TKS-AP Napisano 28 Sierpnia 2010 Napisano 28 Sierpnia 2010 Jak w temacie, pojawił się nowy Bf-110 z Airfixa. Jest to całkowicie nowy model, wygląda dość ładnie na pierwszy rzut oka... Zobaczymy jaka wyjdzie ocena po porównaniu z planami. Może wreszcie udało się zrobić Airfixowi porządny model... mam taką cichą nadzieję Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że nie ma modeli idealnych Inbox jest tutaj http://www.hyperscale.com/2010/reviews/kits/airfix03080reviewbg_1.htm Cytuj
GanGREEN Napisano 27 Listopada 2010 Napisano 27 Listopada 2010 O tym modelu mogę powiedzieć na razie tyle,że to znaczny postęp w stosunku do starego zestawu tej firmy.Wgłębne linie podziału są trochę niedelikatne,oszklenie bardziej pasuje do betonowego bunkra niż do messera (jeśli chodzi o grubość przynajmniej,ale jest przejrzyste)Detale podwozia jak na tą skalę ok,za to wnętrze kabiny ubogie, można je wypełnić na dwa sposoby,albo posadzić w nim załogę,albo zainwestować w dodatki waloryzacyjne. Cytuj
Red Drak Napisano 29 Grudnia 2010 Napisano 29 Grudnia 2010 pawiem tak mam ten model i w stosunku do cen nie jest źle Cytuj
Mikele Napisano 29 Grudnia 2010 Napisano 29 Grudnia 2010 A mnie tylko zastanawia, czy w Anglii poprawność polityczna sięga tak daleko, że na niemieckim sprzęcie z II wś nie ma swastyk? Ja rozumiem, że nie ma co się nazizmem zachwycać, ale czy to nie jest przekłamywanie historii? Cytuj
crustian Napisano 29 Grudnia 2010 Napisano 29 Grudnia 2010 Mikele w tym temacie chyba już zostało wszystko napisane i omówione od 1945 do dziś.Na tym forum też. Cytuj
GanGREEN Napisano 29 Grudnia 2010 Napisano 29 Grudnia 2010 Kalkomanie do tego modelu można nabyć już za 15-17 PLN,"blaszki"za 9PLN(co prawda dedykowane do modelu Italeri).Czyli chyba nie jest tak źle jak to się wydaje.Jak tylko wyzdrowieję to spróbuję powalczyć z z oblachowaniem tego modelu. Cytuj
wuwumaster Napisano 30 Grudnia 2010 Napisano 30 Grudnia 2010 A mnie tylko zastanawia, czy w Anglii poprawność polityczna sięga tak daleko, że na niemieckim sprzęcie z II wś nie ma swastyk? nie pamiętam żebym kiedykolwiek widział swastyki na kalce z modelu Airfixa także w tej kwestii krótko - na zachodzie bez zmian pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi