MIRAGE HOBBY Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 Drodzy Modelarze, Miło nam przedstawić PIERWSZY MODEL naszej produkcji w SKALI 1/350: U-176 (IXC TURN II) NIEMIECKI OKRĘT PODWODNY skala: 1/350 nr. kat.: 350501 Więcej informacji na dedykowanej stronie: http://www.mirage-hobby.pl/350501/ Zarys historyczny: "...Wodowany 12.09.1941 roku oddany do służby w grudniu 1941 roku. Służbę rozpoczyna w 4 Flotylli Okrętów Podwodnych, odbywając rejsy szkoleniowe do lipca 1942 roku. W lipcu 1942 roku okręt zostaje przeniesiony do 10 Flotylli Okrętów Podwodnych i wyrusza w rejsy bojowe aż pod brzegi Ameryki. Tam też okręt... [więcej na: http://www.mirage-hobby.pl/350501/]" Jak bardzo podoba Wam się nowy produkt? Jeżeli uważacie, że mógłby to być ciekawy model dla Waszych znajomych to zachęcamy do wysłania Im poniższego linku: http://www.mirage-hobby.pl/350501 Dziękujemy za uwagę i życzymy miłego dnia! Z modelarskimi pozdrowieniami, P.S. Zachęcamy do wpisywania się na listę NEWSLETTER! Dzięki niej dowiecie się jako pierwsi o nowościach z naszej Firmy: http://www.mirage-hobby.pl/newsletter.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 14 Czerwca 2010 Super Moderator Share Napisano 14 Czerwca 2010 Noooooo, w końcu coś w "normalnej skali" Gratuluję kierunku - tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulepiok Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 Spytam z nieśmiała nadzieją: Będzie coś jeszcze z polskiej floty do 1945 w skali 1:400, czy już całkiem sobie darowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRAGE HOBBY Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2010 Dzień Dobry Państwu, dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą oraz produktami. Miło mi poinformować, że Model U-176 jest już dostępny w sprzedaży! Zapytaj o niego w Twoim ulubionym sklepie! W odpowiedzi do poniższego postu: Spytam z nieśmiała nadzieją: Będzie coś jeszcze z polskiej floty do 1945 w skali 1:400, czy już całkiem sobie darowaliście? pragnę poinformować, że na ten moment będziemy rozbudowywać ofertę okrętową w naszej firmie z uwzględnieniem skal 1/350 i 1/400. Jednak na ten moment nie mogę zdradzić, o jakie dokładnie okręty będzie nasza oferta poszerzona. Będziemy na bieżąco Państwa na ten temat informować. W pierwszej kolejności wszystkich tych zainteresowanych, którzy są zarejestrowani w naszym Newsletter, do którego serdecznie zachęcam. Z modelarskimi pozdrowieniami, Piotr Zieliński Mirage Hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Nieśmiało się zapytam . Widziałem kidyś zapowiedź wydania IJN"PB-102" w skali 1/400 . Czy będzie on opracowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Fajnie, że Mirage atakuje też najpopularniejszą obecnie "dużą skalę" 1/350 Na 99 % kupię ten model, mam nadzieję, że jakościowo i merytorycznie przegonilliście konkurencję. Proponuję zareklamować się też na modelwarships. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Na 99 % kupię ten model, mam nadzieję, że jakościowo i merytorycznie przegonilliście konkurencję. Na 100% nie byłbym taki pewny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulepiok Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 pragnę poinformować, że na ten moment będziemy rozbudowywać ofertę okrętową w naszej firmie z uwzględnieniem skal 1/350 i 1/400. Jednak na ten moment nie mogę zdradzić, o jakie dokładnie okręty będzie nasza oferta poszerzona. Z modelarskimi pozdrowieniami, Piotr Zieliński Mirage Hobby Dobra poczekam (niecierpliwie) Widzę że firma dba o rentowność (masa wszelakich U-botów) więc podpowiem: z Garlanda można zrobić 8 różnych wersji angielskich, z Pioruna podobnie. Z Kujawiaka, Ślązaka i Krakowiaka to już masówka. Orkan to piękne marzenie O Dragonie i Conradzie wstydliwie zamilczę. O polskich trałowcach - popularnych "ptaszkach" tylko napisze szeptem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRAGE HOBBY Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2010 Dzień Dobry Państwu, dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą i modelem U-176. W odpowiedzi na pytanie: Nieśmiało się zapytam . Widziałem kidyś zapowiedź wydania IJN"PB-102" w skali 1/400 . Czy będzie on opracowany ? pragnę poinformować, że ten model jest nadal w naszej sferze zainteresowań pod względem produkcji. Prosimy o cierpliwość i wyrozumiałość. Wszelkie informacje będą podawane na bieżąco. W odpowiedzi do postu: Fajnie, że Mirage atakuje też najpopularniejszą obecnie "dużą skalę" 1/350 Smile Na 99 % kupię ten model, mam nadzieję, że jakościowo i merytorycznie przegonilliście konkurencję. Proponuję zareklamować się też na modelwarships. Dziękujemy za miłe słowa zaufania i poparcia. W kwestii reklamy to jesteśmy w trakcie rozmów z powyższym serwisem. W odpowiedzi do postu: ...Widzę że firma dba o rentowność (masa wszelakich U-botów) więc podpowiem: z Garlanda można zrobić 8 różnych wersji angielskich, z Pioruna podobnie. Z Kujawiaka, Ślązaka i Krakowiaka to już masówka. Orkan to piękne marzenie O Dragonie i Conradzie wstydliwie zamilczę. O polskich trałowcach - popularnych "ptaszkach" tylko napisze szeptem:-) Dziękujemy za wskazówki. Będziemy je rozpatrywać w dalszym planowaniu produkcji w sferze okrętów. W dzisiejszych czasach koszty produkcji, formy, przygotowania modelu w technologii 3D i inne koszty są na tyle wysokie, że każda firma modelarska poszukuje możliwości rozbudowy oferty o więcej niż jedną wersję. Z modelarskimi pozdrowieniami, Piotr Zieliński Mirage Hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulepiok Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 To wspaniale, że wasza firma zaczeła słuchać tego co myślą modelarze i amatorzy na tym forum. Dzięki temu poszły w świat wspaniała Burza Wicher i wszelkie przeróbki Błyskawicy i Groma. O drobnicy już nie wspominam. Różnie was oceniają, ale myślę ze w tej cenie za taka skalę to nie ma co marudzić. Mi amatorowi się podoba. Zresztą blaszki wiele zmieniają w tej materii. Skala 1:400 nie jest może "królewskim" rozmiarem, ale pozwala za rozsądne pieniądze cieszyć się wspaniałą kolekcją którą widać (w przeciwieństwie do pomniejszych). Na 1:350 trzeba być krezusem i posiadać spore pomieszczenie. Z innej beczki: Czy znajdzie się jakaś odważna firma która wypuści jedyny w swoim rodzaju ORP Gryf przedwojenny? To by była perełka na skale światową Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 Myślę, że różnica między 1/400 i 1/350 nie jest wcale wielkościowo tak duża. Niższe ceny tej pierwszej wynikają z tego, że są to przeważnie modele starsze. Nowsze to raczej mniejsze, a co za tym idzie tańsze okręty. Gdyby np. Mirage wykonywało w 1/400 większe jednostki typu pancerniki czy lotniskowce musiałyby one odpowiednio kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulepiok Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Różnica w wielkości nie jest istotnie duża ale wystarczy porównać ceny pancerników i krążowników w obu skalach. te 150-200 zł to jednak spora różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Tak półgłosem spytam, czy będzie w planach Mirage miejsce dla modeli z I wojny światowej? Choćby jakiś u-boocik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 Różnica w wielkości nie jest istotnie duża ale wystarczy porównać ceny pancerników i krążowników w obu skalach. te 150-200 zł to jednak spora różnica Ale to właśnie to o czym pisałem - wiek i poziom technologiczny tych modeli (głównie dość stary Heller). Spójrz na nowego Yamato w 1/500 z Fujimi - wcale nie jest tani, a skala mniejsza. Gdyby Japończycy zrobili podobnego w 1/400 byłby jeszcze droższy, ale raczej nie zrobią, prędzej w 1/350. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Tak wracając do meritum czyli samego U-boota. Czy są znane zdjęcia U-bootów typu IXc w malowaniu kamuflażowym? Chciałem swojemu "rekinowi" zapodać jakiś ładny mundurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulepiok Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Niestety, jak patrzę na stronę firmowa Mirage, to widzę postęp jedynie w kwestii samolotów polskiego września (co im się wielce chwali). Z szumnych zapowiedzi w dziale okrętowym jest na razie odcinanie kuponów od poprzednich wersji "czterofajkowców" i ubotów (Ile można ?) Szkoda Ps. Jak by ktoś jeszcze z Mirage tu zaglądał to spytam wprost: Czy firma planuje jeszcze coś z polskich okrętów w skali 1:400? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi