skwercio Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Skoro zrezygnowałem z Me 110, zaczynam "pejedenastkę". Chciałbym ją zrobić w wersji niemieckiej, niestety ze schematu malowania wg Mastercrafta nie da się nic zrozumieć :( Mógłby ktoś podać mi jakieś materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Szczerze? Chciałbym mieś taki rozrzut jak ty... Jak mi w modelu śrubka nie pasuje to won do kosza. Swoją drogą jeśli załamała cię owiewka źle dopasowana to ten warsztat bym zamkną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Owiewka była kroplą, która przepełniła czarę... A P-11c z Mastercrafta już raz robiłem, więc dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Powodzenia w poddaniu się życzę pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black616 Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Ale nowość , też mam ten model i owiewka jak i cały model jest OK. Człowieku jak masz się poddawać po obejrzeniu 1 części. To oszczędź sobie czasu i pieniędzy, moderom pracy przy usuwaniu tematów. A użytkownikom czasu na wytłumaczenie ci że brakuje ci podstawowej cechy modelarza SAMOZAPARCIA żeby coś skończyć. A bez tej cechy modelarz nigdzie nie zajdzie więc albo, weź się w garść i zacznij zbuduj i skończ jakikolwiek model (według zaleceń starszych modelarzy) i dopiero potem pokaż co zrobiłeś.Albo przyznaj się sam przed sobą że to hobby nie jest dla ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 A może wreszcie zamiast komentować to, że tymczasowo odpuściłem sobie 110, odpowiecie na moje pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanuszM Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Jeżeli olewasz sobie rady osób bardziej doświadczonych od siebie i nie pozwalasz sobie pomóc to czemu te osoby miałyby Ci pomóc jak i tak model znajdzie się w śmieciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 10-ty raz powtarzam, że ten model NIE wylądował w śmieciach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 To może wreszcie zacznij traktować modelarstwo poważnie.... Proszę, jakiś materiał: http://www.luftarchiv.de/beute/polen/pol13.jpg pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Chodzi mi m.in. o to, czy niemcy przemalowywali nasze samoloty, czy tylko zmieniali oznaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black616 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 I zacznij słuchać rad (oby to nie było pobożne życzenie) Tu masz przykładowo P.7 w służbie Niemieckiej. Tak samoloty były przemalowywane. P.11 powinien być pomalowany na ciemno-zgnito zielony na górnych powierzchniach a powierzchnie dolne na jasnoniebieski. Ale do malowania całego samolotu to ci jeszcze co nieco roboty zostało najpierw sklej PORZĄDNIE model do fazy malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Ale jak sklejam silnik to muszę od razu malować części. Czyli Polish Khaki NA PEWNO nie może być? P.S. A P.11 w służbie Hiszpanii były malowane na Polish Khaki? P.P.S. Ten ciemno-zgnitozielony ma jakąś oficjalną nazwę albo swój numer RLM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black616 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 (edytowane) Ale jak sklejam silnik to muszę od razu malować części. To chyba logiczne na jakie kolor ma być silnik. (Jak byś nie wiedział Gun-Metall) Czyli Polish Khaki NA PEWNO nie może być? Nie nie może jeśli chcesz zrobić maszynę w rękach Niemieckich. Ale jeśli chcesz zrobić maszynę zdobytą przez ZSRR to może być Polish khaki i Polish blue. Ale do tego potrzebujesz czerwonych gwiazd (Sowieci zamalowywali Polskie oznaczenia) A P.11 w służbie Hiszpanii były malowane na Polish Khaki? P.11 nigdy nie latały w Hiszpanii to wymysł producenta. Ten ciemno-zgnitozielony ma jakąś oficjalną nazwę albo swój numer RLM? powierzchnie górne- RLM 70 powierzchnie dolne- RLM 76 Edytowane 31 Sierpnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 To chyba logiczne na jakie kolor ma być silnik. (Jak byś nie wiedział Gun-Metall) Ale kołpak i osłona już raczej nie... Jakie farby naśladują ten RLM 170? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black616 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Wiesz wpisanie w google albo w dowolną stronę sklepu Modelarskiego RLM-70 nie boli i nie jest trudne. A na wypadek jak byś nie znał żadnego to proszę pierwszy lepszy link http://www.mojehobby.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Ale ja szukałem, tylko mnie zmyliłeś pisząc "170" W takim razie lepiej pasuje Shwartzgrun Pactry, czy bronze green vallejo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black616 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Pactra będzie lepsza ale jak ci niepasuje to jest jeszcze Model Master http://www.hobbysta.pl/farba-schwarzgrun-rlm-70-polmat-p-4399.html Za 1 istotnie sorrka znalazła się tam czystym przypadkiem. Farba Valejjo jak nazwa wskazuje to inny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Dzięki, w takim razie jutro idę do sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 To chyba logiczne na jakie kolor ma być silnik. (Jak byś nie wiedział Gun-Metall) Ale kołpak i osłona już raczej nie... Ale to się maluje wszystko razem jak malujesz całość... malowanie przed sklejeniem nie jest dobrym pomysłem. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 jachud3 akurat w przypadku P11 to chyba łatwiej pomalować wszystkie składowe silnika osobno i potem to ładnie poskładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black616 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 W P.7 tak zrobiłem w sensie że pomalowałem składniowe silnika przed sklejeniem i wszystko wyszło na dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Składowe - tak, ale nie kołpak i okapotowanie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 No to sobie złóż cały silnik ze śmigłem i okatpwaniem a potem to wszytko zamaskuj do malowania. No i jak po złożeniu zamierzasz pomalować wnętrzarze okaptowania. W tej konstrukcji silnik wraz z okaptowaniem jest odrębnym elementem samolotu i łatwiej pomalować elementy osobno na gotowo i na koniec dokleić do gotowego kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Mówię o zewnętrznej części silnika... i proszę nie wykładaj mi konstrukcji P-11 bo znam ją bardzo dobrze. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Ale po co utrudniać sobie życie malowaniem jak to wszytko można pomalować osobno i potem bez problemu poskładać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi