Frosty Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Model to konwersja F-4J Hasegawy. Oprócz nosa z charkterystcznym czujnikiem podczerwini skanibalizowanym z F-4C Revell'a, wzbogacony o wloty powietrza "Cutting edge", kokpit, wnęki podwozia i dysze "Aires'a", koła i pylony "True details" oraz kalkomanie "Aeromaster". Malowany Gunze "C" oraz matem MM. Samolot to słynny "66-7463" na Którym latał m.in Steve Ritche - pierwszy (i jedyny) as USAF tej wojny. Cóż - model z całą pewnością nie pozbawiony baboli (tym bardziej, że wiekszości rzeczy uczyłem się dopiero w czasie budowy), ale cieszy mnie jak diabli - tym bardziej, że wiele razy miałem ochotę walnąć nim o ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Bardzo dobrze, że nie walnąłeś, bo wyszedł Ci bardzo piękny Phantom. Świetne malowanie oraz przebarwienia czynią go bardzo efektownym. Jedynie opony od spodu się nieco przetarły, no ale to jest do poprawienia Gratuluję i pozdrawiam! Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Widzę, że wreszcie dobrnąłeś do końca. Wkład pracy, jaki w ten model włożyłeś, na pewno się opłacił. Wyszedł bardzo piękny model. Jestem trochę zaskoczony tym, że zamknąłeś kabinę. W kokpicie Airesa jest, co pokazać. Ale z drugiej strony, moje gratulacje za to, że udało się Tobie pięknie spasować żywiczny kokpit z bokami kadłuba. Gdyby to było zrobione źle,to, nie pasowałyby owiewki, Brawo O zaletach malowania pisał już kolega Kornik , ktoś może napisać, że brakuje trochę przybrudzeń, ale to już sprawa gustu. Szkoda, że nie pokazałeś zbliżeń wnęk podwozia, tam jest, co pokazać. Może i są jakieś niedociągnięcia, ale zawsze coś się znajdzie. Gratuluję pięknego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Naprawdę rasowo wygląda. Poza tym-jedyny słuszny model jedynie słusznego samolotu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 No w końcu dobrnołes do końca. Moje gratulacje. Modelik bardzo ładny, ale wg mojego ego za czysty ale to moje subiektywne odczucie. Czekam na Kociaka w twoim wykonaniu. U mnie sezon modelarski niebawem powróci bo coraz dni krótrze i wrócę tu niebawem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Witaj, Miło zobaczyć kolejny piękny odkurzacz na forum. Model wykonany bardzo starannie i przede wszystkim świetnie pomalowany. Jak zwrócili uwagę przedmówcy, ładnie zapuszczone linie podziału. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosty Napisano 10 Września 2010 Autor Share Napisano 10 Września 2010 Owiewki zostawiłem zamknięte, żeby nie zakłócać przepięknej i groźnej lini tej maszyny. Podejrzewam, że jak zaczne robic tego w 1:32 z Tamki to będzie mnie korciło, żeby nawet podwozie schować... A co brudzenia... Szczerze mówiąc zwyczajnie się go boję Tym bardziej że nigdy tego nie próbwałem - nie chce spitolić czegoś co tak mi się podoba :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Miód i orzeszki Bardzo ładnie wykonany model. Popieram przedpisaczy - dobrze, że się nie poddałeś i dokończyłeś go. Co następnego w kolejce? Będąc w Szwecji zrobiłem zdjęcie kolekcji Phantomów wykonanych przez Hansa Percy'ego... myślę, że Twój by się tam pięknie wkomponował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frosty Napisano 11 Września 2010 Autor Share Napisano 11 Września 2010 Dzieki wszystkim za dobre słowo Następny w kolejce - HH-65 Dolphin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi