s.szymon Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) Pjona! Dziś zacząłem najnowszy model (jaki - widzicie w temacie). Jak już mówiłem, jeśli wyjdzie w miarę dobrze będę chciał podpiąć do niego chłodnię, tak żeby powstał z niego zestaw z mojego podpisu. To tyle wstępu, liczę, że będziecie mi doradzać co i jak ;) Dzień pierwszy - 24.08 Bilans jest taki, skleiłem ramę, chłodnicę i silnik... No i część przedniej osi. Nakleiłem też dwie kalki na tylny błotnik Silnik wygląda tak (nie wzorowałem się na żadnym orginalnym silniku, robiłem tak, jak na myśl mi przyszło) I tutaj rama, przy której mam pewne wątpliwości. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, które niepotrzebne otwory zaszpachlować? Aaa, no i z racji, że kleję nitro, zużyłem już 5 strzykawek (gumowy tłoczek rozpuszcza się pod wpływem rozpuszczalnika) Na dziś to tyle, dziękuję za uwagę i proszę o porady Edytowane 24 Sierpnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Uwazaj na tego Mercedesa z Italeri - przednie schodki w ogole nie pasuja do zderzaka jakby byly zupelnie nie z tego modelu, przednie zawieszenie jest o jakis centymetr za wysokie - duzy blad Italeri. Zrob conajmniej kilka przymiarek zanim cokolwiek przykleisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 U mnie jedna podłużnica była krótsza od drugiej o 3 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Nie wydaje mi się, żeby w twoim podpisie była to chłodnia. Kto maluje chłodnie na czarno?? Chłodnie są białe ze względu na słońce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s.szymon Napisano 25 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2010 Nie wydaje mi się, żeby w twoim podpisie była to chłodnia. Kto maluje chłodnie na czarno?? Chłodnie są białe ze względu na słońce. Jestem prawie pewny, że jest to chłodnia. A czarna ze względu na wygląd, białe do czarnego pasowałoby jak... pięść do oka Niżej daję Ci dwa linki do dwóch zdjęć tego samochodu, oceń sam czy jest to chłodnia czy może coś innego Link1 Link2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 25 Sierpnia 2010 Share Napisano 25 Sierpnia 2010 To jest izoterma, bo nie ma agregatu. Sandi mimo wszystko jeździ po Europie kilka zestawów z czarnymi chłodniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s.szymon Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 UP! Cztery zdjęcia na przypomnienie, rama chyba już na gotowo. Czekam na kabinę (ciekawe, czy w ogóle dojdzie), chłodnie do podpięcia już też mam, ale dopiero dostanę ją pod choinkę Nie zjedzcie mnie za mocowanie tylkych nadkoli, ale na początku je spierdoli*em i nie wpadłem na żaden lepszy pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madon Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Coś zepsułeś z tylnymi kołami, jakoś za głęboko siedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Mogą być koła, a mogą być i nadkola. Szkoda że nie wyszlifowałeś zbiornika, widać szef. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Koła jednak są za głęboko, chyba że to nadkola są za szeroko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 To wina nadkoli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madon Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 A to sory, zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s.szymon Napisano 23 Listopada 2010 Autor Share Napisano 23 Listopada 2010 Nadkola już się zwężają, a tutaj dwa zdjęcia zamontowanej siateczki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Bardzo ładnie tylko popraw tło za gwiazdą te paprochy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s.szymon Napisano 23 Listopada 2010 Autor Share Napisano 23 Listopada 2010 Na tle gwiazdy to żaden syf, to światło się tak odbija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paczek1981 Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Czym malowałeś trucka?? Lakier samochodowy czy farbki modelarskie?! Dokładnie mi chodzi o clar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s.szymon Napisano 24 Listopada 2010 Autor Share Napisano 24 Listopada 2010 Clar to błyszczący motip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi