gizmo1986 Napisano 27 Lutego 2006 Share Napisano 27 Lutego 2006 Witam model 1/35 Trumpeter, jakosc modelu piekna, sam sie sklejał prawie. A oto fotki niebede was jakoscia rozpieszczał przepraszam za brak polskich liter ale chciałem poprawic i cos sie popsulo bo niechce wstawiac polskich liter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 27 Lutego 2006 Share Napisano 27 Lutego 2006 Witam model 1/35 Trumpeter, jakosc modelu piekna, sam sie sklejał prawie. Probowalem skleic ten model i ostatecznie go wyrzucilem. Ten model to totalna porazka. Trampek dal ciala na calej lini. Co do do tego, ze model skleja sie sam... Chyba: rozkleja? Po paru tygodniach czesci zaczynaja same odpadac. Zaden klej sie tego tworzywa nie chce trzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 27 Lutego 2006 Autor Share Napisano 27 Lutego 2006 A więc chciałem poprawić post ale się niedało, a klej się trzyma znakomicie, niewiem co ty chcesz od tego plastiku, znajomy ma ten sam model i też nienarzekał na to żeby coś się nietrzymało A do kosza to ten model się napewno nienadaje do kosza to wyrzuciłem cobre z Academy w 35 bo to jest szrot, ale ten model to nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 27 Lutego 2006 Share Napisano 27 Lutego 2006 Jezeli nie przejmowac sie tym, ze model tylko z grubsza przypomina ksztaltem prawdziwy czolg, to na pewno jest to fajna zabawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 27 Lutego 2006 Autor Share Napisano 27 Lutego 2006 Jezeli nie przejmowac sie tym, ze model tylko z grubsza przypomina ksztaltem prawdziwy czolg, to na pewno jest to fajna zabawka Taak? A co znim nietak jest, jestem bardzo ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 27 Lutego 2006 Share Napisano 27 Lutego 2006 Czemu na przyklad kola z lewej i prawej strony nie sa rownolegle ustawione a zamiast tego sa lekko wobec siebie przesuniete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OldMan Napisano 27 Lutego 2006 Share Napisano 27 Lutego 2006 Nie znam się na tych pojazdach, ale jeżeli zawieszenie jest na drążkach skrętnych to koła muszą byc przesunięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 27 Lutego 2006 Autor Share Napisano 27 Lutego 2006 Czemu na przyklad kola z lewej i prawej strony nie sa rownolegle ustawione a zamiast tego sa lekko wobec siebie przesuniete? I taka jest twoja wiedza, tak jest prawie w każdym współczesnym czołgu, w abramsie, w leopardzie 2a6 itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 27 Lutego 2006 Share Napisano 27 Lutego 2006 Nie znam się na tych pojazdach, ale jeżeli zawieszenie jest na drążkach skrętnych to koła muszą byc przesunięte. A jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 27 Lutego 2006 Autor Share Napisano 27 Lutego 2006 tak jest I to niejest żadnym błedem, skleja się fajnie, klej się trzyma I nic nieodpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 27 Lutego 2006 Share Napisano 27 Lutego 2006 A czy Challenger nie ma przypadkiem indywidualnego zawieszenia hydropneumatycznego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 27 Lutego 2006 Autor Share Napisano 27 Lutego 2006 A czy Challenger nie ma przypadkiem indywidualnego zawieszenia hydropneumatycznego? Pozdrawiam na modelu wygląda ze ma i chyba ma takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 28 Lutego 2006 Share Napisano 28 Lutego 2006 na modelu wygląda ze ma i chyba ma takie Widze, ze z dedukcja to tak nie za bardzo, co? Nowa Jakosc Modelarstwa dotarla wreszcie i na to forum. Dlugo to nie trwalo, sorry, nietrwalo Mogles rownie dobrze pokazac tu resorowke, ktora kupila ci mama w sklepie z zabawkami. Mialoby to dokladnie taka sama wartosc. Chciales nam zaimponowac jaki z ciebie modelarz a nie raczyles nawet sprawdzic podstawowych informacji na temat pojazdu, ktory budujesz. Niestety modelarstwo to cos wiecej niz tylko skladanie zestawow do kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 28 Lutego 2006 Share Napisano 28 Lutego 2006 Nie wiem Marcin, co mawsz na mysli z ta Nowa Jakoscia Modelarstwa, ale ludzie, bawmy sie... Jak Gizmowi podobal sie zestaw Challengera i mu sie z jakiegos powodu dobrze go sklejalo, to chyba super, nie? Bo o to w tym wszsystkim chodzi. A ze zestaw jest niedokladny? No to co? Wazne, ze jemu sie podoba, bo on na niego codziennie patrzy. A dla Ciebie Gizmo mam rade. Nie wdawaj sie w dyskusje z Marcintoshem na temat brytyjskiej pancerki... Chlop ma na naprwde potezna wiedze na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcintosh Napisano 28 Lutego 2006 Share Napisano 28 Lutego 2006 Zauwaz, ze nie wypowiadam sie na temat wykonania modelu. Nie wytykam bledow warsztatowych takich jak odstajace od ziemi kola Poprawilem jedynie bledna wypowiedz kolegi modelarza, co do jakosci samego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 28 Lutego 2006 Autor Share Napisano 28 Lutego 2006 Zauwaz, ze nie wypowiadam sie na temat wykonania modelu. Nie wytykam bledow warsztatowych takich jak odstajace od ziemi kola Poprawilem jedynie bledna wypowiedz kolegi modelarza, co do jakosci samego zestawu. Dla mnie jakość zestawu to jak się skleja, jak wykonane są cześci itd. a co do poprawności z oryginałem, to wszelkie zażalenia odnośnie modelu proszę kierować do www.trumpeter-china.com to są modele tylko, np KW-2 z trumpka, jakość piękna, i temu napewno niemożesz zaprzeczyć, a ma błedy nap za krótka lufa, ale mimo tego modelarze go chwalą!!!! to co mam kupić osławiona tamije która ma modele challa np za 130zł i też może miec błedy, niewarto, z amodel dałem 50zł a więc stosunekk/cena jakość raczej zadowalająca I niemam zamiaru już o tym z tobą dyskutowac, bo niepoto tu dałem model żeby wytykano ewentualne błedy firmy która go wyprodukowała, od tego jest inny dział forum A więc na zgode. A kola niewiszą w powietrzu. Może to tylko taki efekt bo fotki niezadokladne są, mam go 40cm od siebie i jakoś wszystko ok jest...Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 9 Kwietnia 2006 Share Napisano 9 Kwietnia 2006 Marcin: gizmo mowi ze dobze sie skleja to widocznie tak jest a ze Tobie cos sie poodklejalo to moze tylko i wylacznie wina Twojego kleju albo Twoja..... model wykonany perfekto ale gryzie mnie jedno ja bym go troche pobrudzil ale to tylko moja wizja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 14 Kwietnia 2006 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2006 Marcin: gizmo mowi ze dobze sie skleja to widocznie tak jest a ze Tobie cos sie poodklejalo to moze tylko i wylacznie wina Twojego kleju albo Twoja..... model wykonany perfekto ale gryzie mnie jedno ja bym go troche pobrudzil ale to tylko moja wizja EEE przybrudzic, fajnie wyglada jak wygląda Taki jak z fabryki go wypuscili. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoL Napisano 15 Kwietnia 2006 Share Napisano 15 Kwietnia 2006 Hej! ja myślę, że nie jest to wina kleju ani osoby klejącej model ale zastosowanego tworzywa. Mam T-55 od trampka i miałem ten sam problem z połączeniem klejonych części (klej dawał efekt typu:"jak wyschnę to odpadnę"). U mnie pomogło dość ostre szlifowanie łączonych krawędzi, a w miejscach niewidocznych wstawiałem takie łatki łączące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Mnie interesuje kolor challengera KFOR (czarno-zielony). Farby Tamiya, Humbrol. Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Hmmm, ten kto nie miał tego modelu w rękach i teraz na półce, tak jak ja, może skusić logo Trumpetera. Mnie skusiła cena i wiedza o innych modelach Trąbki. Ten model nie należy do dokładnie opracowanych, poszło mi mnóstwo szpachli, plastik faktycznie trudno się klei. Przereklamowany. Wyszedł jak wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 12 Grudnia 2007 Share Napisano 12 Grudnia 2007 Hmmm, ten kto nie miał tego modelu w rękach i teraz na półce, tak jak ja, może skusić logo Trumpetera. Mnie skusiła cena i wiedza o innych modelach Trąbki. Ten model nie należy do dokładnie opracowanych, poszło mi mnóstwo szpachli, plastik faktycznie trudno się klei. Przereklamowany. Wyszedł jak wyszedł. Dokładnie wyszedł jak wyszedł, czyli nijak. I jeszcze srebrne anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczur Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 nijaki?? To wdlug ciebie jak powinien wyglądać ten model ?? może powiniemn mieć rózowy pancerz zeby nie byl "nijaki" Poprawnie sklejony i dobre kolorki kamo na pancerzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 Nie rzuca na kolana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 rózowy pancerz Ciekawie by wyglądał i wcale nie rzucał się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi