Skocz do zawartości

Mark A ''Whippet'' - 1/72 Emhar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Brytyjski ''Chart'' ukończony...

Całość pędzel,akryle[Pactra /MM./Agama] plus trochę scratchu i jakiejś tam żywicy - bambetle/chełmy].

Co do hmm...historycznej poprawności - nie ma fot ''Fanny Adams'' z takimi błotnikami,jednak zważywszy że, były to modyfikacje polowe to mogła je posiadać.

Obraz030-3.jpg

Obraz029.jpg

Obraz042-1.jpg

Obraz041-2.jpg

Obraz040-1.jpg

Obraz046.jpg

Obraz045-1.jpg

Obraz043-1.jpg

Obraz033.jpg

A teraz czekam na słowa krytyki...

Napisano

Uważam, że to Twój najlepszy model z tych które pokazałeś (bo może coś jeszcze chowasz ). Super zrobione odrapania na pasach i bardzo ładnie nadbudówka wykonana. Brawo!

Napisano

Bardzo ładny model. Mam tylko jedno pytanie, jak, na skutek czego powstały te "zadrapania" na masce??

Napisano
Bardzo ładny model. Mam tylko jedno pytanie, jak, na skutek czego powstały te "zadrapania" na masce??

Skalpel?? ;)

Model bardzo ładnie zrobiony! Tylko kurcze - nie widziałem zdjęć z takimi wygiętymi błotnikami. Masz linka do zdjęć tego egzemplarza?

Napisano

Bardzo ciekawy i oryginalny projekt ! Technicznie również wykonant całkiem do rzeczy.

Oby jak najwięcej takich nam się tutaj pojawiało!

Pozdrawiam

Kornik

Napisano

@Kornik 69

Zapewniam że takich/podobnych/innych monstrów z czasów WW I pojawi się jeszcze kilka.

Cieszy mnie fakt że tematyka WW I [pancerka]znalazła zainteresowanie komentujących i podglądaczy pomimo że, modeli wtryskowych jak na lekarstwo.

Napisano
Cieszy mnie fakt że tematyka WW I [pancerka]znalazła zainteresowanie komentujących i podglądaczy pomimo że, modeli wtryskowych jak na lekarstwo.

Zainteresowanie jest i pewnie będzie nadal, bo pojazdy te są rzadko spotykane, a przez to atrakcyjniejsze. Taka odmienność cieszy oko, bo w kółko oglądamy podobne maszyny. Nie tyczy się to tylko pancerki. Z lotnictwem jest podobnie.

Powodzenia w następnych projektach!