Rafał Kobiela Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 Witam. Mam zamiar zbudować polskiego Leoparda 2A4. Do zestawu HB dokupiłem lufę RB, line Eureki oraz kalki z Toro model. Mam zamiar zrobić ten egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 Oooooo ale super !! Już zbieram zgniłe pomidory i śmierdzące jajka. Będę wyszydzał, dokuczał i wytykał błędy nawet tam gdzie ich nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 No ciekawie będzie;) A co z twoją Dioramą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Będziem kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2010 Dzięki za odpowiedzi No ciekawie będzie;) A co z twoją Dioramą? Stoi na półce i czeka na swoją kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Pytanko mam, gdzie zakupiłeś kalki do Polskich Leosiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Pozwolę sobie odpowiedzieć za autora Kalki Rafał kupił zapewne w Martoli, jest to wyrób Toro Model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2010 Zgadza się. Tutaj Jednym zestawem można obkleić 8 leopardów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludlego.mil Napisano 17 Lipca 2010 Share Napisano 17 Lipca 2010 Nie wiem kiedy ruszysz ale ja bym radził tych panów kupić: http://www.martola.com.pl/pl468/produkty19524/Polish_Leopard_tank_crew___2_figs.+_decals__ ładniej będzie wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 22 Lipca 2010 Autor Share Napisano 22 Lipca 2010 ludlego.mil Zastanawiałem się dan tymi figurkami, jednak niestety one są defiladowe. Tymczasem podłubałem trochę po leopardzie. No może raczej poszpachlowałem i poszlifowałem. Na kosz poszła ogromna ilość szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 30 Lipca 2010 Autor Share Napisano 30 Lipca 2010 Kolejna relacja z prac nad leopardem. Cały model już poklejony została tylko lufa i jarzmo. W międzyczasie podłubałem trochę przy centauro. Warsztatu nie ma co zakładać ale trochę zdjęć dam tutaj. Galeria oczywiście zadzie się na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 31 Lipca 2010 Share Napisano 31 Lipca 2010 Rafał, wiesz że lubię Twoje relacje i Twoje galerie. Dlatego moja gorąca prośba: wymień te elementy z drutu na cieńsze. Napracowałeś się aby je powyginać i popasować no o tym to wiem ile to pracy. Moim zdaniem sa zdecydowanie za grube co zwłaszcza widać na małych pokrywkach do wlewów. czeka Cie ich usunięcie, zaklejenie otworów pręcikami plastikowymi i wiercenie nowych cieńszych. Wiesz, ze nie mam zamiaru być uszczypliwy ani złośliwy. Porównaj grubość tych elementów w odniesieniu do wielkości pokryw na fotce powyżej. A tutaj kilka fotek oryginału: http://www.primeportal.net/tanks/marco_folin/centauro/index.php?Page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 31 Lipca 2010 Autor Share Napisano 31 Lipca 2010 Niestety wiem, że druciki są za grube. Model robiłem nie u siebie, bez dostępu do zdjęć i dokumentacji. Uchwyty wykonałem na wzór plastikowych, a nie myślałem, że mogą być za grube. Na pewno takie są lepsze aniżeli te zestawowe. Przez następne 2 tygodnie pomyślę co zrobić z tym fantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alfredo12 Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Faktyczne te druciane uchwyty to porażka w 100%. Zestawowe wyglądają lepiej. Wywal te i wymień choć by na oryginalne plastiki. W tej chwili strasznie to psuje wygląd wspaniały wozu. Kocham go! Wyglądają te uchwyty trochę jak kute przez kowala. Ale doceniam włożony trud i chęć samej wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Czy tego leoparda w tej skali produkuje tylko Hobby Boss?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Czy tego leoparda w tej skali produkuje tylko Hobby Boss?? Nie, są jeszcze z Italeri/Revell i Hellera. Dodatkowo zapewne jakieś żywiczne zestawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suchy6 Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 I Tamyia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 I Tamyia. Tamiya robi wersje 2A5 i A6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 11 Listopada 2010 Autor Share Napisano 11 Listopada 2010 Dawno nic się nie działo a myślę, że dzisiaj jest odpowiedni dzień na to aby pokazać co nowego. Poprawiłem tylne włazy, drobiłem spawy, założyłem liny i porobiłem ich zaczepy i dodałem brakujące nity na kołach napędowych. Następnie modelik dostał surfacera 1200, a potem zielona bazę. Nie ma zdjęć z poprzednich etapów, bo karta pamięci mi szwankowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 Wygląda porządnie. Czekam na kolejne kolory. Aż bierze mnie ochota na wzięcie się za mojego Leosia:cool: Jedynie coś chyba Ci siadło w siatkach na pokrywach silnika, farba, klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 11 Listopada 2010 Autor Share Napisano 11 Listopada 2010 No właśnie przy klejeniu siatek dziurki zalały się CA. Postaram się to później poprzekłuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 11 Listopada 2010 Autor Share Napisano 11 Listopada 2010 I kamo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 Ładnie, ładnie... czekamy na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Ładnie, ładnie... tylko no szkoda tego modelu na SF kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Niestety skopaleś tył kosza wieży, oczywiście to nie dokońca twoja wina - HB dał ciała. Instrukcja to nie wszystko. Dokładnie widać to na zdjęciach, a tych w necie nie brakuje Wystarczyło trochę wysiłku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi