Robertas Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 No! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Model przepiękny z technicznego punktu widzenia - detale wręcz powalają na kolana. Gdyby nie dość wysoka cena to pewnie niejeden modelarz już by cieszył się z nowego nabytku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Bez dodatków prosto z pudełka fajnie będzie się prezentował. A jaka jest cena zestawu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 A jaka jest cena zestawu? Na dzień dzisiejszy w Martoli 220 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 A jaka jest cena zestawu? Na dzień dzisiejszy w Martoli 220 pln. Masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Tam masakra. W Hobbyeasy ostatnio kosztowal 114,45 PLN'ow, a wczesniej 127,45 PLN'ow. Doliczajac koszty przesylki - paczka lotnicza - max idzie tydzien - na oko koszt 45 PLN'ow - choc pewnie i mniej (nigdy nie kupowalem pojedynczego modelu, a waga ma tu znaczenie - za ostatnia przesylke o wadze 730.00g zaplacilem 50.04 PLN). To jeszcze zostanie 70PLN na cukierki, batony czy inne dodatki. Zwlaszcza ze Unia cli dopiero od wartosci 150 Euro. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek44 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Wtrącając sie do dyskusji, ktoś porównywał ten model z zestawem Revella (04386)? Bo jakoś mnie nie kręci wydanie na model 220 zł, kiedy w M-Zone mogę kupić wspomniany model Revella z blachami Big-Eda za 235 zł. Chyba, że model Fujimi jest rzeczywiście tak kosmiczny w stosunku do modelu Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Tak sobie to wygląda jeśli rozchodzi się o detale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Tak na szybko na podstawie widocznych zdjęć porównanie do Revella którego mam na składzie . Plusy Fujimi - faktura kadłuba - moim zdaniem revell pada tu na łopatki i nawet dodatek Edka exterior niewiele tu pomoże ;-) - oddzielne powierzchnie sterowe , jeśli dla kogoś to plus. - na kalkach "remove before flight – miły i niespotykany dodatek - lepiej zdetalowane wnęki podwozia głównego - światła na skrzydłach wykonane jako wklejane elementy przeźroczyste - trochę lepszy kokpit - kompletne silniki i wózki - ugięcie opon Z szybkich minusów ;-) - prawie brak wnęki koła przedniego - ponoć błędna komora główna (ale to niesprawdzone tylko wyczytane z forum ARC) - są fajne silniki, ale jeśli chcesz je wyeksponować , to musisz pogodzić się z ziejącą dziura w modelu !!! - CENA !!!!!!!!!!!! Nie jestem w stanie sprawdzić jak zgodność wymiarowa, który model w tym przypadku jest bardziej prawidłowy. Z niuansów rzuciła mi się jeszcze w oczy różnica w kształcie owiewki z widoku z góry , ta w modelu fujimi ma bardziej obły kontur i jest szersza w środkowej części (ale nie wiem która jest bardziej prawidłowa) Z czasem jeszcze kilka różnic się wychwyci, ale ja zakupu modelu za tą cenę nie planuje i poczekam czym mnie zaskoczy model Hasegawy i Academy w 1/72 ;-) Jeśli to możliwe to poproszę jeszcze o fotki wewnętrznej strony góry kadłuba i wewnętrznej części drzwi komór uzbrojenia mirage3 Tak sobie to wygląda jeśli rozchodzi się o detale... Nie zgodzę sie z tym stwierdzeniem, przynajmniej na fotkach wygląda lepiej niz revell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jl Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Juz niedlugo bedzie u mnie. Dzis juz oplacilem, niedlugo powinienem dostac, choc nie jestem pewien jak dlugo zajmie podroz SALem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 3 Września 2010 Autor Share Napisano 3 Września 2010 Dzejo, tu jest foto z obu stron http://www.modelizmas.com/forumas/viewtopic.php?t=2588 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi