RH Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Będąc pod wrażeniem konstrukcji podwojnego Spita kolegi na jednym z forum .postanowilem że coś sklece w tym stylu.Aby nie małpowac konstrukcji "kropka w kropkę " wykonałem model jako wodnoplatowiec do walki z wroga flotą dla lotnictwa morskiego w PUCKU .Czyli seria "Co by bylo gdyby......" Jako półfabrykaty wykorzystałem 3szt modelu Spita z Academy.+ badziewie z innych modeli. Konstrukcja wlasna czyli z Krakowskiej Wytworni Samolotów RH Wiem że model ma bledy konstrukcyjne i tym podobne ,ale jako usprawiedliwienie może byc fakt ze to przecież SF więc wszystkie chwyty dozwolone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 RAV to jest konstrukcja, jak mówił Krzynówek w jakimś kabarecie- "cały czas do przodu"...:-) I zero na boki;-) Na pewno z niezatapialnego lotniskowca Cewice;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 a mnie sie wydaje ze spit istnial na plywakach i nawet firma pmmodel wypuscila go w 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 a mnie sie wydaje ze spit istnial na plywakach i nawet firma pmmodel wypuscila go w 1/72 Z serii znajdź 10 różnić: Model... wiadomo, SF itd. itp. Rozumiem, że przy Twoim przerobie standardowe modele mogą się znudzić. Może spróbujesz kiedyś coś z tematu Luft'46 w ten sposób pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 27 Lipca 2010 Autor Share Napisano 27 Lipca 2010 .. Być może cos sie wykluje.. ale z drugiej strony po co wymyślać ,przeciez same niemiaszki nakreśliły mnóstwo projektów ,czasem niedorzecznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Maszyna wygląda jak samolot zbudowany do bicia rekordu prędkości, klasa Krakowska Wytwórnia Płatowców RH&RH, zmieniła jak widzę nazwę na KWS RH, no fakt, KWS RH Szachownica na takim drapieżcy budzi respekt, hm..., co by było ... . Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 27 Lipca 2010 Share Napisano 27 Lipca 2010 Bardzo fajny Szkoda tylko że zamiast trawiastej podstawki nie ma morza. Ale mimo to model wygląda bardzo dobrze Bije od niego jakiś taki...power Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Mi się też podoba . Lubię "Co by było gdyby...", a tym bardziej jeśli to posiada polskie szachownice . Zastanawiam się tylko nad jednym - wpadłem na sugestię wykonania drobnej podstawki w postaci wody i może jakiegoś mola do cumowania tego wynalazku. Tutaj pytanie - jak wsiadało by się do takiego samolotu ? Może to głupie pytanie ale zaparkowanie czegoś takiego to było by nie lada wyzwanie dla pilota. Trzeba podwiesić pociski, bomby no i jakoś do niego się dostać. Dok musiał by mieć jakąś dziwną konstrukcję bo prześwit pomiędzy śmigłami czy też statecznikami pionowymi a taflą wody był by bardzo mały. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 28 Lipca 2010 Autor Share Napisano 28 Lipca 2010 Mi się też podoba . Lubię "Co by było gdyby...", a tym bardziej jeśli to posiada polskie szachownice . Zastanawiam się tylko nad jednym - wpadłem na sugestię wykonania drobnej podstawki w postaci wody i może jakiegoś mola do cumowania tego wynalazku. Tutaj pytanie - jak wsiadało by się do takiego samolotu ? Może to głupie pytanie ale zaparkowanie czegoś takiego to było by nie lada wyzwanie dla pilota. Trzeba podwiesić pociski, bomby no i jakoś do niego się dostać. Dok musiał by mieć jakąś dziwną konstrukcję bo prześwit pomiędzy śmigłami czy też statecznikami pionowymi a taflą wody był by bardzo mały. Pozdrawiam To nie jest głupie pytanie ,mialem zamiar zrobic drabinke oparta o pływak i kadlub srodkowy ,ale w pośpiechu zapomniałem o tym Co do doku technicznego to myśle że tu nie bylo by problemu.Przecież mieliśmy i mamy bardzo zdolnych inzynierow konstruktorow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szew Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 Model mi się podoba, może ma kiepską widoczność. Ale moim zdaniem jest świetny. Mam tylko jedno pytanie z którego roku miał by to być kamuflaż. Mnie chodzi po głowie model RWD-14r Czapli w barwach voltzpolicaj rep. Wendyjskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 29 Lipca 2010 Autor Share Napisano 29 Lipca 2010 Model mi się podoba, może ma kiepską widoczność. Ale moim zdaniem jest świetny. Mam tylko jedno pytanie z którego roku miał by to być kamuflaż. Mnie chodzi po głowie mRok pozostawiam do wlasnej interpretacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi