TKS-AP Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Jak w temacie, pojawił się nowy Bf-110 z Airfixa. Jest to całkowicie nowy model, wygląda dość ładnie na pierwszy rzut oka... Zobaczymy jaka wyjdzie ocena po porównaniu z planami. Może wreszcie udało się zrobić Airfixowi porządny model... mam taką cichą nadzieję Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że nie ma modeli idealnych Inbox jest tutaj http://www.hyperscale.com/2010/reviews/kits/airfix03080reviewbg_1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GanGREEN Napisano 27 Listopada 2010 Share Napisano 27 Listopada 2010 O tym modelu mogę powiedzieć na razie tyle,że to znaczny postęp w stosunku do starego zestawu tej firmy.Wgłębne linie podziału są trochę niedelikatne,oszklenie bardziej pasuje do betonowego bunkra niż do messera (jeśli chodzi o grubość przynajmniej,ale jest przejrzyste)Detale podwozia jak na tą skalę ok,za to wnętrze kabiny ubogie, można je wypełnić na dwa sposoby,albo posadzić w nim załogę,albo zainwestować w dodatki waloryzacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red Drak Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 pawiem tak mam ten model i w stosunku do cen nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 A mnie tylko zastanawia, czy w Anglii poprawność polityczna sięga tak daleko, że na niemieckim sprzęcie z II wś nie ma swastyk? Ja rozumiem, że nie ma co się nazizmem zachwycać, ale czy to nie jest przekłamywanie historii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Mikele w tym temacie chyba już zostało wszystko napisane i omówione od 1945 do dziś.Na tym forum też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GanGREEN Napisano 29 Grudnia 2010 Share Napisano 29 Grudnia 2010 Kalkomanie do tego modelu można nabyć już za 15-17 PLN,"blaszki"za 9PLN(co prawda dedykowane do modelu Italeri).Czyli chyba nie jest tak źle jak to się wydaje.Jak tylko wyzdrowieję to spróbuję powalczyć z z oblachowaniem tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 30 Grudnia 2010 Share Napisano 30 Grudnia 2010 A mnie tylko zastanawia, czy w Anglii poprawność polityczna sięga tak daleko, że na niemieckim sprzęcie z II wś nie ma swastyk? nie pamiętam żebym kiedykolwiek widział swastyki na kalce z modelu Airfixa także w tej kwestii krótko - na zachodzie bez zmian pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi