METYS Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Ogarnięty lotniczym marazmem, postanowiłem spróbować swoich sił w pancerce. Korzystając z 4 ostatnich dni urlopu spróbuje co nieco pogrzebać przy w/w modelach. I tu nasuwa mi się takie małe pytanie- otóż czy mogło się zdarzyć aby "Flak" był choćby na chwilę podczepiony do gąsienicowo- kołowego "pierdopędu" wuja Adolfa Tak sobie pomyślałem że mogło by to dość fajnie wyglądać na jakiejś malutkiej podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 podczepiony do gąsienicowo- kołowego "pierdopędu" wuja Adolfa Tzn? Fajnie, że chcesz spróbować sił w pancerce i to zaczynając od skali 1:48. Mam nadzieję że kupiłeś lufki metalowe :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2010 podczepiony do gąsienicowo- kołowego "pierdopędu" wuja Adolfa Tzn? Fajnie, że chcesz spróbować sił w pancerce i to zaczynając od skali 1:48. Mam nadzieję że kupiłeś lufki metalowe :P Gasienicowo- kołowy pierdopęd- Kettenkrad. Lufek nie kupiłem, sprawdzałem na Exito i to co znalazłem trochę mnie zastrzeliło 13 zł za jedną sztukę, o ile dobrze zrozumiałem opis pod nimi, a to oznacza że wyszły by mnie drożej niż sam model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Może za opakowanie? Sprawdziłem na ich stronie, faktycznie mają że 1 szt. ale to zapewne błąd, można się z nimi skontaktować i dowiedzieć. http://www.martola.com.pl/pl2041/produkty27724/2cm_flak_38_barrel_for_aa_flak_38_2cm_flakvierling W Martoli kosztują 15 zł za 4. Gasienicowo- kołowy pierdopęd- Kettenkrad. Myślę, że spokojnie mogły, to były bardzo zdolne bestie Nie wiem jak robić miniaturki, więc dam linki do fotek powyżej 800x600 http://lh5.ggpht.com/_jmDRldbkrwQ/RqOxjf-cCPI/AAAAAAAAAWI/CecEDWD1qEA/IMG_0315.JPG http://www.kettenkrad.de/bilder/C34_Img.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Postępy, ale mi się to podoba, nieskrępowana malowaniem miliona detali ( tych wszystkich dźwigienek, przełączników i innego ustrojstwa ) przyjemność klejenia czegoś co i tak będzie w zasadzie tylko w jednym kolorze. Jakbym znowu miał 12 lat i nie przejmował się czymś tak odległym i niedoścignionym jak kolorowanie Efekty dzisiejszych 3 godzin i wczorajszej jakiejś 1,5h. Pozostaje jeszcze tylko po-dopieszczać tu i ówdzie i jutro jak czas pozwoli można będzie już malować kolorem podstawowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Na Kettenkradzie z boku jest mały zadziorek Poza tym na FlaK-u jest trochę nieusuniętych śladów po wypychaczach (4 fotka). Czy ja dobrze widzę na pierwszym zdjęciu Goliatha? Był dodany w którymś zestawie? Będę podglądał, bo fajnie się zapowiada ;D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exito Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Może za opakowanie? Sprawdziłem na ich stronie, faktycznie mają że 1 szt. ale to zapewne błąd, można się z nimi skontaktować i dowiedzieć.http://www.martola.com.pl/pl2041/produkty27724/2cm_flak_38_barrel_for_aa_flak_38_2cm_flakvierling W Martoli kosztują 15 zł za 4. Pomyłka w opisie , cena oczywiście za to co na zdjęciu czyli 4 szt . już zmieniłem opis . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Na Kettenkradzie z boku jest mały zadziorek Poza tym na FlaK-u jest trochę nieusuniętych śladów po wypychaczach (4 fotka).Czy ja dobrze widzę na pierwszym zdjęciu Goliatha? Był dodany w którymś zestawie? Będę podglądał, bo fajnie się zapowiada ;D pzdr. Dlatego właśnie pisałem że jeszcze wymaga dopieszczenia A Goliat był razem z Kettenkradem, nie wiem za bardzo co z nim zrobić ale coś się wymyśli No i zastanawiam się czy lecieć wszystko German Grey czy Dark Yellow Pomyłka w opisie , cena oczywiście za to co na zdjęciu czyli 4 szt . już zmieniłem opis . No to fajnie, w takim razie mi ulżyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Jeśli jesteś wstanie to spróbuj Kettena w trójbarwne. Co do Goliata to możesz mi go oddać A tak poważnie może jakaś druga mała winetka na której niemiaszki prowadzą Goliata po jakieś zagruzowanej ulicy. Albo tu z Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 14 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2010 Lufy już zamówione, czekam na potwierdzenie z Exito i jeśli tylko dotrą, jako że czwartek i piątek mam planowo wolny to pojedziemy do przodu Próbowałem dziś malować, niestety pier... akryle tak zasyfiły aero że po 30 sekundach była to już bardziej męczarnia niż radosna twórczość. Trzeba będzie powtórzyć zabieg jeszcze raz, jak tylko dostanę retarder bo inaczej nie mam mowy. Pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło i to z Vallejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Niewielkie zmiany, położony kolorek, aktualnie bawię się z zamontowaniem metalowych luf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek157 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Jak dla mnie to model i bazowy kolor zrobiony ładnie, jednakże na kettenradzie w niektorych miejscach masz ciemniejsze miejsca, np: obok i nad oparciem, nie wiem czy to częśc modelu, czy "niech tak zostanie" następna warstwa wszystko przykryje ;) Czekam na kontynuację, Pozdrawiam i życzę cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 To efekt działania retardera ;-) jeszcze nie wszędzie wyschło jak były pstrykane fory. Dzięki za miłe słowa szczurek157 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 1 Września 2010 Autor Share Napisano 1 Września 2010 Ciąg dalszy prac, jak dobrze mieć jakie kolwiek wolne Flak wraz z ramą do jego transportu, dostanie jeszcze tylko koła, sidolux i będzie musiał poczekać do listopada na zakup pigmentów i innych "artystycznych" dodatków. W tym miesiącu farby, chemia i waloryzacje do tego co już czeka w poczekalni nadwyrężyły moją kieszeń wystarczająco . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Fajnie poobijany, może w kilku miejscach mogłoby być lepiej, ale i tak ja bym takich nie zrobił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 11 Października 2010 Autor Share Napisano 11 Października 2010 Małymi kroczkami do przodu. Dodatkowo żeby nie było za pusto dwóch małych Germańskich wojowników Figurki próbowałem jako tako wycieniować ale niestety na moim złomie tego nie widać za cholerę. Jeśli uda mi się wyrwać aparat od brata narzeczonej to będą lepsze fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 No to kilka uwag, Flak jest za mocno poobijany. Dziwnie wygląda taka ilość tej srebrnej farby. Dziwnie też jak dla mnie ta rdza widoczna na pierwszych dwóch fotkach, jak możesz to popraw. lepiej by wyglądało, gdybyś po prostu zrobił wash jakimś brązem, np. brąz van dycke. Dawaj dalej i męcz się z pancerką Bo widzę, że masz na odwrót niż ja. Ja pancerniak teraz próbuję sił w lotnictwie Pozdrawiam i patrzę na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi