Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, podoba mi sie efekt uzyskany na pace. Chciałem sie dowiedziec jak dokładnie to jest zrobione tzn. po kolei. Czy to idzie tak :

lakier - farba bazowa szara - zdzieranie.... no właśnie jak lub czym ździerał Pan, Panie Pawle ?

Napisano

Myślę, że warto napisać trochę więcej o malowaniu i postarzeniu wnętrza skrzyni ładunkowej.

Jak dla mnie efekt końcowy tego zabiegu jest rewelacyjny

Napisano

Też bardzo chętnie bym poczytał jak została zrobiona paka tej ciężarówki

, może autor napisze krok po kroku jak można uzyskać taki efekt.

Napisano

Dzięki za opis

I jeszcze pytanko jak zachował się lakier do włosów

i jak go się nakładało na model; czy nie było problemów

Napisano

Widze , że Opelek poszedł w dobre ręce, dobra robota.

Dzięki za opis

I jeszcze pytanko jak zachował się lakier do włosów

i jak go się nakładało na model; czy nie było problemów

Metoda stara i sprawdzona.

Ja lakier przelewałem do aerografu, lepiej się wtedy kontroluje nakładanie.

Pzdr

Napisano

Wielkie dzięki

Niby to takie nieskomplikowane ale zdarcia farby są genialnie odtworzone.

Nie będę się wypowiadał o tym czy są za duże, za małe, czy w sam raz.

Mnie urzekło to, że można tak realistycznie oddać odrapaną, złuszczoną farbę.

• 1 month later...
Napisano

Nie no błotko na podwoziu bajka, będę musiał sam sobie sprawić jeszcze trochę pigmentów i jakieś modele ,bo takie profesjonalne warsztaty coraz bardziej zachęcają do ciągłego klejenia.

• 3 months later...
Napisano

Jest czadzik Paweł, nie wiem co Ty tu akurat chciałeś trenować - wszytko wychodzi Ci jak "staremu" - bo nie wiem, czy pamiętasz..ale to miał być trening.

Napisano

Paweł jestem pod wielkim wrażeniem.. Na Twoją relację natrafiłem zupełnie przypadkowo ( nie spojrzałem dokładnie na odnośnik w menu głównym, myślałem że to blitz 1.24 italeri), ale od zobaczenia Twojej pracy będę przeglądał Wasz dział regularnie Tak 3maj, wielki szacun.