Kuba115 Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 Witam model ukończyłem jakiś czas temu,ale jakoś tak wychodziło,że nie zaprezentowałem go szanownym forumowiczom .Model mnie się bardzo podoba,choć wydaje mi się,że może wzniecać pewne kontrowersje .Siodło zostało poprawione,dzięki czemu odstęp jest właściwy między koniem a naczepą,doszedł ładunek w postaci żwiru. Niestety zapodział się gdzieś lewy komin i w chwili obecnej jest zamontowany awaryjny,co do naczepy to nie ma plandeki bo właściciel ITD się wcale nie boi .Ale się rozpisałem dodam tylko nieskromnie,że zestaw zajął 2 miejsce w Radomiu a Kraków po raz kolejny mi uciekł. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 Ładny Petek, ale ten zestaw...... taki trochę SF. Widziałeś taki zestaw w kraju? Petki to u nas raczej należą do rarytasów , a Schmitz to typowo europejska wanna. Ale jeśli Tobie się podoba to wszystko gra--- wszak każdy z nas ma swoje upodobania. Zestaw wykonany czysto, i starannie. Generalnie podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 25 Lipca 2010 Autor Share Napisano 25 Lipca 2010 Dzięki za miłe słowa .hmm czasami przez moje miasto przelatuje freightliner z tak zwaną szmatą i to mnie zdziwiło,natomiast amerykaniec z wanną to coraz bardziej widoczny obrazek na naszych drogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 Wykonanie fajne, co do zestawu, to też mi się wydaje, że trochę nie pasuje Ale jak właścicielowi się podoba to jest ok Nie podoba mi się ten ładunek,a właściwie jego rozmieszczenie. Normalnie jak jest załadowany materiał sypki na wanne to nie jest tak równo rozplanowany, tylko są takie górki usypane z łyżki ładowarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 25 Lipca 2010 Autor Share Napisano 25 Lipca 2010 Ładunek został już poprawiony,teraz czekam na pogodę to zrobię sesje w plenerze. Postaram się pomalować figurkę i może jakąś podstawkę, na fotkach tego nie widać,ale w realu zestaw wygląda bardziej spójnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 Generalnie zestaw mi sie bardzo podoba - fajny kolorek, czysto sklejony, czego mi jednak brakuje w nim (i to bardzo sie rzuca w oczy) to kable pomiedzy ciagnikiem a naczepa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 25 Lipca 2010 Autor Share Napisano 25 Lipca 2010 Też to mnie boli,ale ten stelaż z zestawu italeri niestety nie pasuje do amerykańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 Kolorek jak i wykonanie, podoba mi się. O połączeniu Amerykańca z naczepą EU- wszystko już zostało powiedziane, więc nie ma co tego tematu ciągnąć. Tylko odszukaj ten drugi komin , bo nie fajnie to teraz wygląda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 25 Lipca 2010 Autor Share Napisano 25 Lipca 2010 Wiem,ale obawiam się że będę musiał zastosować kominy z zestawu Italki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EGONX Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 Bardzo mi sie podoba taki zestaw. Na pewno nie przekracza norm długości zestawu w Polsce. Ładne kolory konia i naczepy no i wykonanie . Naprawde jestem pod wrażeniem. Super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 ale ten zestaw...... taki trochę SF. Widziałeś taki zestaw w kraju? Petki to u nas raczej należą do rarytasów , a Schmitz to typowo europejska wanna. Podobny zestaw tyle, że był to Kenworth z wanną widziałem jak pomykał na trasie Gdańsk - Warszawa, a do tego też był cały niebieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Model ładnie zrobiony, Drzwi są otwarte na stałe ? Z czego wykonałeś zawiasy? Gratulacje 2 miejsca, dobre i to Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 28 Lipca 2010 Autor Share Napisano 28 Lipca 2010 Z drzwiami było trochę problemu zawiasy były z kartonu,ale jak to bywa transport itp itd i drzwi muszą być na kropelkę .Jeśli ma ktoś patent na zrobienie ruchomych drzwi niech pisze. Ps: Dzięki za gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velvet_1986 Napisano 21 Września 2010 Share Napisano 21 Września 2010 Kuba115 a zdradź mi tajemnice w jaki sposób zrobiłeś ten sztuczny żwir na naczepie? Posiadam taką samą naczepe i chciałbym też wrzucić jakiś ładunek na nią. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 21 Września 2010 Autor Share Napisano 21 Września 2010 Żadna tajemnica weź styropian wytnij i na niego żwirek dla kota.Mam nadzieję,że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velvet_1986 Napisano 22 Września 2010 Share Napisano 22 Września 2010 A widzisz nie pomyślałem o tym Jednak co dwie głowy to nie jedna Wielkie dzięki za pomoc. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi