Marcin M. Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 (edytowane) Witajcie znów. Drogą kupna od kolegi dostałem zaczętego Petka. On bez żalu z nim się rozstał, a ja dzięki czteropakowi go przygarnąłem. W modelu była sklejona rama, okalkowana, choć nie pomalowana, wklejony pomalowany silnik i zawieszenie, kabina i sleeper sklejone, kokpit pomalowany bez podkładu. Do tej pory wszystkie części chromowane, część ramy z silnikiem i kokpit wykąpałem w krecie, dorobiłem jakąś tam instalację, w kabinie zakleiłem i zaszpachlowałem dziury od filtrów, bo za duże się okazują. Całość na razie wygląda tak: Zamierzam go zrobić bez większych ingerencji w twórczość producenta, tradycyjnie "z pudła". Pozdrawiam, Marcin. Edytowane 6 Lipca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Przewodziki - Ogółem rama gicior- przeszlifuj jeszcze poprzeczki od góry(i dołu?) - bo widać szwy ;) Powodzonka . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Dokładnie tak jak napisał Bodzio Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Przepraszam, ale tam nie ma części która by nie wymagała szpachlowania. Silnik jest już wklejony? Jak zamierzasz go pomalować? Powodzenia bo lubię amerykańce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Lipca 2010 Autor Share Napisano 6 Lipca 2010 Przepraszam, ale tam nie ma części która by nie wymagała szpachlowania. Jest dokładnie tak jak mówisz, ale w takim stanie go dostałem. Silnik był wklejony, szkoda, bo okablowanie bym mu zrobił. Pomalować go będę musiał pędzlem, reszta aero. przeszlifuj jeszcze poprzeczki od góry(i dołu?) - bo widać szwy ;) Szwy i jakieś numerki rzymskie - szlifowanie będzie! I dzięki za mile słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Jako że Colombo już prawie na ukończeniu, postanowiłem zająć się Petkiem. Niewiele zrobiłem, ale zawsze trochę do przodu. Rama, sleeper, siodło i wnętrze z fotelami w podkładzie (humbrol 64): Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Okablowanie ramy zrobiles po prostu genialnie! Sama rama tez jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 Rama wygląda bardzo dobrze. Możesz wrzucić dokładniejsze fotki okablowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Możesz wrzucić dokładniejsze fotki okablowania? Czemu nie, może komuś się przydadzą. Dodam, że to inwencja własna, gdybym chociaż miał te fajne trójniczki z KFS - u... Rama dostała pierwszą warstwę bazy - H85: Części, które w przyszłości potraktuję Alcladem Chrome, pomalowałem błyszczącym H21: Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Fajnie, tylko zauważyłem sporo nie obrobionych łączeń elementów, np. wał, amortyzatory, poduszki, silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Jak już na początku napisałem, w stanie częściowo sklejonym ten model dostałem. To co było łatwo dostępne i nie sklejone, poprawiłem. Żałuję tego wklejonego silnika, bo zrobiłbym go tak jak należy, a teraz tylko go pomalować mogę. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 29 Sierpnia 2010 Share Napisano 29 Sierpnia 2010 Możesz wrzucić dokładniejsze fotki okablowania? Czemu nie, może komuś się przydadzą. Dodam, że to inwencja własna, gdybym chociaż miał te fajne trójniczki z KFS - u... Dzięki. Mi się bardzo przyda bo jutro będę robił okablowanie, a te trójniki to sam zrobiłem, ale to jutro pokaże w swoim temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi