Skocz do zawartości

PETE378 & DumperTrailer

Kuba115

Rekomendowane odpowiedzi

Witam model ukończyłem jakiś czas temu,ale jakoś tak wychodziło,że nie zaprezentowałem go szanownym forumowiczom .Model mnie się bardzo podoba,choć wydaje mi się,że może wzniecać pewne kontrowersje .Siodło zostało poprawione,dzięki czemu odstęp jest właściwy między koniem a naczepą,doszedł ładunek w postaci żwiru. Niestety zapodział się gdzieś lewy komin i w chwili obecnej jest zamontowany awaryjny,co do naczepy to nie ma plandeki bo właściciel ITD się wcale nie boi .Ale się rozpisałem dodam tylko nieskromnie,że zestaw zajął 2 miejsce w Radomiu a Kraków po raz kolejny mi uciekł.

0463f1df28309622m.jpg

1c825859e00133f1m.jpg

ad78209537fb3addm.jpg

b6e78393f02cb948m.jpg

4e41d64ac00e093em.jpg

5ba836e8e6544175m.jpg

604f2f868532f1eem.jpg

6d9dde60c5bdbe85m.jpg

0e098c0acdfb1c86m.jpg

Pozdrawiam i zapraszam do komentowania

Ładny Petek, ale ten zestaw...... taki trochę SF. Widziałeś taki zestaw w kraju? Petki to u nas raczej należą do rarytasów , a Schmitz to typowo europejska wanna. Ale jeśli Tobie się podoba to wszystko gra--- wszak każdy z nas ma swoje upodobania. Zestaw wykonany czysto, i starannie. Generalnie podoba mi się

Dzięki za miłe słowa .hmm czasami przez moje miasto przelatuje freightliner z tak zwaną szmatą i to mnie zdziwiło,natomiast amerykaniec z wanną to coraz bardziej widoczny obrazek na naszych drogach

Wykonanie fajne, co do zestawu, to też mi się wydaje, że trochę nie pasuje Ale jak właścicielowi się podoba to jest ok Nie podoba mi się ten ładunek,a właściwie jego rozmieszczenie. Normalnie jak jest załadowany materiał sypki na wanne to nie jest tak równo rozplanowany, tylko są takie górki usypane z łyżki ładowarki.

Ładunek został już poprawiony,teraz czekam na pogodę to zrobię sesje w plenerze. Postaram się pomalować figurkę i może jakąś podstawkę, na fotkach tego nie widać,ale w realu zestaw wygląda bardziej spójnie

Generalnie zestaw mi sie bardzo podoba - fajny kolorek, czysto sklejony, czego mi jednak brakuje w nim (i to bardzo sie rzuca w oczy) to kable pomiedzy ciagnikiem a naczepa.

Kolorek jak i wykonanie, podoba mi się.

O połączeniu Amerykańca z naczepą EU- wszystko już zostało powiedziane, więc nie ma co tego tematu ciągnąć.

Tylko odszukaj ten drugi komin , bo nie fajnie to teraz wygląda

Pozdrawiam

Bardzo mi sie podoba taki zestaw. Na pewno nie przekracza norm długości zestawu w Polsce. Ładne kolory konia i naczepy no i wykonanie .

Naprawde jestem pod wrażeniem. Super .

ale ten zestaw...... taki trochę SF. Widziałeś taki zestaw w kraju? Petki to u nas raczej należą do rarytasów , a Schmitz to typowo europejska wanna.

Podobny zestaw tyle, że był to Kenworth z wanną widziałem jak pomykał na trasie Gdańsk - Warszawa, a do tego też był cały niebieski

Model ładnie zrobiony, Drzwi są otwarte na stałe ? Z czego wykonałeś zawiasy?

Gratulacje 2 miejsca, dobre i to

Pozdrawiam.

Z drzwiami było trochę problemu zawiasy były z kartonu,ale jak to bywa transport itp itd i drzwi muszą być na kropelkę .Jeśli ma ktoś patent na zrobienie ruchomych drzwi niech pisze.

Ps: Dzięki za gratulacje

• 1 month later...