Kazik Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Mój ostatni nabytek to Porsche 935 Tamiya 1/12. Model ciekawy więc pomyślałem że wrzucę inboxa. Zestaw ma ok. 500 elementów, fotek będzie dużo. Pudełko – jest naprawdę spore (60x40cm) i jego zawartość a w szczegółach wygląda to tak: karoseria w dwóch częściach jest kilka rzeczy do oszlifowania, ale przy takich gabarytach to nie problem po bokach dużo otworków. To w części miejsca na śrubki drzwi są otwierane, więc krawędź otworu drzwiowego jest już wyprofilowana podwozie wygląda znajomo, jeśli się wcześniej widziało garbusa osobno klapa z tylnym skrzydłem oraz tylni zderzak sporawe to skrzydełko w tym samym woreczku jest fotel kolejne dwa woreczki to gumy oraz inne drobiazgi gumy dość słusznego rozmiaru mają takie małe dziurki, będzie je chyba trzeba zrobić jako lekko używane drobiazgi te rurki są również z gumy. Teraz ramki. Pierwsza z odlana z plastiku imitującego włókna szklane Bardzo mi się podoba, jeśli nie popsuje wyglądu ewentualna obróbka nadlewek to nie będę ich malował. Kolejna ramka srebrna ładnie odlana, ale i tak są szwy więc sreberko do zdjęcia następna jedna para felg ma już wentylki z koleji druga ma po obwodzie takie ładne otworki zdaje się, że były to skręcane BBSy - miejsca na śrubki?! Następna ramka między innymi z tarczami hamulcowymi Kolejna jak wcześniej imitacja włókien Szkoda, że nie zrobili tego w 910tce skąd ja znam ten kształt Następny woreczek i czarna ramka m.in. deska rozdzielcza, i kolejna konkretne te hamulce. Kolejna czarna ramka z elementami klatki Następny woreczek i ramka zrobiona z takiego lekko gumowego tworzywa odlane z niego m.in. przewody i boczki drzwi Mały woreczek i szybki reflektorów niestety z dodatkami trzeba będzie polerować. W tym samym woreczku odbłyśniki W następnym kolorowe ramki kloszy świateł Duża szklana ramka z szybami niestety też z rysami wszystkie duże szybki montowane są przy pomocy przykręcania stąd w bocznych otworki Następna ramka z szarego tworzywa zrobili nawet sprzęgło, którego po złożeniu silnika ze skrzynią nie będzie widać Kolejne trzy ramki są białe Na koniec materiał na pasy Jeszcze takiego nie miałem. Oraz kalki W tym wznowionym zestawie jest dodatek w postaci blaszek fototrawionych Siatki mają fajny wzór imitujący mijające się druciki oraz drucik na antenkę Wszystkie formy z słusznego rocznika, ale jakość trzymają I na koniec instrukcja (zapożyczona z HobbySearch) trochę się dzieje w tej instrukcji. Model ciekawy, jest co przy nim porobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiwaczek Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Piekny projekt. Zapowiada sie ciekawy model. Pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Czerwca 2010 Share Napisano 23 Czerwca 2010 Konkter model, czyli zawieszenie ruchome jest?? A z tym kołem zamachowym to mnie skasowali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 24 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2010 Zawiesznie ruchome, drzwi otwierane, silnik oraz szyby i karoseria z podwoziem skręcana na śrubki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 17 Listopada 2010 Autor Share Napisano 17 Listopada 2010 Udało mi się dostać "mały" dodatek do tego modelu fartem bo SMS wypuścił tylko 505szt. tego zestawu i w tej chwili zdobycie go jest sporym wyzwaniem a i kosztuje nie mało W środku pudełeczko z drobiazgami parę fotek aluminowych elementów blaszki też nie brzydkie zestaw kalek + płytka plecione przewody do tego schematy z podstawowymi układami zasilania silnika oraz opisanymi poszczególnymi podzespołami silnika oraz 16 stron instrukcji jak to wszystko poskładać do kupy Pokusiłem się o małą próbę jak to się składa amortyzatory przód i tył po jednej sztuce chwilkę mi zeszło ale nawet do siebie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Coś pięknego... Nawet nie pytam ile Cię to kosztowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Nawet nie pytam ile Cię to kosztowało Ale z ciekawości warto by było wspomnieć Piękny model, godny pozazdroszczenia Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koniu Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Nawet nie pytam ile Cię to kosztowało Ale z ciekawości warto by było wspomnieć Ciekawość pierwszy stopień do...zawału http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?products_id=2455 http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?products_id=2251 Wspaniały model - gratuluje, czekam na warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 18 Listopada 2010 Share Napisano 18 Listopada 2010 Czy ja tam widzę kwotę w funtach ? Szkoda tego nawet kleić, tak ładnie to wszystko wygląda w ramkach Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 18 Listopada 2010 Autor Share Napisano 18 Listopada 2010 Model już jest nie do dostania normalnie w sklepach a jedynie na aukcjach na ebayu. Na ebayu chodzą w okolicach 500zł + przesyłka. Ale widziałem je też po 750zł. Zestaw SMSa to już zaczyna być unikat. Producent wypuścił tylko 505sztuk w 2003 roku które rozeszły się jak ciepłe bułeczki początkowo po cenie 525$+koszty wysyłki. W tej chwili aby trafić ten zestaw na ebayu trzeba mieć fart. Ostatnio była kumulacja Pojawiły się dwa mniej więcej w tym samym czasie. Jeden udało mi się nabyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma1995 Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 http://allegro.pl/porsche-935-turbo-tamiya-1-12-i1329033608.html na allegro jest za 580 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Ciekawe czyj to model?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma1995 Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 no naszego kolegi to raczej nie bo on ma ramki powyciągane z filii a tam są pozamykane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazik Napisano 19 Listopada 2010 Autor Share Napisano 19 Listopada 2010 To mój model. Tak się złożyło że mam dwa. Ten którego fotki oglądacie w tym wątku to jest wznowienie Tamiya z 2008 roku. Ten który sprzedaję to oryginał z pierwszej serii. Obydwa są z tych samych form. Maję te same daty i nr na wypraskach. Różnią się jedynie pudełkiem, odświeżoną instrukcją i tym że do wznowienia Tamiya dodawała blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 Model wypas. Grubo ponad krechą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi