wersja postojowa dlatego płachty pasują. Panowie możecie mi doradzić gdzie można dostać figurke mechanika US i narzędzia w 1:35 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 29 Czerwca 2010 Share Napisano 29 Czerwca 2010 Witam. Popraw boczne listwy mocujące osłony błotników. Powinny wystawać po za burtę kadłub a nie na równo z burtą kadłuba. http://www.toadmanstankpictures.com/m4a3_faxon_01.jpg Przednie błotniki też jakoś tak dziwnie wyglądają. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2010 Już poprawione, te boczne listewki ogólnie pozrywam bo żywiczne worki z piaskiem dojdą. Dzięki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Lipca 2010 Autor Share Napisano 2 Lipca 2010 Powolutku sklecam żywice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Jakiego silnika użyłeś? Sherman M4A3 miał silnik Forda V8,M4A2 cześć połączonych silników samochodowych, Zaś M4 silnik lotniczy continentala R 975 .Ten silnik ,którego użyłeś jest chyba dla wersji M4A1 ale może niech specialiści się wypowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Lipca 2010 Autor Share Napisano 2 Lipca 2010 Dokładnie tak jak mówisz, powinien być ford ale wstawiłem continental'a. Niestety za późno się dowiedziałem o tym a i tak silnik jest mało widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Albo skończy jak browing od Gun trucka .Całkiem dobrze wygląda wyrzutnia z tą szmatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 Witam Jakiego silnika użyłeś? Sherman M4A3 miał silnik Forda V8,M4A2 cześć połączonych silników samochodowych, Zaś M4 silnik lotniczy continentala R 975 .Ten silnik ,którego użyłeś jest chyba dla wersji M4A1 ale może niech specialiści się wypowiedzą. Dla uściślenia danych: Sherman M4/M4A1 (wczesne wersje) miał silnik gwiazdowy Continental R975 C1, póżniejsze wersje M4A1-76, M4 - 105 mm miały już silnik gwiazdowy Continental R975 C4 Sherman M4A2 miał silnik diesla GM General Motors 6046 (w postaci dwóch silników zblokowanych ze sobą) Sherman M4A3 miał silnik Ford GAA Sherman M4A4 miał silnik Chrysler A 57 Multibank ( 5 silników od ciężarówki zblokowane ze sobą) Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Lipca 2010 Autor Share Napisano 2 Lipca 2010 Fotki dość mocno przesycone bo z fleszem, komora silnika gotowa tylko prysnąć matem i kuniec: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 2 Lipca 2010 Share Napisano 2 Lipca 2010 całkiem fajnie ten silnik wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 10 Lipca 2010 Autor Share Napisano 10 Lipca 2010 Komora silnikowa zamknięta model ogólnie skończony zostało tylko parę duperelków i malowanie. Tymczasem pracuję nad drugim projektem, rozsypany Sherman w zimowej aurze Dawno już wraków nie robiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Lipca 2010 Autor Share Napisano 21 Lipca 2010 Witam Budowa modelu skończona, przygotowany do malowania: Przy kablach była masakra ale jako tako w miarę wyszły... ;o) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Lipca 2010 Autor Share Napisano 22 Lipca 2010 Baza nałożona zostało wymalować szczegóły i nałożyć żółty filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Na początek sory za jakość zdjęć nie wiem dlaczego aparat się uwziął na mnie nie mogłem go odpowiednio dostroić... Szczegóły wymalowane, trwało to trochę. Pierwszy żółty filtr nałożony kadłub przygotowany pod wash: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 wnętrze pomalujesz? Bo trochę dziwnie będzie to wyglądało w prztpadku otwartych włazów. Pozdrawiam i czekam na dalsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam Wnętrze mazne na czarno żeby nic nie było widoczne... Sherman przygotowany pod wash i dalsze prace, plandeka do poprawki na razie pomalowana jedną warstwą olive drab Pactry. Strasznie fabrycznie rozcieńczona dlatego nic z tego nie wyszło. Muszę zakupić humbrola. Do rzeczy: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Pierwsza warstwa łosza już nałożona, kolor bazowy zbrązowiał ale jeszcze nałożę jedną warstwe aby kolorek się diametralnie zmienił. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Witam Największy monolog jaki kiedykolwiek miałem na forum.... Drugi mocniejszy wash zrobiony, model już także po biedronce. Czas na odpryski i tym podobne. Fotki dość mocno przekłamują kolory nie miałem czym oświetlić. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Kurde, na tych dwóch ostatnich fotkach mi bardzo zależało a mało widać Czy mógłbyś dać jakieś zbliżenia na tanka w miejscach gdzie biedroneczka jest dobrze widoczna? Zabieram się i zabieram do nauki tej techniki i nigdy nie mogę znaleźć dobrej 'bazy' warsztatowej do jako takich prób... Byłbym zobowiązany pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi