Rafał Kobiela Posted June 14, 2010 Share Posted June 14, 2010 Witam. Mam zamiar zbudować polskiego Leoparda 2A4. Do zestawu HB dokupiłem lufę RB, line Eureki oraz kalki z Toro model. Mam zamiar zrobić ten egzemplarz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted June 14, 2010 Share Posted June 14, 2010 Oooooo ale super !! Już zbieram zgniłe pomidory i śmierdzące jajka. Będę wyszydzał, dokuczał i wytykał błędy nawet tam gdzie ich nie będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludlego.mil Posted June 14, 2010 Share Posted June 14, 2010 No ciekawie będzie;) A co z twoją Dioramą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zderzak Posted June 15, 2010 Share Posted June 15, 2010 Będziem kibicował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted June 16, 2010 Author Share Posted June 16, 2010 Dzięki za odpowiedzi No ciekawie będzie;) A co z twoją Dioramą? Stoi na półce i czeka na swoją kolei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sokół Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 Pytanko mam, gdzie zakupiłeś kalki do Polskich Leosiów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zderzak Posted June 16, 2010 Share Posted June 16, 2010 Pozwolę sobie odpowiedzieć za autora Kalki Rafał kupił zapewne w Martoli, jest to wyrób Toro Model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted June 16, 2010 Author Share Posted June 16, 2010 Zgadza się. Tutaj Jednym zestawem można obkleić 8 leopardów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludlego.mil Posted July 17, 2010 Share Posted July 17, 2010 Nie wiem kiedy ruszysz ale ja bym radził tych panów kupić: http://www.martola.com.pl/pl468/produkty19524/Polish_Leopard_tank_crew___2_figs.+_decals__ ładniej będzie wyglądał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted July 22, 2010 Author Share Posted July 22, 2010 ludlego.mil Zastanawiałem się dan tymi figurkami, jednak niestety one są defiladowe. Tymczasem podłubałem trochę po leopardzie. No może raczej poszpachlowałem i poszlifowałem. Na kosz poszła ogromna ilość szpachli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted July 30, 2010 Author Share Posted July 30, 2010 Kolejna relacja z prac nad leopardem. Cały model już poklejony została tylko lufa i jarzmo. W międzyczasie podłubałem trochę przy centauro. Warsztatu nie ma co zakładać ale trochę zdjęć dam tutaj. Galeria oczywiście zadzie się na forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted July 31, 2010 Share Posted July 31, 2010 Rafał, wiesz że lubię Twoje relacje i Twoje galerie. Dlatego moja gorąca prośba: wymień te elementy z drutu na cieńsze. Napracowałeś się aby je powyginać i popasować no o tym to wiem ile to pracy. Moim zdaniem sa zdecydowanie za grube co zwłaszcza widać na małych pokrywkach do wlewów. czeka Cie ich usunięcie, zaklejenie otworów pręcikami plastikowymi i wiercenie nowych cieńszych. Wiesz, ze nie mam zamiaru być uszczypliwy ani złośliwy. Porównaj grubość tych elementów w odniesieniu do wielkości pokryw na fotce powyżej. A tutaj kilka fotek oryginału: http://www.primeportal.net/tanks/marco_folin/centauro/index.php?Page=1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted July 31, 2010 Author Share Posted July 31, 2010 Niestety wiem, że druciki są za grube. Model robiłem nie u siebie, bez dostępu do zdjęć i dokumentacji. Uchwyty wykonałem na wzór plastikowych, a nie myślałem, że mogą być za grube. Na pewno takie są lepsze aniżeli te zestawowe. Przez następne 2 tygodnie pomyślę co zrobić z tym fantem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfredo12 Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Faktyczne te druciane uchwyty to porażka w 100%. Zestawowe wyglądają lepiej. Wywal te i wymień choć by na oryginalne plastiki. W tej chwili strasznie to psuje wygląd wspaniały wozu. Kocham go! Wyglądają te uchwyty trochę jak kute przez kowala. Ale doceniam włożony trud i chęć samej wymiany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Czy tego leoparda w tej skali produkuje tylko Hobby Boss?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Czy tego leoparda w tej skali produkuje tylko Hobby Boss?? Nie, są jeszcze z Italeri/Revell i Hellera. Dodatkowo zapewne jakieś żywiczne zestawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy6 Posted November 11, 2010 Share Posted November 11, 2010 I Tamyia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted November 11, 2010 Share Posted November 11, 2010 I Tamyia. Tamiya robi wersje 2A5 i A6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted November 11, 2010 Author Share Posted November 11, 2010 Dawno nic się nie działo a myślę, że dzisiaj jest odpowiedni dzień na to aby pokazać co nowego. Poprawiłem tylne włazy, drobiłem spawy, założyłem liny i porobiłem ich zaczepy i dodałem brakujące nity na kołach napędowych. Następnie modelik dostał surfacera 1200, a potem zielona bazę. Nie ma zdjęć z poprzednich etapów, bo karta pamięci mi szwankowała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zderzak Posted November 11, 2010 Share Posted November 11, 2010 Wygląda porządnie. Czekam na kolejne kolory. Aż bierze mnie ochota na wzięcie się za mojego Leosia:cool: Jedynie coś chyba Ci siadło w siatkach na pokrywach silnika, farba, klej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted November 11, 2010 Author Share Posted November 11, 2010 No właśnie przy klejeniu siatek dziurki zalały się CA. Postaram się to później poprzekłuwać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Kobiela Posted November 11, 2010 Author Share Posted November 11, 2010 I kamo: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qdłaty Posted November 11, 2010 Share Posted November 11, 2010 Ładnie, ładnie... czekamy na więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted November 12, 2010 Share Posted November 12, 2010 Ładnie, ładnie... tylko no szkoda tego modelu na SF kamo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czart Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 Niestety skopaleś tył kosza wieży, oczywiście to nie dokońca twoja wina - HB dał ciała. Instrukcja to nie wszystko. Dokładnie widać to na zdjęciach, a tych w necie nie brakuje Wystarczyło trochę wysiłku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts