abir24 Napisano 25 Maja 2012 Autor Share Napisano 25 Maja 2012 PS wygrzebałem z szafy mojego I-58 który zniknął gdzieś w czeluściach tego forum, więc i tu powiniwn byc jakiś update niezadługo PS2 w temacie flota rosyjska przełomu wieków XIX i XX mam sporo materiałów więc jakby co to piszcie privy. I-58 to może być bardzo ciekawe, co do rosyjskiej floty to ja łykam wszystko Gratuluje Waryaga cacko dzięki za linka. EMP- dzięki. Jeśli ktoś coś ma to śmiało możne wysyłać, super drawings in 3D mam ale dziękuję - bardzo przydatne. Prace małymi kroczkami postępują a właściwie tupcza do okola kadłuba i pokładów Cala zabawa obecnie jest na ponownym pasowaniu pokładów już wcześniej były wklejone, pokład miał być malowany a teraz doszedł drewniany więc mała demolka. Musze troszkę niżej wkleić od krawędzi burt tak żeby nic nie wystawało. Jak widać nie obeszło się bez małych uszkodzeń ale dokupiłem szpachle a i tak zakryje to nowy pokład.Czekam na jeszcze jeden zestaw blaszek /GMM/ więc wszystkie inne prace są wstrzymane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Maja 2012 Share Napisano 25 Maja 2012 Abir jezeli chcesz jakies materialy do Wariaga albo Borodina to podeslij mi na priva adres skype, to sa kompletne monografie po kilkadzisiat mb kazda, przez maila to nie przejdzie, wiec musialbys odbierac bezposrednio ode mnie. Alternatywnie moge Ci podac linki gdzie to sciagnac, ale bedziesz musial sie zalogowac na armourbooku, wiec umiejetnosc czytania cyrylicy jest konieczna przynajmniej na podstawowym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 29 Maja 2012 Autor Share Napisano 29 Maja 2012 Dzisiaj doszły blaszki Borodino/Varyag GMM. Szybkie fotki żeby się pochwalić Po pierwszych oględzinach jest kilka części więcej których brak w zestawie FH i oczywiście instrukcja jest o niebo lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 No i jak, dales rade ruskim krzakom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 19 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2012 No i jak, dales rade ruskim krzakom? Tak, dzięki za stronkę Obecnie prace posuwają się w ślimaczym tempie a i pospieszyć nie ma jak demolka na pokładach itp. Wszelkiego rodzaju wycinanki i mała przymiarka do głównych dział 152mm czyli nic fotogenicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 19 Września 2012 Autor Share Napisano 19 Września 2012 Koniec wakacji, urlopów itp. Czas zabrać się za swoje zabawki.Zainwestowałem 6zł w wiertło/0,2mm/ i mogę zabrać sie za kadłub i tu pytanie. Czy jest "sens" wyginania klamr, teoretycznie były wygięte,zagięte ale tu może to zepsuć cały efekt i mam zamiar zrobić proste Proste,zakrzywione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Wyginaj!!! W końcu się doczekałem na reaktywację (choć pewnie nie tylko ja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi