przemekgksw3 Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Przy druku laserowym nie musisz zabezpieczać druku!!! Po prostu po wydrukowaniu możesz od razu nakładać kalkę na model Very Happy A nie orientujesz się może jak jest na tuszówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 4 Lipca 2010 Autor Share Napisano 4 Lipca 2010 Drukując atramentówką trzeba zabezpieczyć bezbarwnym... kilka cienkich warstw... ale nie praktykowałem gdyż nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedniej kalki do atramentówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 No a ja właśnie trafiłem na allegro na kalkę do atramentówki, tylko słyszałem że bezbarwny nie za bardzo się nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michi-232 Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Na atramentowych nie za bardzo drukować bo trzeba bezbarwnym zabezpieczyć i kalka robi się trochę gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 11 Lipca 2010 Autor Share Napisano 11 Lipca 2010 Dzisiaj mała aktualizacja Wkleiłem przednie podłużnice i zabrałem się za tylne zawieszenie. Tak jak z przodu spężyny skróciłem o jeden zwój, hamulce poszły te co miały być seryjnie z przodu. Potem zabrałem się za przymierzanie kół... cóż, musiałem skrócić dystanse bo za bardzo koła wystawały po za obrys auta... nie obyło się bez szlifowania i ciągłego przymierzania (trochę piasty nie pasowały)... po kilku godzinach chyba osiągnąłem zamierzony efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 13 Lipca 2010 Share Napisano 13 Lipca 2010 Jak dla mnie Impreza na tych felach prezentuje się extra. Trzymam kciuki za powodzenie projektu i czekam na dalsze "updejty" Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damex Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Boska po prostu ta Impreza na tych felach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 23 Lipca 2010 Autor Share Napisano 23 Lipca 2010 Kolejna mała aktualizacja... Przy takim upale ciężko idzie składanie modelu... W wolnej chwili dokończyłem elementy podwozia i zostało zamontowanie układu wydechowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 24 Lipca 2010 Autor Share Napisano 24 Lipca 2010 Wolna sobota i kolejne prace przy Imprezie... Skupiłem się na układzie wydechowym i stwierdziłem, że skoro jest to auto tuningowe to nie zastosuję seryjnego układu wydechowego... Postanowiłem "wyciąć" środkową część układu i wstawić rurę przelotową (wykonałem z kawałka ramki). Na samym końcu montażu podwozia zamontuję większą końcówkę wydechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 No ładny wydeszek. Ostatnio zrobiłem podobny w CRXe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 Przelotówka super Chciałbym zobaczyć jakieś przeróbki nadwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Zrobiło się ciepło to przyszedł czas zająć się karoserią Przed jakimikolwiek działaniami postanowiłem przymierzyć tylny spoiler by zobaczyć jak mogłaby wyglądać Impreza z seryjnym spoilerem... Wiadomym jest, że będzie miał tuningowane skrzydło Następnie zabrałem się za drobne przeróbki, m.in. przedni zderzak "stracił" mocowanie tablicy rejestracyjnej oraz pionową poprzeczkę we wlocie powietrza, w tylnej pokrywie bagażnika zniknęły otwory pod seryjny spoiler, oraz zaszpachlowałem i wyrównałem miejsca mocowań seryjnych lusterek... W między czasie wypróbowałem nowy nabytek: Spray Work - Painting Stand Set. Impreza była pierwszym modelem pomalowanym na tym "urządzonku" Po podkładzie i pierwszej warstwie lakieru: Po drugiej warstwie lakieru i pierwszej warstwie bezbarwnego: Po drugiej warstwie bezbarwnego i przymiarka z podwoziem: W dalszej kolejności przejdę do wnętrza oraz będę dopieszczał karoserię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Powiem Ci że wygląda naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Super kolorek, model fajnie się prezentuje na tych felgach tylko czekac na kolejne upy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 No może fajnie wygląda, ale czy przypadkiem nie miała być biała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2010 No może fajnie wygląda, ale czy przypadkiem nie miała być biała? Od początku myślałem o jasnym odcieniu niebieskiego, będąc w Tora Tora Tora natknąłem się na fajny odcień Tamiya w Sprayu i na taki trysnąłem... W wizualizacji zastosowałem trochę zbyt jazny odcień niebieskiego dlatego wydaje się "wpadać" w odcień bieli... ale projekt zmierza w dobrym kierunku, tzn. takim jakim sobie zaplanowałem A propos: poszukuję/zakupię fotele z rajdówki Tamiya (w rozsądnej cenie) - obojętnie czy z Subaru, Peugeota, Mitsubishi, Toyoty... mogą być odlewy żywiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 A można wiedzieć jaki to numer tego koloru?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2010 A można wiedzieć jaki to numer tego koloru?? TS-58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Względem projektu myślałem że będzie to biel a tu taka niespodzianka, wygląda dobrze. Koła pasują, zostawisz je w takim odcieniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Zostawiam tak jak jest... dojdą niebieskie napisy i loga, trochę karbonu, spinki na maskę, lusterka z WRC i wlot na dachu... Dzięki Bujonowi wnętrze wzbogacone będzie o fotele Sparco (Tamiya) - dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Oczywiście że zostaw , kolorek jest świetny, a orientuje się ktoś czy można go nabyć w słoiczku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 i wlot na dachu... Czy nie za bardzo do WRC będzie wtedy podobna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2010 ...myślę, że nie gdyż wlot nie będzie ten sam co w WRC zupełnie inny... tuningowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Przemekgksw3 raczej nie, bo idealnie zastępuje ciężką klimatyzację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 17 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Jakoś wolno idzie mi składanie tego modelu... ma to także związek z przykrymi wydarzeniami w moim życiu... kalkomania już wydrukowana i częściowo nałożona... Na zdjęciach widać także wstępnie przymierzany wlot dachowy... najprawdopodobniej będzie w kolorze nadwozia... Model dedykuję koledze Kamilowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi