Marcin M. Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 (edited) Witajcie znów. Drogą kupna od kolegi dostałem zaczętego Petka. On bez żalu z nim się rozstał, a ja dzięki czteropakowi go przygarnąłem. W modelu była sklejona rama, okalkowana, choć nie pomalowana, wklejony pomalowany silnik i zawieszenie, kabina i sleeper sklejone, kokpit pomalowany bez podkładu. Do tej pory wszystkie części chromowane, część ramy z silnikiem i kokpit wykąpałem w krecie, dorobiłem jakąś tam instalację, w kabinie zakleiłem i zaszpachlowałem dziury od filtrów, bo za duże się okazują. Całość na razie wygląda tak: Zamierzam go zrobić bez większych ingerencji w twórczość producenta, tradycyjnie "z pudła". Pozdrawiam, Marcin. Edited July 6, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 Przewodziki - Ogółem rama gicior- przeszlifuj jeszcze poprzeczki od góry(i dołu?) - bo widać szwy ;) Powodzonka . Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzychu126 Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 Dokładnie tak jak napisał Bodzio Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted July 6, 2010 Share Posted July 6, 2010 Przepraszam, ale tam nie ma części która by nie wymagała szpachlowania. Silnik jest już wklejony? Jak zamierzasz go pomalować? Powodzenia bo lubię amerykańce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted July 6, 2010 Author Share Posted July 6, 2010 Przepraszam, ale tam nie ma części która by nie wymagała szpachlowania. Jest dokładnie tak jak mówisz, ale w takim stanie go dostałem. Silnik był wklejony, szkoda, bo okablowanie bym mu zrobił. Pomalować go będę musiał pędzlem, reszta aero. przeszlifuj jeszcze poprzeczki od góry(i dołu?) - bo widać szwy ;) Szwy i jakieś numerki rzymskie - szlifowanie będzie! I dzięki za mile słowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted August 25, 2010 Author Share Posted August 25, 2010 Jako że Colombo już prawie na ukończeniu, postanowiłem zająć się Petkiem. Niewiele zrobiłem, ale zawsze trochę do przodu. Rama, sleeper, siodło i wnętrze z fotelami w podkładzie (humbrol 64): Pozdrawiam, Marcin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeka6 Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Okablowanie ramy zrobiles po prostu genialnie! Sama rama tez jest super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grubyjg Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Rama wygląda bardzo dobrze. Możesz wrzucić dokładniejsze fotki okablowania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted August 28, 2010 Author Share Posted August 28, 2010 Możesz wrzucić dokładniejsze fotki okablowania? Czemu nie, może komuś się przydadzą. Dodam, że to inwencja własna, gdybym chociaż miał te fajne trójniczki z KFS - u... Rama dostała pierwszą warstwę bazy - H85: Części, które w przyszłości potraktuję Alcladem Chrome, pomalowałem błyszczącym H21: Pozdrawiam, Marcin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diesel fan Posted August 28, 2010 Share Posted August 28, 2010 Fajnie, tylko zauważyłem sporo nie obrobionych łączeń elementów, np. wał, amortyzatory, poduszki, silnik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted August 28, 2010 Author Share Posted August 28, 2010 Jak już na początku napisałem, w stanie częściowo sklejonym ten model dostałem. To co było łatwo dostępne i nie sklejone, poprawiłem. Żałuję tego wklejonego silnika, bo zrobiłbym go tak jak należy, a teraz tylko go pomalować mogę. M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grubyjg Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Możesz wrzucić dokładniejsze fotki okablowania? Czemu nie, może komuś się przydadzą. Dodam, że to inwencja własna, gdybym chociaż miał te fajne trójniczki z KFS - u... Dzięki. Mi się bardzo przyda bo jutro będę robił okablowanie, a te trójniki to sam zrobiłem, ale to jutro pokaże w swoim temacie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts