tombie01 Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Sporo modeli "zdobycznych" ma w swojej ofercie AzModel: 1/72 Bücker Bü-181 - Polska, W.Brytania, Francja MiG 17F - Izrael JRF-5 Goose - Japonia. Hurricane Mk.I - Włochy. Fokker C.X - Hiszpania Frankiści Breguet Bre-14 - ZSRR Bucker Bu-181 - ZSRR DFS Kranich 2 - Polska 1/48 Avia B-135 - Niemcy Morane Saulnier M.S. 406 - Niemcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Mam jeszcze jedną prośbę do sznownych kolegów - szukam również informacji na tem Spitfajera w barwach radzieckich znalazłem producenta kalek tutaj: http://www.modelarstwo.mdi.pl/sig/?foreign-supermarine-spitfires-(32003),511 również szukałbym jakiś wątków historycznych, w jaki sposób te maszyny znalazły się u naszych wschodnich sąsiadów i gdzie walczyły?? pozdrawiam i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Spitfire'y jak i inne maszyny zachodnie trafiły do rosjan na mocy aktu Lend Lease, czyli o pomocy sojuszniczej. poczytać możesz sobie m.in tu http://lend-lease.airforce.ru/english/articles/spit/index.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Tombiemu chodzi konkretnie o ten model Mk.IX Nawet znalazła się fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 20 Września 2011 Share Napisano 20 Września 2011 Piękny! Na stronie którą masz w podpisie znalazłem kalkomanię z On Model, tamten ma czerwony ogon, mam nadzieję że doczytam jescze trochę informacji z materiałów które zebrałem min z tego postu Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi