kacpi1234 Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 (edytowane) Witam Zabrałem się za nowy projekt,jest to mini cooper. Kolor-Angielska zieleń+czarna maska i dach. Na razie złożyłem silnik,teraz tylko ślady eksploatacji i będzie gotowy,teraz to zauważyłem ze muszę pół oś zrobić bo ta pękła. Przymiarka kasty Koła(jeszcze tylko szpile pomalować) Mam pytanie,jaki kolor podwozia?? Może być srebrne?? Sorki za jakość bo robione zdjęcia telefonem. Zdjęcia silnika później. Edytowane 16 Czerwca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Witam Bardzo fajnie, że pojawiła się Miniówka na forum Będę gorąco kibicował! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Tylko nie zeszpeć klasyka i nie daj mu czarnej maski... Do BRG świetnie pasuje biały dach, a nie czarny i skórzane pasy do maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Może być srebrne?? Najlepiej czarne, na srebrno skrzynie Tylko nie zeszpeć klasyka i nie daj mu czarnej maski... Do BRG świetnie pasuje biały dach, a nie czarny i skórzane pasy do maski. Też tak uważam, mógłbyś dać jeszcze na przód reflektory w pokrowcach albo z siatką, wtedy będzie świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2010 Pasy sobie chyba daruje , a co do dachu to pomyśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 A może spróbuj go zrobić na styl BMW. Kolega z forum Ci na pewno pomoże w dokumentacji Kibicuję bo ciekawy model się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2010 A może spróbuj go zrobić na styl BMW. Kolega z forum Ci na pewno pomoże w dokumentacji Kibicuję bo ciekawy model się zapowiada. Mógłbyś napisać coś więcej o tym stylu bmw?? Domyślam się że chodzi o szpan itd.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Mógłbyś napisać coś więcej o tym stylu bmw?? Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale chodzi chyba o szprychowe koła i poszerzone, czarne błotniki. Ale nie jestem pewien więc mnie poprawcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Mój błąd on jest większy :( Myślałem o przerobieni go na nowego mini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Mój błąd on jest większy :( Myślałem o przerobieni go na nowego mini. A po co jak Revell i ktoś jeszcze robi nowego Mini Ale można by dokupić nowego i zrobić go w takim samym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2010 Po tym modelu mam zamiar kupić focusa 2002 wrc i właśnie nowego mini. przemekgksw3 rzuciłeś zarąbisty pomysł z drugim nowym mini i takim samym malowaniu jak ten. Już postanowiłem malowanie: -cały zielony -biały dach -srebrne podwozie Chyba że znajdzie się lepszy pomysł to się zastanowię. W piątek malowanko. Łiiiiiiiiiii Dzięki. Pozdrawiam GRZYpSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Po tym modelu mam zamiar kupić focusa 2002 wrc i właśnie nowego mini.przemekgksw3 rzuciłeś zarąbisty pomysł z drugim nowym mini i takim samym malowaniu jak ten. Mógłbyś pomyśleć o fajnej podstawce dla nich obu ze znaczkami firmowymi od starego i nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapral Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Witam. Jeżeli ma to być "cywilny" to w porządku taki zestaw wystarczy. Jeżeli miała by to być rajdówka to jednak czarna matowa maska i cztery lub sześć reflektorów. Późniejsze miały jeszcze ranty poszerzające na nadkolach. Powodzenia kapral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 17 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2010 To będzie cywil bez żadnych przeróbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 17 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2010 Kolejna porcja fotek. Dziś znalazłem troszkę czasu i przybrudziłem silnik. Jutro malowanie i dalej jadę z mini. więc fotki: Troszkę lepsze fotki. Od jutr będą leprze fotki bo będę miał lustrzankę ... Łiiiiii ;D Komentować i doradzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 (edytowane) Zrób GO z RMC bo właśnie tam się te sympatyczne maluszki bardzo wsławiły. Pokonała je dopiero Lancia HF Integrale Edytowane 17 Czerwca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 17 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2010 Nieee...... To ma być cywilny. Może zrobię kiedyś takiego....ale kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Żeby zrobić rajdówkę z RMC, można od razu taką kupić, a nie zadawać sobie trud z przeróbkami http://allegro.pl/item1063791705_morris_mini_cooper_rally_tamiya_polecam.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 18 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2010 Wiem że można całość kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 Jeśli planujesz zrobienie Mini "starego" i "nowego" w takim samym malowaniu to tylko zielony z białym dachem, białymi pasami na masce i czarnym spodem: Wprawdzie nowe mini w tego typu malowaniu najczęściej jest niebieskie ale skoro masz już zielony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 18 Czerwca 2010 Share Napisano 18 Czerwca 2010 Nowe i stare MINI łączy jednen kolor - British Racing Green - czyli klasyka. Reszta kolorów jest nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 18 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2010 Nowe i stare MINI łączy jednen kolor - British Racing Green - czyli klasyka. Reszta kolorów jest nowa. Zgadzam się z tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 19 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2010 Dziś kolejna porcja fotek. Pomalowałem maskę podkładem teraz będzie szlifowanie: Lepsze fotki silnika: Pomalowałem też podwozie ale babole wyszły i będę dzisiaj poprawiał bo tata wyjechał i mogę malować w domu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 U mnie pod blokiem czasami stoi taki zielony dziadek, wyglada rewelacyjnie! Powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 19 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2010 Up Kasta i dach pomalowany podkładem: Kolejny up Tym razem siedzenia pomalowanie i przybrudzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi