Jump to content

Polski Leopard 2A4 Hobby Boss+Eureka+RB Model 1:35

Rafał Kobiela
 Share

Recommended Posts

• 1 month later...

ludlego.mil Zastanawiałem się dan tymi figurkami, jednak niestety one są defiladowe.

Tymczasem podłubałem trochę po leopardzie. No może raczej poszpachlowałem i poszlifowałem. Na kosz poszła ogromna ilość szpachli.

DSC09303.jpg

tn_DSC09306.jpg

• 2 weeks later...

Kolejna relacja z prac nad leopardem. Cały model już poklejony została tylko lufa i jarzmo.

tn_DSC09326.jpg

tn_DSC09327.jpg

W międzyczasie podłubałem trochę przy centauro. Warsztatu nie ma co zakładać ale trochę zdjęć dam tutaj. Galeria oczywiście zadzie się na forum

tn_DSC09333.jpg

tn_DSC09332.jpg

tn_DSC09331.jpg

tn_DSC09330.jpg

tn_DSC09329.jpg

tn_DSC09328.jpg

tn_DSC09332.jpg

Rafał, wiesz że lubię Twoje relacje i Twoje galerie. Dlatego moja gorąca prośba: wymień te elementy z drutu na cieńsze. Napracowałeś się aby je powyginać i popasować no o tym to wiem ile to pracy. Moim zdaniem sa zdecydowanie za grube co zwłaszcza widać na małych pokrywkach do wlewów. czeka Cie ich usunięcie, zaklejenie otworów pręcikami plastikowymi i wiercenie nowych cieńszych. Wiesz, ze nie mam zamiaru być uszczypliwy ani złośliwy. Porównaj grubość tych elementów w odniesieniu do wielkości pokryw na fotce powyżej. A tutaj kilka fotek oryginału:

http://www.primeportal.net/tanks/marco_folin/centauro/index.php?Page=1

Niestety wiem, że druciki są za grube. Model robiłem nie u siebie, bez dostępu do zdjęć i dokumentacji. Uchwyty wykonałem na wzór plastikowych, a nie myślałem, że mogą być za grube. Na pewno takie są lepsze aniżeli te zestawowe. Przez następne 2 tygodnie pomyślę co zrobić z tym fantem.

Faktyczne te druciane uchwyty to porażka w 100%. Zestawowe wyglądają lepiej. Wywal te i wymień choć by na oryginalne plastiki.

W tej chwili strasznie to psuje wygląd wspaniały wozu.

Kocham go!

Wyglądają te uchwyty trochę jak kute przez kowala.

Ale doceniam włożony trud i chęć samej wymiany.

• 3 months later...

Dawno nic się nie działo a myślę, że dzisiaj jest odpowiedni dzień na to aby pokazać co nowego. Poprawiłem tylne włazy, drobiłem spawy, założyłem liny i porobiłem ich zaczepy i dodałem brakujące nity na kołach napędowych. Następnie modelik dostał surfacera 1200, a potem zielona bazę. Nie ma zdjęć z poprzednich etapów, bo karta pamięci mi szwankowała.

tn_DSC01036.jpg

tn_DSC01037.jpg

tn_DSC01038.jpg

tn_DSC01039.jpg

• 3 months later...

Niestety skopaleś tył kosza wieży, oczywiście to nie dokońca twoja wina - HB dał ciała. Instrukcja to nie wszystko.

Dokładnie widać to na zdjęciach, a tych w necie nie brakuje Wystarczyło trochę wysiłku.