Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć ! Postanowiłem, że założę warsztat kolejnego Forda.

Mały In-box.

Efektowne pudełko :

dsc04773n.jpg

dsc04774d.jpg

Instrukcja:

dsc04775t.jpg

Kalki:

dsc04778z.jpg

Wypraski:

dsc04777v.jpg

dsc04776n.jpg

Jeszcze dziś postaram się coś przy nim podłubać bo jutro wyjeżdżam.Lecz nie spodziewajcie się żadnych rodzynek bo chcę go zrobić tak jak poprzednio.

Napisano

Uffff, sam model i pomysł jego zrobienia jest super, ale reszta ... to już inny temat. Życzę wytrwałości i dużego samozaparcia. W oczekiwaniu ...

Napisano

Warsztat raczej będzie krótki bo ten model nie ma za wiele części.Wieża jest gotowa, a kadłub czeka na washa.Miała być "Osa" lecz rozpadła mi się kalka i jest "Bąk".Rama wraz z kołami jest gotowa, pokusiłem się o małe błotko.

dsc04969s.jpg

dsc04970.jpg

dsc04971.jpg

dsc04972.jpg

dsc04973k.jpg

dsc04974y.jpg

dsc04975t.jpg

dsc04976k.jpg

dsc04977i.jpg

Napisano

Konradzie C czy mógłbyś zrobić zdjęcie z bliska instrukcji tego modelu zwłaszcza tej części gdzie jest numeracja farb i kolorowymi rzutami tego modelu. Mam taki sam model ale w skali 1/35 i tam nie ma numeracji farb, wszystkie mam dobrane poza szarym

Napisano

UFF bardzo chętnie ale jak by to powiedzieć.Wywaliłem instrukcje do kosza, model składałem bez niej jak reszte modeli :P Lecz jak poczekasz jakieś 3 (?) to ci podam ten numer farby bo znajomy zamówił tego Forda.

Model skończony !

dsc04982jpg.jpg

Zapraszam do Galerii

Napisano

Fajnie model wygląda na tym czarno-białym zdjęciu. Proponuję "obciąć" górę fotki bo wieje tam pustką...

Pozdrawiam:

Salieri16000

Napisano

Możesz spokojnie dobierać kolory ''na oko''...TFc prawdopodobnie były malowane niemieckimi farbami kamuflażowymi z WW I, więc kolory z instrukcji są tylko próbą określenia koloru.

• 2 weeks later...