Sławko Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 Model przepiękny z technicznego punktu widzenia - detale wręcz powalają na kolana. Gdyby nie dość wysoka cena to pewnie niejeden modelarz już by cieszył się z nowego nabytku. Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 Bez dodatków prosto z pudełka fajnie będzie się prezentował. A jaka jest cena zestawu? Cytuj
Sławko Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 A jaka jest cena zestawu? Na dzień dzisiejszy w Martoli 220 pln. Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 A jaka jest cena zestawu? Na dzień dzisiejszy w Martoli 220 pln. Masakra Cytuj
PKD4GA Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 Tam masakra. W Hobbyeasy ostatnio kosztowal 114,45 PLN'ow, a wczesniej 127,45 PLN'ow. Doliczajac koszty przesylki - paczka lotnicza - max idzie tydzien - na oko koszt 45 PLN'ow - choc pewnie i mniej (nigdy nie kupowalem pojedynczego modelu, a waga ma tu znaczenie - za ostatnia przesylke o wadze 730.00g zaplacilem 50.04 PLN). To jeszcze zostanie 70PLN na cukierki, batony czy inne dodatki. Zwlaszcza ze Unia cli dopiero od wartosci 150 Euro. Pozdr. Pawel Cytuj
Marek44 Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 Wtrącając sie do dyskusji, ktoś porównywał ten model z zestawem Revella (04386)? Bo jakoś mnie nie kręci wydanie na model 220 zł, kiedy w M-Zone mogę kupić wspomniany model Revella z blachami Big-Eda za 235 zł. Chyba, że model Fujimi jest rzeczywiście tak kosmiczny w stosunku do modelu Revella. Cytuj
mirage3 Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 Tak sobie to wygląda jeśli rozchodzi się o detale... Cytuj
Dzejo Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 Tak na szybko na podstawie widocznych zdjęć porównanie do Revella którego mam na składzie . Plusy Fujimi - faktura kadłuba - moim zdaniem revell pada tu na łopatki i nawet dodatek Edka exterior niewiele tu pomoże ;-) - oddzielne powierzchnie sterowe , jeśli dla kogoś to plus. - na kalkach "remove before flight – miły i niespotykany dodatek - lepiej zdetalowane wnęki podwozia głównego - światła na skrzydłach wykonane jako wklejane elementy przeźroczyste - trochę lepszy kokpit - kompletne silniki i wózki - ugięcie opon Z szybkich minusów ;-) - prawie brak wnęki koła przedniego - ponoć błędna komora główna (ale to niesprawdzone tylko wyczytane z forum ARC) - są fajne silniki, ale jeśli chcesz je wyeksponować , to musisz pogodzić się z ziejącą dziura w modelu !!! - CENA !!!!!!!!!!!! Nie jestem w stanie sprawdzić jak zgodność wymiarowa, który model w tym przypadku jest bardziej prawidłowy. Z niuansów rzuciła mi się jeszcze w oczy różnica w kształcie owiewki z widoku z góry , ta w modelu fujimi ma bardziej obły kontur i jest szersza w środkowej części (ale nie wiem która jest bardziej prawidłowa) Z czasem jeszcze kilka różnic się wychwyci, ale ja zakupu modelu za tą cenę nie planuje i poczekam czym mnie zaskoczy model Hasegawy i Academy w 1/72 ;-) Jeśli to możliwe to poproszę jeszcze o fotki wewnętrznej strony góry kadłuba i wewnętrznej części drzwi komór uzbrojenia mirage3 Tak sobie to wygląda jeśli rozchodzi się o detale... Nie zgodzę sie z tym stwierdzeniem, przynajmniej na fotkach wygląda lepiej niz revell Cytuj
jl Napisano 1 Września 2010 Napisano 1 Września 2010 Juz niedlugo bedzie u mnie. Dzis juz oplacilem, niedlugo powinienem dostac, choc nie jestem pewien jak dlugo zajmie podroz SALem. Cytuj
Robertas Napisano 3 Września 2010 Autor Napisano 3 Września 2010 Dzejo, tu jest foto z obu stron http://www.modelizmas.com/forumas/viewtopic.php?t=2588 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi