Botan Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Jak tam przygotowania? To jak jest jakaś zgoda z góry na przeprowadzenie projektu? Termin był ustalony na 15 ale dział można by stworzyć wcześniej dział bo chyba nie byłoby problemu jeśli byłaby możliwość rozpoczęcia wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Sądzę że za dzień, dwa mógłbym ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 3 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Ja już modelik opłaciłem , jeszcze kilka dni plis :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 3 Sierpnia 2010 Share Napisano 3 Sierpnia 2010 Mam takie pytanko, jak myślicie czy ten samolot się łapie do projektu? Litewski Fokker D.VII http://wp.scn.ru/en/ww1/f/111/85/0/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Jeżeli trzyma się założeń to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Jeżeli trzyma się założeń to tak No to właśnie się pytam czy spełnia założenia Tych umieszczonych tutaj nie, ale w wątku w 1:1 było też tak powiedziane Samoloty muszą być przejęte w ramach działań wojennych, ucieczek ew w mniej legalny sposób trafiły do tego kraju. Nie mogą to być maszyny zakupione legalnie (brytyjskie Mi-8), bądź odsprzedane/wypożyczone później jakiemuś innemu państwu (np amerykańskie Migi-21F13 lub wspomniana Avia) I od tej definicji czy jest ważna czy nie zależy czy ten fokker się łapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Botan jak się skleja Maus bo widzę w podpisie No zależy jaka jest historia tego Fokkera zdobyty czy oddany/zakupiony etc. Ja się zapowiadałem, ale niestety na razie z racji sporych zapasów oraz braku funduszy nie wezmę udziału, choć nie wykluczam tego po jakimś czasie, mam nadzieję, że projekt się za szybko nie skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Botan jak się skleja Maus bo widzę w podpisie No zależy jaka jest historia tego Fokkera zdobyty czy oddany/zakupiony etc. Ja się zapowiadałem, ale niestety na razie z racji sporych zapasów oraz braku funduszy nie wezmę udziału, choć nie wykluczam tego po jakimś czasie, mam nadzieję, że projekt się za szybko nie skończy Maus jakoś idzie ostatnio zamiast poprawić rury wydechowe to pogarszyłem ich stan ale mam już pomysł jak to naprawić Przecież nie pytałbym o Fokkera nie podająć jego historii, jest ona w linku na wcześniejszej stronie. Najprawdopodobniej był on sprzedany nielegalnie, gdyż Niemcom po pierwszej wojnie światowej nie wolno było sprzedawać samolotów więc chyłkiem przerzucono go, podobno w częściach, na Litwę. PS. Skoro masz spore zapasy to na pewno znajdzie się coś, co do tematu by pasowało ;] Jakbym znalazł gdzieś kółko z włoskiej ciężarówki w 1:72 i sobie odlał to jeszcze z polską autoblindą wystartował, masz może? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 No właśnie nie bardzo coś się nadaje. No chyba, że nie sprzedam swojej III J Dragona w 35 i zrobię zdobyczną z Pułku Ułanów Karpackich (Egipt '42). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black616 Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Ja już modelik opłaciłem , jeszcze kilka dni plis :-) To może zaczniemy od przyszłego poniedziałku? Paranoidowi model do tego czasu na pewno dojdzie i będzie można zacząć. Też osobiście chciał bym zacząć jak najszybciej niby mam co sklejać zamiast Łosia ale chce go już skończonego zobaczyć ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Jestem za a nawet przeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 No dobra, a przyzwolenie władzy jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Wola jakiejś części narodu jest, więc czemu władza miałaby się nie zgodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Bo tu nie ma demokracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Władzo nasza droga, jeżeli to czytasz prosimy o stworzenie działu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black616 Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Chyba bez PW do władzy się nie obejdzie ? Ile dajemy do koperty żeby profilaktycznie "przyspieszyć" tok postępowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 A ja zapytam w kwestii samego projektu, czy samoloty zdobyczne i przekazane innej armii też podchodzą, jak np. chorwacke M.S. 406, może być chorwacki czy musi być niemiecki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black616 Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Założenia mówią o maszynach zdobytych w trakcie działań wojennych lub internowanych. Ciekawa sprawa , nie znam ich historii Jak dla mnie jeśli taki Morane trafił bezpośrednio z Francji do Chorwatów, nie służąc w międzyczasie w Luffdwaffe. To malowanie podchodzi pod temat. W sumie samoloty były zdobyte przez Niemców w trakcie i po działaniach wojennych. Ale jak już się tak wole ludu i demokracje bawimy to niech będzie niech się stanie VOX POPULI ! zadecyduje . Ja tam jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Jak ja się pytałem o bułgarską Avię b.71 to mi powiedziano że to nie przejdzie, a z M.S. 406 historia jest taka sama, to już byłoby trochę naciągane. One nie trafiły bezpośrednio. jakby nie patrzeć mają to być samoloty w malowania samolotów zdobytych, przejętych, internowanych, zdobytych nielegalnie. A chorwackie M.S. 406 pod żadny przypadek nie podpadają. Chyba że jugosłowiańskie czy niemieckie by mogły być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black616 Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 To chyba załatwia wątek Ms.406. To jak panowie piszemy PW do zarządu w sprawie działu dla projektu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Jak ja się pytałem o bułgarską Avię b.71 to mi powiedziano że to nie przejdzie, a z M.S. 406 historia jest taka sama, to już byłoby trochę naciągane. One nie trafiły bezpośrednio. jakby nie patrzeć mają to być samoloty w malowania samolotów zdobytych, przejętych, internowanych, zdobytych nielegalnie. A chorwackie M.S. 406 pod żadny przypadek nie podpadają. Chyba że jugosłowiańskie czy niemieckie by mogły być. No dzięki, spróbuje poszukać czegoś innego, jak nie to po prostu nie wezmę udziału Ale po głowie chodzi mi fiński I-16 więc może coś z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Ale po głowie chodzi mi fiński I-16 więc może coś z tego będzie Very Happy http://wp.scn.ru/en/ww2/f/317/78/0 Fińskie fajne, ale Japońskie rzadziej spotykane :P http://wp.scn.ru/en/ww2/f/317/65/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Fińskie fajne, ale Japońskie rzadziej spotykane :P Jednak bardziej mi fińska idea walki pasuje niż japońska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 My tu pitu pitu a czy ktoś napisał do admina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Ja się nie odważę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi