Skocz do zawartości

Dodge Charger 68' 1:25 REVELL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No to zaczynam obiecany wcześniej warsztat. Jest nim Dodge Charger 68' firmy revell. Po długich namysłach i zmieniania planów co chwile zdecydowałem się na kolor czarny z czarno-czerwonym wnętrzem.

Zmiany:

-Felgi NISMO

-Silnik Hemi

-Nowe hamulce

I to chyba na tyle reszta zmian wyjdzie następnych aktualach.

PIC02208.JPG

PIC02209.JPG

Silnik Magnum 440-nie będzie w modelu posłużył jako przymiarka.

PIC02210.JPG

Silnik HEMI-Docelowy silnik.

PIC02212.JPG[/url]

PIC02213.JPG

PIC02215.JPG

Tu model już na poprawnych felgach.

PIC02218.JPG

Napisano

Wilk w owczej skórze trzymam kciuki za projekt

Napisano

No, no kolejny model, świetnie po prostu Może pomyśl o szerszych oponkach z tyłu, idealnie pasują to takich samochodów, z przeróbek to może pomyśl o dodaniu spoilera pod przednim zderzakiem, coś takiego jak w Mustangu Bossie, no i może jeszcze dodatkowe reflektory pod zderzakiem, nieźle by wyglądał A że tak jeszcze zapytam, co tam z twoim Skylinem sie dzieje ?

Napisano

Dzięki za komentarze. Z tymi szerszymi oponami z tylu to całkiem fajny pomysł, spoiler myślę że też dodam. A co do Sky to prace trwają bez obaw

jacek j Dzięki za fotkę wzoruje się na podobnym Chargerze ale i tak napewno się przyda.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Napisano

Kable według mnie jednak chyba za grube proponowałbym zostawienie krótkich odcinków przy głowicy jako świece, a resztę zrobić ze zwykłego drucika miedzianego albo takiego do lutowania Kable stosowane w amerykańcach, były z tego co zauważyłem dosyć cienkie, zwłaszcza w porównaniu tych stosowanych w autkach włoskich Do tego powinny być czymś spięte, w tej chwili uginały by się przy zamykaniu maski możesz spróbować np. z kawałkiem taśmy maskującej.

Żeby silnik uznać za skończony proponowałbym pomalować rozdzielacz i rozrusznik na granatowo lub czarno, zapuścić alternator ciemno-pomarańczową w miejscach gdzie widać druciki (robi ktoś coś takiego, czy to tylko mój wymysł? ) no i dać wasch na cały silnik (nie chodzi o brudzenie, a jedynie o wydobycie detalu ) Na jakiś jaśniejszy, szary można by też pomalować pasek klinowy. Warto było by tez zobaczyć na zdjęciach, czy nie było widać wkładu filtra powietrza, jak np. w Challangerze.

Wtedy można śmiało powiedzieć że silnik jest skończony

pozdro

• 5 weeks later...
  • 6 months later...
Napisano

Czegoś mi brakowało we wnętrzu było jakieś takie blade nie wiem jak to napisać więc postanowiłem czarny mat zastąpić czarnym pół matem i od razu lepiej wygląda na razie tylko tyle, oczywiście czerwone elementy zostaną również poprawione.

DSCF0650.JPG

DSCF0649.JPG

• 2 years later...
Napisano

Wygląda ciekawie, ale zdjęcia na górze się zwaliły, albo mój komp nie może ich odczytać. Czy mógłbyś przesłać mi te zdjęcia?