Gość Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Witam, jestem mlodocianym modelarzem (i mozna powiedziec ze z pewnym doswiadczeniem). Chce jednak zaczac robic modele na podstawie dokumentacji i planow. Stad wlasnie moj dylemat: SKAD OW PLANY BRAC? Blagam o pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil232 Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 No witaj Plany to trzeba poszukac w internecie, często są na ruskich stronach, ale przedewszystkim literatura. Kupujesz monografie Aj-pressu albo Kagero danego samolotu i tam masz plany w 72jce i 48mce. Oczywiście jeżeli chodzi Ci o samoloty. A jak nie masz kasy to zostaje Ci internet albo jakieś skany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 http://www.airwar.ru/other/draw.html Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Dzieki wielkie!!! I jak se to wydrukuje to bedzie w skali? I wogole co to za skala? (tam na stronie) Co zrobic jak skanera brak a bede chcal to w innej skali??? Z gory dziex!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Słabo pisać Polska, ale strać pomóc. I jak se to wydrukuje to bedzie w skali? Tak w jakiejś skali będzie. W jakiej to poniżej. I wogole co to za skala? Wydrukuj w oryginalnym formacie, zmierz linijką, przelicz w stosunku do wymiarów oryginału, wtedy otrzymasz skalę – matematyka, trudny przedmiot. Co zrobic jak skanera brak a bede chcal to w innej skali??? Iść na ksero aby pomniejszyli/powiększyli lub pobawić się w jakimś programie graficznym. Jeśli już na tym etapie masz takie problemy to nic z tego nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Dalej nie wiem jak to zrobić no ale jakoś sobie poradzę... Dzięki za rady, informacje i pouczenie... Postaram się poprawić żeby ludzi nie denerwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Dobre plany znajdziesz też na stronie http://membres.lycos.fr/wings2/3vues/3vues.html Pozdrawiam Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Lutego 2007 Share Napisano 16 Lutego 2007 Dzięki, fajna stronka i przynajmniej polska ;) OH WTOPA, jest francuska... (ale przynajmniej nie ruska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Ty mi mów czego szukasz, a będę to miał w zbiorach (na 98%) A poza tym L.Grobert język Ci przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Nie, nic z tych rzeczy. Cieszę się, teraz tyle tego jest Dzięki, jak coś to drogą mailową czy na gg ci napiszę jak czegoś będę potrzebował Dzięki jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Malowania samolotów radzieckich znajdziesz na tej stronie: http://br.geocities.com/alvmaia/Mig/ Pozdrawiam Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Malowania samolotów radzieckich znajdziesz na tej stronie:http://br.geocities.com/alvmaia/Mig/ Pozdrawiam Krystek. Wchodzę a tu mi jakieś YAHOO! to chyba nie ten link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Ja wchodzę i się otwiera. Próbuj. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 Nom, a teraz to już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi